Yükleniyor...

Yüz yogası ile zamanı durdurun

13 Eylül 2023

Yüz Yogası & Gua Sha eğitmeni Nihan Büyükaksu, son zamanların gözde egzersizi yüz yogası ile daha dinamik ve pırıl pırıl parlayan bir cilde sahip olmamızın sırlarını Cemiyet okurları için anlattı... Yüz yogasının uygulandığı ilk günden itibaren ciltteki farkın hissedileceğini söyleyen Nihal Büyükaksu, etkili sonuçlarını görebilmek için ise 6 ay boyunca haftada en az 3 gün, 20-30 dakika yüz yogası yapılması gerektiğini anlatıyor.

Nihan Hanım sizi tanıyabilir miyiz?   

1985 Mart doğumluyum. Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. 2017 yılından bu yana yüz yogası ve gua sha masajı ile ilgileniyorum. Merak duyduğu her şeye derinden bakmaya çalışan, yaşamına kattığı her güzelliği insanlarla paylaşma heyecanı duyan, insanların ruhuna dokunabilmek için önce kendi ruhunu beslemeye çalışan bir kadınım… Kendi ruhumda ve bedenimde yaratmaya çalıştığım iyilik ve güzellikleri paylaşarak çoğaltmak için bu yoldayım. Yüz yogasını 2019 yılından bu yana profesyonel olarak da bu amaçla aktarmaktayım.  

Bununla birlikte bütünsel iyilik ve güzellik yöntemlerini daha çok insanla buluşturabilmek adına 2020 yılının Ekim ayında kendi markam olan NBeauty’i kurdum. Amacım insanların yaşlanma sürecini doğal karşılamasına destek olmak ve bu süreçte sıkılmadan kendilerine zaman ayırıp kendi yüzlerini tanımalarını ve ciltlerine doğal yöntemlerle bakım vermelerini sağlamak. 

Yüz yogası son zamanların gözde egzersizi. Sizin ilginiz nasıl başladı?  

Yüz yogası ile ilk olarak 2017 yılında tanıştım. O zaman 32 yaşındaydım ve cildimde bir şeylerin değişmeye başladığını gözlemliyordum. ‘Doğal yollarla kendime nasıl yatırım yapabilirim’ diye araştırırken yolum yüz yogası ile kesişti. O zamanlar benim karşıma çıkan egzersiz ağırlıklı bir yüz yogası idi ve tam rutinime oturtamamıştım. Başladım bıraktım tekrar başladım derken 2018 yılında yurtdışı seyahati sırasında bir kadınla tanıştım. Yüzüne gua sha taşı denen doğal taşlarla masaj yapıyordu ve bu benim çok dikkatimi çekmişti. Kendisiyle tanışıp detayları öğrendim ve hemen kendime bir taş edindim. O gün bugündür de rutinimden hiç eksik olmadı.  

Eğitmen olma yolundaki hikayenizi bizimle paylaşır mısınız?  

Yüz yogasını bir uzman olarak aktarma fikrim açıkçası hiç aklımda yoktu. Eğitimlerimi, eğitmen eğitimi de dahil sadece kendim için aldım, ‘Daha iyi öğrenip kendime nasıl destek olabilirim’ diyerek. Bunu her zaman yaparım, ilgi duyduğum şeyleri derinlemesine öğrenmek isterim :).  

Öğrendikçe ve uyguladıkça çevremdeki insanlar bunu fark etmeye ve yüzüme ne uyguladığımı sormaya başladılar. O dönemde iyi bir işim vardı ve ben işimi bırakmayı düşünmüyordum :).  

Sonra pandemi sürecine girdik ve sadece fayda sağlamak için bir sosyal medya sayfası açtım. Aklımda hala bu yöntemi aktarma düşüncesi yoktu. Ancak niyetimin ve hayalimin çok ötesinde bir noktaya ulaştı. Gönülden, aşkla yapılan ve gerçek olan her şeyin sanıyorum sonu bu oluyor :).  

Yüz yogasının içeriği nedir? Hangi durumlarda önerirsiniz? Faydalarından bahseder misiniz?  

Yüz yogası, Epidermis (Cildin en üst tabakası), Dermis ( Cildin orta katmanı) ve Hipodermis (Cildin en alt katmanı) gibi cildimizin tüm katmanlarına etki eden müthiş bir uygulamadır.  

Cildin tüm katmanları doğru bir şekilde çalıştırarak, yüzümüzde bulunan ve gevşeyen kaslarımızı sıkılaştırırız, kan akışını hızlandırarak cildimizde bulunan hücrelere daha fazla oksijenin ve besinin ulaşmasını sağlarız. Cildi toksinlerden arındırırız. Tüm bunların sonunda daha dinamik, pırıl pırıl parlayan bir cilt görünümüne sahip oluruz. Yüz yogası, cildinde bu dönüşümleri hissetmek isteyen herkesin uygulayabileceği basit ve etkili yöntemlerden biridir. 

Peki, yüz yogasını düzenli yaptığımız takdirde etkisini ne zaman görmeye başlayabiliriz? Var mı böyle belirgin bir süre?  

Açıkçası, yüz yogasını uygulamaya başladığınız ilk gün cildinizdeki farkı hissedersiniz. Hepimizin yüzümüzde sonuç almak istediğimiz alanlar farklı. Kimimizde nazolabial çizgiler daha belirginken, kimimizin önceliği göz kapağı düşüklüğü olabiliyor. Yüz yogasından alınan sonuç bu sebeple kişiye göre değişiyor. Burada cildin kalitesi, kişinin yaşam tarzı, yaşı gibi faktörler de devreye giriyor.  

Tüm bunların yanında ben öğrencilerime, etkili sonucu görebilmeleri için kendilerine 6 ay gibi bir süre tanımalarını ve haftada en az 3 gün 20-30 dakika yüz yogası yapmalarını öneriyorum.  

Bilinçsiz yapılmasının sakıncaları nelerdir?  

Bilinçsizce yapılan her uygulamanın sakıncası olduğu gibi yüz yogasını bilinçsiz uygulayanlar da faydadan çok zarar görebilir. Pozlara nazik girmek, sayı olarak hangi bölgeye ne kadar yoğun çalışmamız gerektiğini öğrenmek, masaj sırasında yüzümüzde baskı uygulayabileceğimiz noktaları doğru anlayabilmek gibi birçok püf noktası bulunuyor. Bunları bilmeden uyguladığımızda kişinin yüzünden daha çok ağrı oluşabiliyor, yüzde incelme meydana gelebiliyor ve ince kırışıklıklar artabiliyor.  

Yüz yogası her yaş grubu uygulayabilir mi? 

Yüz yogasındaki bazı pozları uzman desteğiyle her yaş grubu uygulayabilir. Ancak genel başlama yaşı olarak ben 20 yaş ve sonrasına öneriyorum. 

Ne sıklıkla yapılmalı?  

Yüz yogası her gün uygulanabilir. Ancak herkesin buna vakti olmuyor maalesef. Bu sebeple etkili sonuç almak isteyenler için haftada 3 gün ortalama 30 dakika çok yeterli. 

Yüz yogası bütünsel bir yaklaşım gerektirir mi? Birlikte neler önerirsiniz?  

Bu gibi doğal yaş alma sürecine katkı sağlayan her uygulama kesinlikle bütünsel bir yaklaşım gerektirir. Tek başına yüz yogası yapmak belirli bir noktada etki eder. Yüz yogasıyla birlikte beslenme, spor, uyku düzeni gibi birçok alanda farkındalık sağlayıp kendimize yatırım yapmalıyız. 

Eğitimlerinizden ve atölyelerinizden bahseder misiniz?  

Kurumsal firma çalışanlara verdiğim yüz yüze ya da online atölyeler dışında, her ay düzenli olarak açtığım online yüz yogası pratik sınıflarım bulunuyor. Burada haftada 3 gün 30 dakika birlikte yüz yogası pratiği yapıyoruz.  

Bunun yanında bir de ömür boyu erişim sağlayabileceğiniz dijital yüz yogası eğitimim bulunuyor. Bu eğitim sayesinde online canlı derslerime katılmaya fırsat bulamayan, zaman olarak uygun olmayan herkes yüz yogasını istediği yerde istediği zaman uygulayabiliyor. 

NBeauty isimli bir de markanız var. Nedir içeriği? Nasıl ulaşabiliriz ürünlerinize?  

Nbeauty ürünlerinin tamamı doğal kozmetik ürünleri ve cildinize masaj uygulaması yapabileceğiniz doğal taşlardan oluşuyor. Ürünlere www.nbeauty.com.tr web sitemizden ulaşabilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT