Yükleniyor...

Güvenilir ve doğal bir yöntem: FUE Saç Ekimi

28 Mayıs 2024

Saç sağlığının bireylerin genel estetik görünümünü önemli ölçüde etkilediğini belirten Dr. Selahattin Avcı, “Saç kaybı yaşayan kişiler için çözüm arayışı, modern tıbbın estetik cerrahi alanında geliştirdiği yöntemlerle artık çok daha etkili bir hal almıştır. Bu yöntemlerin başında ise Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) Saç Ekimi gelmektedir” dedi.

FUE Saç Ekimi yönteminin, saç köklerinin tek tek alınarak kellik olan bölgelere transfer edilmesini sağlayan modern bir cerrahi prosedür olduğunu belirten Dr. Selahattin Avcı, “Bu yöntemde, hastanın kendi saç kökleri kullanıldığından doğal sonuçlar elde edilir. PİA Sağlık Hizmetleri'nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu uygulamalar, yüksek standartlarda greftler kullanılırken, alınan hijyen ve güvenlik önlemleri ile hastalarına sağlık dolu bir deneyim sunar” dedi.

Birkaç gün içinde iyileşir, iz bırakmaz

FUE yöntemi ile saç ekimi hakkında bilgi veren Dr. Selahattin Avcı şunları kaydetti: “Saç foliküllerinin lokal anestezi altında özel uçlu medikal cihazlar ile alınarak donör bölgeden saçsız alanlara, saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştirmesi işlemidir. Bu uygulamada saçlar tek tek alınıp saçsız bölgeye nakledilir. Folikül çıkartma işleminden önce donör alandaki saçlar 1 mm olacak kadar kesilerek kısaltılır. Lokal anestezik ilaç ile uygulama yapılacak alan ve saç kökü alınacak alan uyuşturulur. Mikro motor ucu saç kılını ortalayacak şekilde yaklaştırılır ve kılın çıkış yönüne uygun olacak şekilde batırılıp çekilir. Folikül mikroskopik doku ile birlikte silindirik bir şekilde kesilmiş olur. Operasyondaki greftlerin zarar görmesini en aza indiren bu sistem ile operasyon süreleri de kısalmıştır. FUE yönteminde saç alınan bölgede kesi ve dikiş işlemi olmaz. Köklerin alındığı bölgede işlem yapıldığı için ufak sıyrıklar oluşur ve bir kaç gün içinde iyileşir, iz bırakmaz. Bu teknikle ense bölgesinden alınan greftler saç naklinde kullanıldığı gibi kaş ve bıyık naklinde de kullanılabilir. Her greftte bir ile üç arasında saç teli bulunmaktadır. Bu yöntemde ense bölgesinden greftlerin alınmasının nedeni ense bölgesinin testesterona karşı duyarsız olmasıdır. Testesterona karşı duyarsız oldukları için ense bölgesindeki saçlarda herhangi bir dökülme olmaz. Bu yöntem sonrası nakil yapılan bölgeden çıkan saç kökleri bir ay içerisinde dökülür. Bu durum anormal bir durum değildir, olması gereken bir durumdur. Dökülmenin ardından nakil yapılan saç köklerinde beş ay içerisinde kalıcı olmak üzere yeni saçlar çıkmaktadır. Bu kullanılan teknik yüzde 90’lık bir verim sağlar. İşlemin ardından ilk yıkama saç ekim merkezinde yapılır ve sonrası için nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgilendirme de yapılmaktadır.”

Konforlu bir deneyim sunar

FUE Saç Ekimi'nin birçok avantajı bulunduğunu söyleyen Dr. Avcı, “Bu yöntem, minimal invaziv bir cerrahi işlem olduğu için iyileşme süreci hızlıdır ve hastalar kısa sürede günlük yaşamlarına geri dönebilirler. Ayrıca, lokal anestezi kullanılarak yapılan bu işlem, hastaların daha az acı hissetmelerini sağlar ve konforlu bir deneyim sunar. Operasyon yerinde herhangi bir kesi ve dikiş izi olmaz. İnce uçlu cihazlar kullanıldığı için işlem kısa sürede tamamlanır. FUE yöntemi sonrası saçlar son derece doğal ve estetik bir görünüm alır. FUE yönteminde iyileşme süreci kısa olup anında normal yaşama dönme imkanı vardır.

Saç ekimi öncesi dönemde doktorun önerdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmak önemlidir. Ayrıca, alkol tüketimi cerrahi işlemlerden önce en az bir hafta süreyle sınırlanmalıdır. Sigara kullanımı da aynı şekilde saç ekimi operasyonu öncesi ve sonrasında olumsuz etki oluşturabilir. Saç ekimi öncesi dönemde sağlıklı beslenmeye dikkat etmek önemlidir. Vitamin ve mineral açısından zengin bir diyet, iyileşme sürecini olumlu yönde etkiler” dedi.

Ekilen saçlar doğal saçlar gibi uzar

“Saç ekimi yapıldıktan sonra ikinci aydan itibaren saç ekimi yapılan bölgedeki saçlar çıkmaya başlar” diyen Dr. Avcı, şunları söyledi: “Bu saçlar, ilk başta ince ve seyrek olabilir. Saç ekimi yapılan bölgedeki saç yoğunluğu ve kalitesi zamanla artar. Saç ekimi yapılan bölgedeki saçlar doğal saçlar gibi uzar. İlk hafta, saç ekimi yapılan bölgeye yıkama yapılır. Yıkama, saç ekimi yapılan bölgedeki kabukları ve kirleri temizler. Saç ekim bölgesine masaj uygulaması yapmak da kan dolaşımını hızlandırabilir. İlk üç ay boyunca saç ekimi yapılan bölgeyi güneş, rüzgar, toz, darbe, çekiştirme, boyama, şekillendirme gibi zararlı etkenlerden uzak tutmak gerekiyor.

PİA Sağlık Hizmetleri, Gaziantep LİV Hastanesi'nin A kalite otelcilik ve yüksek standartlarda sağlık hizmetleri anlayışında gerçekleştirilen FUE Saç Ekimi uygulamaları ile hastalarına kaliteli bir hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Hijyen, güvenlik ve başarı odaklı çalışma prensipleri ile PİA Sağlık Hizmetleri, saç ekimi alanında yalnızca Gaziantep’te değil, bölgemizde de güvenilir bir tercih haline gelmiştir.”

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT