Yükleniyor...

Sedat Akdoğan Anaokulu çocukları geleceğe hazırlıyor

25 Ocak 2024

Çocuk odaklı eğitim programıyla; çocukların merakını teşvik eden, yaratıcılıklarını destekleyen ve onların sosyal, duygusal, dil, bilişsel, motor ve öz bakım becerilerinin gelişimlerinde üstün çaba sarf eden bir anlayışı özümseyen bir eğitim kurumu Sedat Akdoğan Anaokulu. Okulun Kurucu Temsilcisi Ecem Özkarslı ve Okul Müdürü İlkay Gün ile eğitim programlarını, koşullarını, sunduğu imkanları ve hedeflerini konuştuk.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Sedat Akdoğan Anaokulunun 3-6 yaş grubu çocuklara eğitim sunduğunu belirten İlkay Gün ve Ecem Özkarslı, “Anaokulumuz, eğitim yolculuğunda onlara eşlik eden, mükemmel başlangıç yapmalarını sağlayan bir kurumdur. Şu anda yaşadıkları dünya hakkında daha fazla bilgi edindikleri, arkadaşları ile birlikte keşfedip deneyimledikleri, onlara en iyi fırsatları sunmak için durmadan çalışan, gelişen bir okuluz. Her öğrenciyi bireysel olarak tanır ve onların öğrenme ve gelişme ihtiyaçlarını karşılarız” dediler.

BUTİK BİR ANAOKULUYUZ

Sedat Akdoğan Anaokulunun butik bir okul olduğunu söyleyen İlkay Gün ve Ecem Özkarslı, şunları anlattılar: “Okulumuzda 4 dersliğimiz, bunun yanında konferans salonu, kütüphane, kapalı havuzu ve yaklaşık her derse özel planlanmış 8 farklı atölye bulunmaktadır. Öğrenme ortamları çocukların ikinci öğretmenidir. Okulumuz; öğrencilerimizin öğrenmelerine ve keşfetmelerine yardımcı olacak gerekli materyal ve ortama sahiptir.

Çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini erken çocukluktan itibaren keşfetmek amacıyla alanında uzman öğretmenler eşliğinde; müzik, dans, jimnastik, satranç ve yüzme gibi branşlarımız var. Ayrıca çok önemsediğimiz geleceğin yeterliliklerine sahip olmalarına destek sağlayan (P4C) çocuk felsefesi ve okul öncesine göre planlanmış kodlama dersleri bulunmaktadır. Çocuklarımızı hem spor, hem sanat, hem de zihin olarak geliştirmeyi hedefleyen bu programlarla ilkokula daha hazır ve yeterli olarak mezun ediyoruz. Tüm yaş grupları için 07.30-17.00 saatleri arasında hizmet vermekteyiz.”

EKLEKTİK BİR EĞİTİM MODELİMİZ VAR

Düzenli aile toplantıları, seminerler ve çocuklarla ilgili geri bildirimleri paylaşmak için bireysel veli toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten İlkay Gün ve Ecem Özkarslı, “Eğitim modeli olarak eklektik bir modelimiz var. Okul öncesi birçok alternatif eğitim modelinin bize en yakın ve verimli gelen yönlerinden yararlanırız. Birbirinden bağımsız ve kopuk etkinlikler yerine haftalık, aylık tema ve projelerle bir akış planlanır. Pratik yaşam aktiviteleri ise çocukların çevre ve kendi bakım, hijyen rutinleri için sorumluluk almalarına yardımcı olacak becerileri öğrenmeleri için tasarlanır” ifadelerini kullandılar.

ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARINI ÖN PLANDA TUTAN BİR EĞİTİM KURUMUYUZ

Çocuk odaklı eğitim programıyla; çocukların merakını teşvik eden, yaratıcılıklarını destekleyen ve onların sosyal, duygusal, dil, bilişsel, motor ve öz bakım becerilerinin gelişimlerinde üstün çaba sarf eden bir anlayışı özümsediklerini kaydeden İlkay Gün ve Ecem Özkarslı, “Fiziksel olarak büyük bir eğitim kompleksi olarak, az öğrenciyle, sıcak ve sevgi dolu bir ortam sunan okulumuz; güvenli, samimi ve çocuğun üstün yararını ön planda tutan bir eğitim kurumudur. Çocukların kendilerini ifade etmelerine, oyun oynamalarına, bağımsızlıklarını geliştirmelerine yardımcı olan bir atmosfer yaratmaya önem veriyoruz” diye konuştular.

ŞEHRİN ÖNCÜ KURUMLARINDAN BİRİYİZ

“Sedat Akdoğan Anaokulu aynı zamanda ‘Özel Bir Yer Okulları’ ağı üyesi olarak, kaliteli eğitim standartlarına bağlı kalmayı taahhüt eder” diyen İlkay Gün ve Ecem Özkarslı, “Erken çocukluk eğitimi standartlarına ulaşmak için akreditasyon sürecinde olan okulumuz öğrenen ve gelişen okul olma anlamında şehrin öncü kurumlarından biridir. Bu akreditasyon sürecinde çocuklar için yenilikleri takip etmek kadar önemli diğer bir konu da öğretmenlerin eğitimidir. Öğretmen olarak yıl içinde belirlenen eğitimlere katılarak öğrenme yolculuğumuzu devam ettiriyoruz” dediler.

ÖĞRENCİLERİMİZ EĞLENEREK YABANCI DİL ÖĞRENİYOR

Okullarında dil eğitiminin İngilizce olarak yapıldığını belirten İlkay Gün ve Ecem Özkarslı, “Her sınıf düzeyinde haftalık 10 saat İngilizce eğitimi bulunmaktadır. Oyun, görsel materyal ve kaynaklarla uzman İngilizce kadrosu ile çocukların dil konusunda yatkınlık geliştirmesine ve eğlenerek öğrenmelerine destek oluyoruz” ifadelerini kullandılar.

İlkay Gün - Okul Müdürü

Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü lisans ve aynı üniversitede yüksek lisans mezunuyum. Psikolojik danışman olarak tüm sınıf kademelerinde görev aldım. Son 10 yıldır okul öncesi düzeyinde çalışıyorum. Sedat Akdoğan Anaokulunun kuruluş aşamasından itibaren okul müdürü olarak çalışıyorum. Son 3 yıldır sevgili Ecem ile işletmeciliğini de yapmaktayız. Aynı zamanda oyun terapisti ve P4C (çocuk felsefesi) eğitmeniyim.

Ecem Özkarslı - Kurucu Temsilcisi

Mersin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesi mezunu olup 3 sene kendi mesleğimi yaptım. Sonrasında 2019 yılında Sedat Akdoğan Anaokuluna geldim. Burada eniştem olan kurucumuz Sedat Akdoğan’ın ilkeleri doğrultusunda kalitemizi bozmadan hizmet vermeye devam ediyorum. Anaokullarına özel Kidskod eğitimcisiyim ve okulumuzda bu dersi ben uyguluyorum.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller