Yükleniyor...

Gelinlerin ilk tercihi Kryolan ve Muson Hair & Make-Up tek çatı altında

30 Nisan 2024

Profesyonel makyaj artistlerinin ve dünya yıldızlarının tercih ettiği Kryolan’ın ardından, ünlü kozmetik markası Muson Hair & Make-Up’ı da Gaziantep’e getiren Seda Yıldız ile gelinlerin ilk tercihi olan markalarını ve ürünlerini konuştuk.

İki markanın da Güneydoğu Bölgesi’nin ilk mağazasını Gaziantep’e getiren Seda Yıldız, bünyelerinde bulunan VIP alanlarında makyajın yanı sıra evlilik teklifi, gelin partileri ve kına kutlamaları gibi özel organizasyonlar da gerçekleştirdiklerini anlatıyor.

Seda Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

1991 Ankara doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Babamın görevi nedeniyle Gaziantep’e geldikten sonra evlenince burada kaldım. Evliyim, 2 çocuğum var.

Profesyonel makyaj markası Kryolan’ın Gaziantep’teki temsilcisisiniz… Bu süreci anlatır mısınız?

Makyaja çok fazla ilgim ve yeteneğim olduğu için mesleğe hobi olarak adım attım ancak devamında bir buçuk yıl Türkiye’de ve yurt dışında eğitimler alarak kendimi geliştirdim. Sonrasında Gaziantep’te serbest olarak çalışmaya başladım. Bir buçuk yıl kadar da böyle devam etti. Yoğun olarak gelin makyajlarında Kryolan ürünleriyle çalışıyordum, herkes de memnun olunca Kryolan ürünlerini Güneydoğu’ya getirmek istedim. Çünkü hem eğitim hem de ürün almak için İstanbul’a, İzmir’e gidiyordum. Günlerim eğitimler arasında geçiyordu, bu benim için zor ve yorucu oluyordu. Kryolan markasının şu an İstanbul, İzmir ve Ankara’dan sonra sadece Gaziantep’te franchising’i bulunuyor. Türkiye genelinde 4, bölgede ise sadece bizde var.

Bahseder misiniz markanızdan ve özelliklerinden? Neden Kryolan?

Ben uzun yıllardır kendi makyajımda da Kryolan’ın ürünlerini güvenerek kullandığım için tercihim de bu yönde oldu. Kryolan ürün çeşitliliği olarak gayet tatmin edici bir marka. Kapatıcılık özelliği çok yüksek olması ve duru makyajlar çıkarması da markanın tercih edilmesinde, beğenilmesinde önemli bir etkendi. Kryolan ürünlerini gün içinde yeniden tazeleme ihtiyacı duymuyorsunuz, gün boyu etkisini sürdürüyor. Cildinize hiçbir zarar vermiyor, ürünlerin cilde uyumluluğu ve en hassas ciltlerde dahi kullanılabileceğini belgeleyen ECARF sertifikasına sahip. Dolayısıyla Gaziantep’e bir marka getireceksem bu güvenerek kullandığı iyi bir marka olmalıydı.

Kamuflaj makyaj da uyguluyoruz

En önemli özelliklerden biri de sadece güzelleştirici makyaj ürünleri değil aynı zamanda insanların sosyal yaşamlarını olumsuz etkileyen operasyon sonrası izler veya vitiligo, doğum lekesi için özel üretilmiş kamuflaj ürünlerinin de bulunmasıdır. Aynı zamanda dövme izlerini de Kryolan ile kolayca kapatabiliyoruz. Markanın kamuflaj makyajını Türkiye’de ben yapıyorum. Aynı zamanda Türkiye’deki tek eğitmeniyim. Eğitimlerimin hepsini yurt dışından aldım. Bu makyajı yaptırmak için ülkenin dört bir tarafından hatta yurt dışından gelenler oluyor.

Makyajda da trendler değişiyor…

Make-up, sürekli güncellenen, yenilenen ve trendleri olan bir alan. 2016 yılında daha doğal, pastel ve koyu ton makyajlar tercih edilirken şimdi renkli makyajlara geçiş yaptık. Şu an makyaj yaparken sarı, turuncu, uçuk pembe, kırmızı gibi renkleri önerdiğimde buna sıcak bakıyorlar. Ya da taşlı makyajlara da yine aynı şekilde ilgi var. Artık trendler değişiyor ve makyaj takip edilmesi gereken bir sektör.

Makyajda eğitime çok önem veriyorum

Personelimizin hepsi alanında uzmanlar. Markanın burada düzenli eğitimleri oluyor, aynı şekilde ben de eğitimler veriyorum. Sizin iyi olmanız kadar personelin de iyi eğitilmiş ve trendlerden haberdar olması gerekiyor. Alanımızda fark yaratabilmek için özellikle makyaj, cilt bakımı ve saçlarla ilgili güncel gelişmeleri eğitimler aracılığıyla personele aktarıyoruz.

Muson Hair Make-Up’ı da Gaziantep'e siz getirdiniz. Nasıl oldu?

Talep ve tercih edilen bir markaydı.

Muson sadece bir kozmetik markası değil aynı zamanda bir make-up stüdyo olarak da ilerliyor. Markanın yaratıcısı Ayşe Yıldırım franchising vereceğini açıkladı, kendisi benim 2016 yılından bu yana eğitim almak istediğim make-up artistlerden biriydi. Kendisiyle tanışıklığım vardı, 7 franchising verildi, Güneydoğu’da yine biz tek olduk. Markayı almam herhalde 10 dakika falan sürdü çünkü kendisi benim sektördeki gelişimimi en iyi bilenlerden. Aldığım eğitimleri biliyordu, işimi biliyordu. Güvenerek teslim etti markasını, şu anda da çok memnun. Böylelikle Muson ve Kryolan’ı tek çatı altında bir araya getirmiş olduk.  

Muson ve Kryolan haricinde tamamen ithal ürünler kullanıyoruz. Böylelikle her renk ve tarz talebine hitap edebiliyoruz. Bunun için de her sene sezon başında ve sonunda o senenin talebine ve tercihlerine göre yurt dışından, özellikle de Dubai’de ürün seçiyorum. Dubai’den de gelin makyajı talebi alıyorum. Önümüzdeki süreçte bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum.

Bu çatı altında neler yapıyorsunuz, sunduğunuz hizmetlerden bahseder misiniz?

Muson’un merkezinde hangi işlemler yapılıyorsa burada da aynıları yapılıyor. Makyajın yanı sıra cilt bakımı, saç bakımları ve saç boyaları yapıyoruz. Manikür-pedikür hizmetimiz var. Kirpik bakımı yapıyoruz. 

Tesettürlü müşterilerimiz için özel bir alanımız var

Bu alanımız tesettürlü müşterilerimizin mahremiyetine önem verdiğimiz, tamamen ayrı ve kamerasız bir alan. İçeride banyosu, giyinme odası, saç yıkama alanları odanın mahremiyeti dahilinde. Müşterimiz o odaya girdiğinde bağımsız bir şekilde makyaj, saç, manikür-pedikür gibi tüm işlemlerini yaptırabilir.

Bir de VIP alanı mevcut, nedir buranın özellikleri?

Bu alanımız aslında benim hayalimdi. Burada bride partileri, evlilik teklifi, doğum günü partileri, küçük kına kutlamaları gibi özel eğlenceler yapılıyor. Bu eğlencelere özel makyaj ve saç hizmeti de sunuluyor. Bunların yanı sıra toplantılar, workshop’lar oluyor. VIP alanımızda giyinme odası, yatak ve yemek odası, hazırlanma bölümü, hamam, sigara içme alanı mevcut. Yatak odasını fotoğraf çekimi için oluşturduk. Müşterilerimiz rezervasyon oluşturduktan sonra istedikleri alanı kullanabiliyorlar. İçerideki alanlarımızda da kutlamalar için sabahlıklar, ikramlıklar, süslemeler, ses sistemi, hamamda tek kullanımlık ürünler gibi tüm ihtiyaçlar da mevcut. Yemek salonumuzun 40 kişiye kadar kapasitesi var. Eğer bahar ve yaz aylarındaysa bahçemizi de bu organizasyonlar için kullanabiliyorlar. Bahçenin kapasitesi de 150 kişiye kadar çıkabiliyor. Dilerlerse sadece bahçe kutlamaları için dışarıdan da organizasyon hizmeti alabiliyorlar.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT