Yükleniyor...

En özel günlerinizde yanınızdayız

30 Nisan 2024

2024 gelinliklerinde minimalist ve modern tasarımların ön planda olduğunu, ‘zamansız’ kavramının özellik kazandığını belirten tasarımcı Ali Emre, kendi tasarımlarında gösterişli, dramatik ve sofistike çizgileri daha çok sevdiğini söylüyor. Ali Emre aynı zamanda feminen çizgiler, belirgin kıvrımlar, dantel detaylar, vurgulanan omuzlar ve desenlerin oluşturduğu iddialı tasarımların tarzını yansıttığını ifade ediyor.

Kaç yıldır moda dünyasındasınız, anlatır mısınız?

Kendi markamla yaklaşık 8 yıldır kadınların en özel günlerine eşlik ediyoruz.

Çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Düğün gibi özel gecelerde giyilmek üzere kişisel ifadeye önem veren kıyafetler tasarlıyoruz. Kumaş seçimi, renk paleti, modeller ve diğer detayları bir araya getirerek sezon trendlerine uygun, kişiye özel çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda kıyafetleri tamamlayacak saç aksesuarları tasarımlarımız da çalışmalarımıza dahildir.

Tarzınızı okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Herkesin kendine özgü olan tarzı; kültürel etkiler, moda trendleri, yaşam tercihleri gibi faktörlere göre değişebilir. Bazıları daha sade ve minimalist tasarımları tercih ederken kimisi de daha modern ve iddialı tarzları benimser. Ben de tarz olarak gösterişli, dramatik ve sofistike tasarımları daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Feminen çizgiler, belirgin kıvrımlar, dantel detaylar, vurgulanan omuzlar ve desenlerin oluşturduğu iddialı tasarımlar tarzımı yansıtıyor.

Kişiye özel tasarım yapıyorsunuz. Bu süreçten bahseder misiniz bize? Nelere dikkat ediyorsunuz?

Evet, genellikle kişiye özel çalışmalar yapıyoruz. Bu süreçte en önemli detaylardan birisi iyi bir iletişim. Bizi tercih eden müşterilerimizin tarzımızı anlayabilmesi ve bizim de onların isteklerini karşılayabilmemiz, tasarım sürecini en verimli şekilde tamamlayabilmek adına çok önemli. Kişisel tercihler ve kişisel ihtiyaçlara karşılık vermek tasarım oluştururken bize yol göstermektedir. Bu aşamada kavram geliştirirken cevaplanması gereken bir çok parametre var, gelen o cevaplara göre de tasarım süreci başlar. Birlikte siluete ve detaylara karar verdikten sonra çizim ve eskizlerle tasarım oluşturulur. Tasarıma ve müşteriye uygun renk ve kumaş detayları birlikte seçilir ve süreç ölçü alımıyla devam edilir. Provalarda deneme yapılarak giysinin uygunluğu ve kesimi kontrol edilir. Geri bildirim almak prova sürecinde çok önemlidir. Sonuç olarak kişiye özel tasarım sürecinde müşteri memnuniyeti ve kaliteli işçilik ön planda tutulmalıdır. Özgün tasarımlar, yüksek kaliteli malzemelerle birleşerek kıyafeti giyen kişide yüksek özgüven hissi oluşturmalıdır.

2024 yılında gelinleri nasıl modeller bekliyor? Bu yıl sizin modellerinizde ağırlıklı olarak neler göreceğiz?

2024 gelinliklerinde minimalist ve modern tasarımlar ön plana çıkıyor, "zamansız" kavramı özellik kazanıyor. Klasik kesimler, temiz çizgiler, daha az detaylı gelinlikler ön planda olabilir. Diğer yanda renkli gelinleri sık sık görebileceğimiz bir sezon bizi bekliyor. Şeftali ve lavanta gibi yumuşak pastel tonlar gelinlik tasarımlarında karşılaşacağımız detaylar olabilir.

Ayrıca açık sırt detaylı gelinlikler, omuz detayları, dantel işlemeler, transparan kumaşlarla süslenmiş detaylar bu yıl da karşımıza sık sık çıkabilir. Ve tabi ki çiçekler… Dantel üzerine işlenmiş çiçek motifleri, çiçek aplikler veya çiçek desenli motifler doğal ve romantik bir hava yarattığı için bir çok gelin adayının tercihi olmaya devam edecek. Bu sezon koleksiyonlarımızda bu detayların birçoğu yerini alacak gibi görünüyor.

Her gelin adayı her gelinlik modelini giymeli mi? Ne önerirsiniz?

Her gelin her modeli taşıyamaz. Gelin adayının vücut tipini belirlemek gelinlik seçiminde önemlidir. Mesela A kesim gelinlikler genellikle birçok vücut tipine uyum sağlayabilirken balık etekli modeller daha ince bir siluet oluşturur. Kişi öncelikle kendini iyi tanımalı ve analiz etmelidir. Her gelin adayının kendine özgü vücut tipi, tarzı ve kişisel tercihleri vardır. Bunlar farkına varılması gereken en önemli faktörlerdendir. Düğün mekanı ve teması, mevsim şartları gelinlik modeli belirlemede diğer etkili parametrelerdendir. Sonuç olarak her gelinlik modelini giymeye gerek yoktur. Ancak kişiye en iyi şekilde uyum sağlayan ve kişinin kendini iyi hissetmesini sağlayan gelinlik modeli seçmek önemlidir.

İyi bir tasarımcı da olması gereken en temel özellikler nelerdir?

Moda endüstrisi sürekli değişen evrimsel bir yapıya sahiptir. Esneklik ve yenilikçilik tasarımcının değişen koşullara ve taleplere kolay cevap verebilmesini sağlar. Benzersiz ve yenilikçi tasarımlar oluşturabilmek için sürekli olarak ilham kaynağı oluşturmak ve farklı açılardan bakabilmek önemlidir. Ayrıca teknik bilgi ve becerinin önemi büyüktür. Tasarımcı tasarıma uygun desen çizme, kumaş bilgisi ve dikiş tekniklerini ustalıkla bir araya getirerek estetik olarak dikkat çekici tasarımlar ortaya koymalıdır. Tasarımcı iyi bir iletişimci ve işbirliği yeteneğine sahip olmalıdır. Müşteriler, satıcılar ve diğer işbirliği yapan kişilerle etkili iletişim kurabilmelidir. Tabii bu özelliklerin yanı sıra azim, tutku ve özveri gibi kişisel nitelikler iyi bir tasarımcıda olması gereken önemli detaylardır.

Nelerden ilham alırsınız?

Şu güzelim dünyada ilham kaynağı olabilecek o kadar çok detay var ki. Almasını bilebilmek çok önemli tabii ki. Doğa ve çevre, kültür ve sanat etkinlikleri, moda ve trendler, kültürel geçmiş ve teknoloji birçok açıdan ilham kaynağı olabilir. Moda defileleri, trendler ve moda akımları, sokak modası bakış açımın en yüksek olduğu yerler diyebilirim.

İleride kendinizi nerede görüyorsunuz?

İlerde statü olarak nerede olurum bilemiyorum ama gelecekte elbisemi giyen her kadının övgüyle geçmişten bahsedeceği bir yerde olmak istediğim kesin:)

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller