Yükleniyor...

Yesemek Rotary Kulübü:

30 Mart 2023

Deprem bölgelerinin yaralarını sarmak için harekete geçen sivil toplum kuruluşlarından biri de Yesemek Rotary Kulübüydü. Kulübün Dönem Başkanı Bora Tezel, bir ekip kurduklarını ve depremzedelerin ihtiyaçlarını düzenli olarak onlara ulaştırdıklarını kaydetti.

Gaziantep Yesemek Rotary Kulübü olarak depremin ikinci gününden itibaren mobilize olduklarını belirten Yesemek Rotary Kulübü Dönem Başkanı Bora Tezel, “İlk etapta üyelerimizden topladığımız bağışlar ile soğuktaki vatandaşlarımıza 200 adet battaniye, su ve temel gıda yardımını hızla gerçekleştirdik. Daha sonra bir ekip kurarak sahadaki ihtiyaçları ve ihtiyaç sahiplerini tespit ettik. Yaklaşık 10 kişilik bir koordinasyon ekibi ile gıda, ısıtıcı, bebek bezi ve hijyen kiti dağıtımını düzenli olarak iki hafta boyunca yaptık. İlk iki hafta boyunca yaptığımız tüm yardımlar Gaziantep ve ilçeleri odaklı idi” diye konuştu.

Daha kalıcı bir proje için fikir üretmeye devam ediyoruz

İkinci haftanın sonunda içerisinde hijyen kiti ve gıda bulunan 300 adet koli ile 300 adet elektrikli ısıtıcıyı kamyon ile Hatay’a götürerek Samandağı ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Tezel, şunları söyledi: “Ayrıca deprem bölgesindeki çocuklarımıza morallerini az da olsa yerine getirmek için kırtasiye yardımında bulunduk. Son olarak toplamda 300 adet bit şampuanını çadır kentlere dağıtılmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim ettik. Toplamda yaptığımız yardım miktarı 4 tır malzemeye tekabül etti. Üyelerimizin maddi ve manevi destekleri ile gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetler az da olsa bu büyük yaraya merhem olabilmek adına vicdanlarımıza iyi geldi. Ancak halen aklımız ve gönlümüz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızda. Geldiğimiz noktada çadır yardımları ile depremzedelere destek olmaya gayret ediyor, ileriye dönük daha kalıcı bir proje için fikir üretmeye devam ediyoruz…”

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT