Yükleniyor...

Makyaj sanattır

15 Temmuz 2022

Ekibimizi kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan İzellik Make Up House’ta ağırlayan İzel Kasap, çekimler esnasında enerjisinden hiçbir şey kaybetmezken, objektifimize keyifli ve bir o kadar renkli kareler yansıdı. Güler yüzle ve samimiyetle bize kapılarını açan İzel Kasap’a ve ekibine, misafirperverlikleri ve yakın ilgileri için Cemiyet olarak teşekkür ediyoruz…

Radyo Televizyon ve Sinema eğitimi alan İzel Kasap, bir süre eğitimini aldığı alanda çalıştıktan sonra makyaja olan ilgisini profesyonel olarak yapmaya karar verdiğini ve bunun üzerine saç-makyaj tasarım stüdyosu İzellik Make Up House’u hayata geçirdiğini anlatıyor.

Mesleğini tutkuyla yapan, makyaj sanatçılığına uzanan mesleki serüvenini bizimle paylaşan İzel Kasap, “Benim için makyaj sanattır. İyi ki bu işi yapıyorum, her insan sevdiği işi yapmalı” diyerek siz değerli okurlarımız için makyaja dair ipuçları vermeyi de ihmal etmedi…

Eğitim ve kariyer sürecinizden bahseder misiniz?
1993 yılında Adana’da doğdum. İletişim Lisesi mezunuyum. Lise eğitimimi tamamladıktan sonra İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü kazandım. Eğitim hayatım boyunca çeşitli ulusal medya kuruluşlarında haber muhabiri olarak çalıştım.

Mezun olduktan sonra İstanbul’da bir süre daha çalıştım. Evlendikten sonra Gaziantep’e yerleştim ve çeşitli kurumsal şirketlerin iletişim departmanlarında görev aldım. 5 yıldır Gaziantep’te yaşıyorum.

Makyaja olan ilginiz ne zaman başladı?
Çocukluğum, kadınların güzelleştirildiğine şahit olmakla geçti. Her genç kız gibi makyaja ilgim vardı, kendime makyaj yapmayı çok seviyordum ancak makyaja olan ilgimin en büyük sebebi babamın kuaför olmasıydı. Babamın hem saç hem de makyaj sanatçısı olmasının üzerimdeki etkisi yadsınamaz. Zanaatkârlık kavramı benim için çok değerli. Bütün zanaatkârlara saygım sonsuz. Ben okulunu okuduğum mesleği icra etmek yerine zanaatkâr olmayı tercih ettim. Benim için makyaj sanattır. İyi ki bu işi yapıyorum, her insan sevdiği işi yapmalı.
Makyaj sanatınızı işe dönüştürme fikri nasıl gelişti?
İnsan sevdiği işi yaparsa çalışmış sayılmaz. Bir kadın her zaman kendini en güzel hali ile görmek ister. Ben işimi yaparken kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum. ‘Her kadın güzeldir’ sözünün arkasındayım. Fakat hayat çok hızlı akıyor, bazen kendimize vakit ayırmakta güçlük çekiyoruz ve bazen özel hissetmek istiyoruz. İşte bu noktada ben devreye giriyorum ve bu beni çok mutlu ediyor.

Açıkçası bu hobiyi profesyonel anlamda işe çevirmemin nedeni, çevremden gelen olumlu tepkiler ve bunun bende yarattığı yüksek motivasyon. İşimi yaparken bitmeyen enerjimden ve İzellik Make Up House’ta ağırladığımız misafirlerin memnuniyetinden besleniyorum.

İzellik Makeup House çok keyifli bir yer oldu. Mekânın doğuş hikâyesini anlatır mısınız?
Uzun bir süre freelance makyaj sanatçısı olarak çalıştım ve çalıştığım süre boyunca genellikle gelin makyajı yapmayı tercih ettim. Bir insanın en özel gününde ufak da olsa bir dokunuşumun olması beni inanılmaz mutlu ediyor.
Sosyal medyayı verimli kullanmam sebebiyle gelin makyajındaki başarım Türkiye genelinde herkesin dikkatini çekmeye başladı. Bu süreçte mesleği bırakıp, kariyerimi tamamen makyaj sanatçılığı üzerine devam ettirmeye karar verdim ve bununla birlikte İzellik Make-Up House’ un doğuş hikayesi başladı. İlk işim kendimi rahat hissedebileceğim ve çalışabileceğim bir mekandı. Bununla beraber çalışma arkadaşlarımla güzel bir atmosferde daha verimli olmak niyetindeydim. Çünkü bu direkt gelinlerimize yansıyacaktı. Temel amacımız herkesin iş yerimizden mutlu ayrılmasıydı. Öyle de oldu, olmaya da devam edecek.

Mimar Hilmi Bilge ile çok enerjik bir işbirliği oluşturdunuz. Bu birliktelik nasıl gelişti?
Hilmi çok başarılı bir mimar. Yapmış olduğu işler nedeniyle uzun süre önce kadrajımıza girdi. Biz de onunla çalışmayı uygun gördük. Sonrasında da çok güzel bir dostluk oluştu aramızda. İş yerimizde emeği çok büyük. Hem çok şık hem beni yansıtan hem de sıra dışı bir mekan yarattık. Kapısından tabelasına her yerinin bize özel ve tek olması benim için çok önemliydi. Öyle de oldu.

İş yerimizin dış cephe tasarımıyla ilgili sosyal medyadan beni tanımayan insanların göndermiş olduğu mesajlar, ne kadar başarılı bir iş çıkardığımızın en somut örneği.

Bu keyifli mekânda hangi hizmetleri vereceksiniz? Sadece gelin makyajı yapan bir yer olmayacak değil mi?
Önceliğimiz her zaman gelin saç & makyajı fakat gelinlerimiz kadar onların misafirlerine de aynı özeni gösteriyoruz. İzellik Make-Up House bir saç-makyaj tasarım stüdyosu ancak bunu destekleyen tüm güzellik hizmetlerini bünyemizde bulunduruyoruz. Mesela nail art bölümümüz en az makyaj ve saç bölümü kadar yoğun ilgi görüyor. Dolayısıyla özel günlerinde bizi tercih etmek isteyen misafirlerimize de seve seve hizmet ediyoruz. İleriye yönelik hizmetlerimizi arttıracağız fakat şimdilik en iyi yaptığımız şeyi yapmak istiyoruz. Böyle devam etmekte kararlıyız, yeni projelerimiz de var.

İleriye dönük hedefleriniz neler?
Adana’da doğup Gaziantep’te büyüyen bu markayı bütün dünyaya yaymak niyetindeyiz. Bunun ilk adımını İzellik markasının ilk ürünü olan, gerçek saçtan üretilen kirpiklerimizle atmış olduk. Çeşitli e-ticaret siteleri üzerinden tüm dünya kadınlarına ulaştırmak istiyoruz. Çünkü güzellik ürünleri ulaşılmaz olmamalı diye düşünüyorum. Hatta bu düşünceyi uluslararası bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürme çabası içerisindeyiz.

Fresh bir günlük makyaj için 5 öneriniz ne olur?
Nemli bir cilt, fresh bir makyajın temelidir.
Şeftali- pembe tonları bütün ten renklerine uyumludur.
Rimelsiz bir makyaj düşünülemez.
Son zamanlarda makyaj trendlerinin olmazsa olması parlak dudaklar.
Ve tabi ki sağlıklı görünmenin ilk adımı aydınlık bir görünüm; kararında aydınlatıcı…

Özel gece makyajı için 5 ipucu önerir misiniz?
İzellik takma kirpikleri!
Kahve tonları ve net keskin eyeliner.
Daha çerçeveli ve ombreli dudaklar
Makyaj sabitlemeyi unutmamak.
Siyah giyilecekse kırmızı ruj.

Makyaj çantasında ‘mutlaka bulunması gerek’ dediğiniz malzemeler nelerdir?
Fondöten, allık, kaş sabitleyici, rimel, far paleti ve tabii ki nude rujlar.

Gelin makyajında en dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?
Gelin makyajı doğal olmalı, yüz hatlarının önüne geçmeden güzelliği ön plana çıkarmalı. Son zamanlarda trend hafif smokey ile dağıtılmış eyelinerlı gözler ve nude dudaklar bence her geline yakışıyor. Gelinlerin önceliği kalıp gibi makyajlardan çok aydınlık ve doğal görünmek olmalı diye düşünüyorum.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT