Yükleniyor...

Adından söz ettiren bir saç ekim merkeziyiz

20 Kasım 2023

Saç ekimi özellikle son yıllarda en çok tercih edilen işlemlerden biri. Uzman ellerde yapıldığında harika sonuçlar yaratan saç ekimi konusunda marka merkezlerden biri de Gaziantep HaIr Center. Saç ekimi konusunda merak edilenleri anlatan merkezin yetkilisi Muhsin Kayrak, “Benim için yaptığım iş bir sanat niteliğinde” diyor.

Saç ekimi konusunda adından başarılıyla söz ettiren bir merkez olduklarını ifade eden Muhsin Kayrak, “Bölgede adımızdan söz ettiren bir saç ekim firması olmayı başarmak bu günlere gelmek çok keyif verici. 2003 yılında Çukurova Üniversitesi Anestezi Bölümünden mezun olduğumda bu işi yapacağım aklımın ucundan bile geçmemişti. Ama şu an artık benim için yaptığım iş bir sanat niteliğinde. Bir ressam, heykeltıraş nasıl sonrasında eseriyle gurur duyuyorsa, benim için de durum aynı. Çünkü sadece bu işlemi bilmek yetmiyor aynı zamanda kendi stilinizi, tarzınızı ve yeteneğinizi kullanmanız gerekiyor. Amacım bölgede hep ilkleri yapmak ve bu bölümde öncü olmaktı. Şu an bu konumda olmak beni çok mutlu ediyor ve çalışma arzumu arttırıyor” dedi.

Teknolojiyi yakından takip ediyor ve uyguluyoruz

Saç ekimi konusunda güncel tüm gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Muhsin Kayrak, “Son çıkan teknolojik ürünleri, bu sektöre giren bütün yeni malzemeleri kullanıyoruz. Instagram sayfamızda Türkiye’nin en çok sonuç paylaşan sayfasıyız. Bunlar sadece izin alabildiklerimiz, daha önce de dediğim gibi her biri ayrı bir eser bizim için. Saç ekimde birçok kişi ağrıdan, şişmelerden korkuyordu. Yeni çıkan cihazlarla artık ağrısız, iğnesiz ve şişlikler olmadan işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Saç bakım için hastalarımızın en çok korktuğu 50-60 iğne ile yapılan PRP - Mezoterapi işlemlerini de ağrısız tabanca ile yaparak bölgeye boyut atlattık” ifadelerini kullandı.

İşlem sırasında ve sonrasında ağrı hissetmiyorsunuz

İşleme öncelikle ağrısız, iğnesiz lokal anestezi işlemi ile başladıklarını belirten Kayrak, “İşlem anında ve işlem sonrasında kesinlikle ağrı hissetmiyorsunuz. Sonrasında donör alandan köklerimizi alıyoruz, ardından kanal açma dediğimiz köklerimizin yerleşeceği yerler açılıyor ve aldığımız kökleri o bölgeye yerleştirerek işlemimizi bitiriyoruz” dedi.

Saç ekimi uygulanacak kişiler

Saç ekimi uygulanabilecek kişiler hakkında da bilgi veren Kayrak, “Saç ekimi ileri derece kronik rahatsızlıkları olmayan ve donör bölgesindeki saç yoğunluğu açık bölgeyi kapatacak kadar yeterli ise herkese uygulanabilir” diye konuştu.

İşlem sürecinde sigara tüketimi azaltılmalı

Bu süreçte sigara tüketiminin azaltılması gerektiğine dikkat çeken Kayrak, “Alkol kullanımı en az 10 gün önceden bırakılmalı. Kan sulandırıcı kullanan danışanlarımızın ilaçlarına doktor kontrolünde 5 gün öncesinden ara vermesini istiyoruz” dedi.

Tedavi süreci

İşlemin ortalama 6-8 saat sürdüğünü ve sonrasında hastanede kalmanızı gerektiren bir durum olmadığını anlatan Kayrak, “3 gün evde istirahat ettikten sonra ilk kontrol ve bakımlar için tekrar bize geliyorsunuz. Bir hafta boyunca günde bir defa olmak kaydı ile (evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz) bizim gösterdiğimiz şekilde yıkama yapılıyor ve 10. günde tertemiz bir şekilde yara, leke, iz kalmadan süreci tamamlıyoruz. 10. gün PRP ile doku bağlarınızı güçlendirip 6 ay sonrası saçları görmek için süreci bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzmanlarla uygulanır

Saç ekim işinin bir ekip işi olduğunu vurgulayan Muhsin Kayrak, “İşlem doktor eşliğinde anestezi teknikeri, hemşire ve acil tıp teknisyeni ile gerçekleştirilir. İşlem tam bir ekip işidir” diye konuştu.

Sorunsuz ve risksiz bir işlemdir

Kayrak, saç ekiminin doğru yerde ve doğru kişiler tarafından yapıldığında tamamen sorunsuz ve risksiz bir işlem olduğunu belirtti.

Saçlar işlem bittiğinde dökülmez

Ekilen saçların 20. günden sonra şok dökülme denilen döneme girdiğini belirten Kayrak, “Bu dönemde bütün ekilen saçlar hızla dökülür ancak bu korkulacak bir durum değildir. Saçlarımız 4. aydan itibaren tekrar çıkmaya başlayacak ve 6. ayın sonunda hepsi çıkmış olacak. Sonrasında da bir daha hiçbir zaman dökülmeyecektir” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT