Yükleniyor...

Sokak stilinin evrimi

26 Ocak 2023

Sokak stili, her zaman var olmasına ve her zaman insan kültürünün bir parçası olmasına rağmen 20. yüzyılın bir fenomeni olarak kabul edilir . Ancak İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna kadar moda üzerinde herhangi bir etkisi olmamıştır.

Christian Dior ve Pierre Balmain gibi ikonlar , sokak stili söz konusu olduğunda keşif özgürlüğüne katkıda bulundu. Daha yüksek gelirli insanların yüksek moda ürünleri satın almasını sağladı.

Bu süre zarfında, "sokak stili" ikonlarının görünümü, öncelikle tek bir yüksek moda markasından oluşuyordu. Kadınlar, Christian Dior tarafından sentezlenen, genellikle uzun yuvarlak bir etek ve geniş omuzlu ve daralan belli bir ceket içeren "yeni görünümü" giydiler.

  1. Dünya Savaşı sonrası moda kokan sokaklar

Bu, savaş döneminin "faydalı görünümünün" yerini alan kadın figürünü vurguladı. Bu kum saati şekli, savaş sırasında kıt olan kumaş bolluğundan yararlandı.

İngiltere'de, bu tür olgular uzun süredir inceleniyor ve savaş sonrası dönemde gençlerin sokak stillerinin önemini ortaya koyuyor. – “genç” – harcayacak parası olan ve önemli bir motivasyon kaynağı olan.

Sosyal Medyada Paylaş