Yükleniyor...

Sokak stiline sosyokültürel bakış

26 Ocak 2023

20. yüzyıl , sokak stili ve moda endüstrisi arasında güçlü bir bağlantı ile karakterize edildi. Sokak stili fenomeninin orijinal kökleri, özgünlük ve anlamlı bir niyeti ifade etme arzusuyla ilişkilendirilebilir.

  1. yüzyılın ortalarındaki sokak stili gelişimi, sokak stili gelişiminin daha yeni aşamalarından oldukça farklıydı. Öncelikle satın alma biçiminde ve genel moda algısında farklılık gösterirler.

Sokak stili, belirli sosyokültürel gruplar tarafından benimsenen ortak bir sosyal uygulamadan  kitlesel moda endüstrisinin önemli bir bölümüne evrildi. Bu süreç çok uzundu; kapsamlı sosyal, kültürel ve ekonomik değişimler eşlik etti.

Kendine has farklı tarz grupları oluştu

70’li yıllar, insanların zaten bilinen sıradan tarzdan bir değişiklik yapmak istediği bir dönemdi. Sonuç olarak, her biri kendi farklı tarzına sahip çeşitli gruplar oluştu: Hippiler, punklar, gotikler veya bisikletçiler .

Bir değişiklik ihtiyacı, bir açıklama yapma ihtiyacı kadar güçlüydü . Bu gruplar hala var ve hatta dünyada bir üne sahipler. Tarzınızı deneyebilmek için, 70'ler ve 80'lerde dedikleri gibi , özgür ruhlu bir doğaya sahip bir insan olmanız gerekiyordu .

Bugünlerde her kesin 80’lerin görünümünü geri getirmesine şaşmamalı. 80’ler; renklerin, yeni trendlerin ve kısacası modayı hayata geçirmenin dönemiydi.

Sosyal Medyada Paylaş