Yükleniyor...

Adaletli ve barışçıl bir dünya isterdim

15 Nisan 2021

Küçük yaşlardayken en büyük hayalinin dünyayı gezmek olduğunu ifade eden Tansu Sancaktar, gerçekleşmesini istediği her şey için çaba gösterdiğini söylüyor. Tansu Hanım, elinde sihirli bir değnek olsa bunu çocukların çocukluğunu mutlu yaşadığı, tüm insanların karnı tok ve sıcak bir yatakta uyuduğu, adaletli ve barışçıl bir dünya için kullanmak isteyeceğini belirtiyor.

Hayatınızda vazgeçemeyeceğiniz 3 şey nedir?

Sağlığım, ailem ve merhamet duygum.

 

Mutluluk denilince aklınıza gelen ilk şey nedir?

Sevdiklerimle dolu kalabalık bir masa, sağlıklı ve huzurlu sıradan bir gün benim için mutluluğun en basit tanımı.

 

Elinizde sihirli bir değnek olsa bunu ne için kullanırdınız?

Çocukların çocukluğunu mutlu yaşadığı, tüm insanların karnı tok ve sıcak bir yatakta uyuduğu, adaletli ve barışçıl bir dünya için kullanırdım kesinlikle. 

 

İnsanlık için en büyük icat nedir?

Bugün hayatımızı kolaylaştıran her icat mükemmel birer fikir olsa da yaşamımızın parçası olan çoğu şeyi şekillendirdiği için bence elektrik insanlık için en önemli buluş.

 

Çocukken en büyük hayaliniz neydi?

4-5 yaşlarından itibaren hatırladığım en büyük hayalim dünyayı gezmekti. Dergilerden, gazetelerden fotoğraflar keser biriktirirdim. O fotoğraf karelerinde kendimi hayal ederdim. Benim çok hayalim vardı. Büyük oranda gerçekleşti ve gerçekleşmesini istediğim her şey için çabalamaya devam ediyorum. Ve büyüdükçe anladım ki insanın hayatı da hayalleri, kalbi ve o kalple diledikleri kadar :)  

 

Kendinizi 3 kelime ile tanımlasanız bunlar ne olurdu?

Enerjik, samimi ve disiplinli. 

 

Yaptığınız en büyük çılgınlık neydi?

Hiçbir fikrim yok bu konuda:)

 

Takıntınız var mı?

Olmaz mııı! O kadar çok ki... Eşyalarımdan tutun telefonumun, bilgisayarımın içindeki düzen, kokulara hassasiyet, günlük rutinimdeki sıralamalarım... 

 

Tarihi bir kişilik olsaydınız kim olmak isterdiniz?

Tarihte bugünü iyi ve yaşanır kılan o kadar değerli insanlar yaşamış ki. Özellikle ilgi alanlarımda öncü olmuş her bir tarihi kişiliğin zihninde teker teker yolculuk yapmayı tabii ki isterdim. Fakat bir Türk genci olarak, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi vicdan sahibi, akıllı ve cesaretli bir dünya lideri olmanın hissini yaşamak çok isterdim.

 

Çocukluğunuzla ilgili en çok şey özlediğiniz şey nedir?

Hiç kuşkusuz sabah erkenden uyanıp sütümü içerken izlediğim Cartoon Network çizgi filmleri :) 

 

Sosyal Medyada Paylaş