Yükleniyor...

Hayallerinizdeki gelinlik için doğru adres Güngör Fashion Design

30 Nisan 2024

Gaziantep’te gelinlik ve abiyenin önemli adreslerinden Güngör Fashion Design’in kurucusu Güngör Cerenbeli ile 40 yıllık mesleki tecrübenin getirdiği çalışma prensiplerini ve sundukları hizmetleri konuştuk. Yalnızca Gaziantep’e değil bölgeye ve yurt dışına da hizmet verdiklerini söyleyen Güngör Hanım, ‘saygınlığı, kaliteyi ve prestiji’ korumayı ilke edinmiş güçlü bir marka olduklarını söyledi.

Güngör Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

Doğma büyüme Gaziantepliyim. Gaziantep’in saygın ve köklü ailelerinden birinin kızıyım. Eğitim hayatım boyunca kolej eğitimi görmüş olup, bulunduğum her okulda iki dil eğitimi aldım. Çok uzun yıllar Almanya'da yaşamış biri olarak iyi derecede Almanca konuşabilmem meslek hayatımda ilerlememde fayda sağladı. Oğlum Ali Cerenbeli, Güngör Fashion Design’in kurucu ortaklarındandır. Ben daha gelenekçi bir sistem ile ilerlerken, onun vizyoner, yenilikçi ve inovatif atılımlarla markamızın büyümesinde emeği oldukça fazladır. Eşi vefat etmiş bir erkek annesi olarak, aynı zamanda küçüklüğümden beri çalışmayı, üretmeyi seven bir kadın olarak kendi ayaklarımın üzerinde durmaya karar vermemle başladı Güngör Fashion Design serüvenim. Güngör Cerenbeli ismi ise Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğuyu, tüm Türkiye’yi ve hatta yurt dışını aşan bir moda evi sahibinin serüveninin adıdır.

Profesyonel bir ekibim var

Güngör Cerenbeli olarak benimle çalışmak, ekibinde yer almak oldukça zordur. İnce eleyip sık dokurum. İş disiplini, planlama, saygı, nezaket, güler yüz ve iş ahlakı en önem verdiğim unsurlardır. Alanında uzman, kaliteli hizmet anlayışını ilke edinmiş, müşteri ihtiyaçlarını doğru algılayan, insanlarla iletişimi kuvvetli, kendi kendini şarj edebilen, marka imaj ve prestijine uygun hizmet etmeyi kendine amaç edinmiş, vizyoner, ileri görüşlü, profesyonel bir ekiple yol arkadaşlığı yapıyor olmak da benim en büyük şansım diye düşünüyorum. Biz bir aileyiz, onlar da bu ailenin mihenk taşıdır.

Güngör Fashion Design olarak sunduğunuz hizmetlerden bahseder misiniz?

Tesettürlü misafirlerimiz için katı kapatabilme imkanı ve profesyonel terzi eşliğinde prova deneyimi gibi birçok faktör Güngör Modaevi ayrıcalıklarından sadece birkaçı. Gelinlik dikmek bir sanat ise sanatı sergilemek teknik ister. 40 yıllık meslek hayatımda ilerlemenin sırrını sorsalar, ‘saygınlığı, kaliteyi ve prestiji korumak’ konusunda bir unvan varsa, ‘ben ona talibim’ derdim. Hep de öyle oldu. Bazen provalar uzun sürse de güzel şeyler beklemeye değer. Gelin ve gelinlikteki uyumu ve bütünlüğü sağlamak için istediğiniz her ayrıntıyı dikkate alan, uygulayan,  kadın istihdamına katkı sağlayan bir atölyemiz bulunmaktadır. O mutlu gününüzde kendinizi peri masalında gibi hissetmeniz için çabalayan güçlü bir markayız.

Bu senenin gelinlik trendlerinden bahseder misiniz?

Gelinliğin trendi olduğunu düşünmüyorum. Gelinliğin bir mevsimi yoktur, o yüzden hayallerin de mevsimi yoktur. Önceliğimiz gelinin bedenini tanıyarak ortak paydada buluşmak ve gelinin o gününü unutulmaz bir deneyime dönüştürmek adına yapılan kıymetli seçimlerin bütünüdür. Asıl soru şu ki bu dönem trendlerinde kaç gelinlik tercih edeceksiniz? İlk dans gelinliği, nikah kıyılıp imza atarken daha zarif bir seçenek, ilerleyen saatlerde rahat dans edebilmek adına after partide giyebileceğiniz kısa bir gelinlik şeklinde seçenekler mevcut. Gelinlik dediğimiz şey zamansız parçalardır, biz de zamana ve zamane insanına ayak uydurmaya özen gösteriyoruz. Gelinlerin fark yaratan tasarımlarla kusursuz görünmeleri için buradayız ve bunu iş olarak görmüyoruz. Fiyatlarımızın Avrupa markalarıyla yarıştığını söyleyenler oluyor. Buna şöyle yanıt vermek istiyorum; Kaliteyi uyguna alamazsınız, bizim gelinliklerimizin üzerindeki detayların hiç biri yapıştırma değil, hepsi el işçiliği, bu kesinlikle göz ardı edilmemeli.

Gelin adaylarının tercihi genellikle nasıl oluyor?

Gelinlerin istedikleri gelinlikleri hayallerine en uygun şekilde uyarlamayı amaç ediniyoruz. Genelde kabarık, görkemli, el işlemesi yoğun hareketli parçalar tercih ediliyor.

Kişiye özel tasarım yapıyor musunuz? Bütün istek ve taleplere karşılık veriyor musunuz?

Yalnızca bölgeye değil yurt dışına da hizmet verdiğimiz için gelinlerin en son aşamada buradan mutlu ayrılmaları bizim için çok önemli. Gelin ve damatlarımızın bu stresli süreçlerini eğlenceli bir sürece çeviriyoruz. Özel tasarımda da gelinlerimizin talep ve isteklerini karşılayan yetkin ve profesyonel bir atölye ile hizmet veriyoruz.

Abiyelerde senenin favori renkleri ya da modelleri var mıdır?

Renk evet önemli bir kriter ancak burada en önemli detay abiyenin kumaş kalitesi ve kalıpların kusursuz görünmesi. Giyen kişinin ten rengine ve organizasyon mekânına uygun oluşu da önemli… Bazen gösterişli bazen de sadelik tercih ediliyor.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT