Yükleniyor...

TÜKD Gaziantep 34 yaşında

25 Ocak 2024

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Gaziantep Şubesi’nin kuruluşunun 34. yıl dönümü, düzenlenen bir yemekle kutlandı. Programda bağışçılara sertifikaları verilirken yeni üyelere de rozetleri takıldı.

Teymur Hotel’de düzenlenen etkinlikte TÜKD Gaziantep Şube Başkanı Müge Tezel, derneğin 2023 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Ardından bağışçılara sertifikaları verilirken, derneğe yeni katılan üyelere de rozetleri takıldı.

ZOR BİR YILI GERİDE BIRAKTIK

Müge Tezel, programda yaptığı konuşmasında, “Derneğimizin 74., şubemizin ise 34. kuruluş yıl dönümünü kutlamak üzere her yıl olduğu gibi bu yıl da sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Varlığınızla her zaman yanımızda olduğunuz, bize güç ve güven verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. 2023 yılının son günleri içerisindeyiz. Zor günler yaşadığımız bir yılı geride bırakıyoruz. Değerli başkanımız Sabiha Özmen’in oğlu Emre Özmen’i elim bir kazada kaybetmek hepimizi çok derinden sarstı.

Gazze’de devam eden insanlık dışı savaş, aldığımız şehit haberleri içimizi yakıyor. Şubat ayında yaşadığımız depremde büyük acılar yaşadık. Her zorlukta anlayamadığımız bir fayda, öğreti mutlaka vardır. Bu zor günlerde de ülke olarak birlik ve dayanışmanın önemini bir kez daha deneyimliyoruz” ifadelerini kullandı.

Genç kızlarımıza destek sağlamaya devam edeceğiz

Müge Tezel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Derneğimiz Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen, üniversite mezunu, yaşamın her alanında yüksek ahlak ilkelerine bağlı, insan haklarını eşit bireyler olarak kullanabilen kadınların, toplumda çağdaş yaşam ve laik düzen etrafında bütünleşmeyi sağlamaları, insanlar arasında dostluk, ortak çalışma ve yardımlaşmayla kadını her alanda güçlü ve eşit konumda kılarak ülke kalkınmasına katkıda bulunmaları ve Türk kadınını yurt içinde ve yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeleri amacıyla kurulmuştur. Bu vesileyle büyümeye devam eden TÜKD Gaziantep ailemizin yeni üyelerine aramıza hoş geldiniz demek istiyorum. Dayanışma ve paylaşımımızın arttığı bir dönem olmasını diliyorum. Varlığınızla değer kattınız.”

Müge Tezel, Cumhuriyet’in 100. yılına da vurgu yaptığı konuşmasını, Atatürk’ün, ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle tamamladı.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT