Yükleniyor...

Amacımız var olan güzelliği ortaya çıkarmak

20 Kasım 2023

The Symmetric Estetik ve Güzellik Merkezi kurucuları Dr. İlhame ve Dr. Can Tokgöz ile sağlık ve güzellik alanında sundukları hizmetleri konuştuk. Kaliteli ve güvenilir hizmet vermek için medikal estetik ve güzellik sektöründeki güncel gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Tokgöz çiftinin amacı insanların kendilerini iyi hissetmesi ve var olan güzelliğini korumasını sağlamak…

The Symmetric’i kurarken herkesin üstün kalitede hizmet almasını ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Dr. İlhame ve Dr. Can Tokgöz için danışanlarıyla kurdukları iletişim de büyük önem taşıyor. Güzellik ve estetiğin yanı sıra diyetisyen, fizyoterapi gibi birçok alanda hizmet verdiklerini ifade eden Tokgöz çifti, kendini özel hissetmek isteyen ve kaliteli hizmet almak isteyen herkesi kliniklerine davet ediyorlar.

The Symmetric Estetik ve Güzellik Merkezi olarak sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi verebilir misiniz? Kimler, size hangi uygulamalar/tedaviler için başvurabilir?

Kliniğimizde birçok alanda hizmet veriyoruz. Bunlardan bazıları, doktorlarımız tarafından yapılan işlemlerin yanı sıra, diyetisyen hizmeti, fizyoterapi hizmeti ve uzman estetisyenlerimiz tarafından sağlıklı ve güzel hissetmeniz için yapılan işlemlerdir. Kliniğimize kendini özel hissetmek isteyen ve kaliteli hizmet almak isteyen herkes başvurabilir.

Teknoloji, güncel gelişmeler, yenilikler sektörde başarıyı getiren diğer önemli etkenler.

Siz bunun neresindesiniz?

Medikal estetik ve güzellik sektörü çok hızlı gelişen, büyüyen ve talebin çok yoğun olduğu bir sektör... Dolayısıyla kaliteli ve güvenilir hizmet vermek için son teknolojileri, güncel gelişmeleri, yurt içindeki ve yurt dışındaki kongreleri ve seminerleri yakından takip ediyoruz ve kendimizi sürekli güncelliyoruz.

Güzellik ile ilgili uygulamalar gün geçtikçe daha fazla ilgi görüyor, hangi uygulamalara daha çok talep var?

Aslında genel talepler yaşlanmamak veya güzel yaş almak isteyenler. Amacımız insanların kendilerini iyi hissetmesini ve var olan güzelliğini korumasını sağlamak. Ufak dokunuşlarla onların daha dinamik, daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlıyoruz.

Danışanlara hizmet verdikten önce ve sonraki süreçte iletişimin önemi nedir?

İşlem öncesinde danışanlarımızla kısa bir görüşme yapıyoruz. Önceliğimiz onların şikâyetlerini dinlemek, beklentilerini anlamak. Görüşmenin sonunda danışanlarımıza sorunlarını minimalize edecek bir tedavi planlayıp detaylı bir şekilde de anlatıyoruz. Sonrasında planladığımız tedavimiz için görüşme yapıyoruz. İşlem sonrasında da iletişim hiç kesilmiyor. Düzenli kontrolleri yapılıyor. İletişim çok önemli bu noktada.

Her uygulama herkese yapılabilir mi? Uygulamaların belirli dönemleri var mı?

İşlemler tabii ki de herkese yapılamaz. Yaş, genetik rahatsızlıklar, alerjik durumlar, dermatolojik rahatsızlıklar gibi birçok önemli faktörün sorgulanmasından sonra herhangi bir sorun teşkil etmeyen herkese çoğu işlemimizi uygulayabiliriz. Buradaki en önemli husus bilinçli ve doğru ellerde olmak... Bir komplikasyon oluştuğu taktirde bu durumu yönetebilecek tecrübedeki uygulayıcılara işlem yaptırmak çok önemli. Ve ayrıca bazı uygulamaların mevsimlere göre etkisini de göz ardı etmemek gerekir.

Okuyucularımızın merak ettiği konulara da değinmek istiyoruz. Botox bir zehir mi, zararı var mıdır?

Botox aslında bir clostridium botulinium bakterisinden elde edilen nörotoxic bir proteindir. Kozmetik dermatolojide ve tıbbın çeşitli alanlarında tedavi amaçla kullanılmaktadır. Uygun dozlarda belirli bölgelere doktor kontrolünde, belirli aralıklarla uygulandığı zaman bilinen bir zararı bulunmamaktadır.

Kas küçülmesi yapar mı?

Botox kasları küçültmez, kasların hareketlerini zayıflatır, belirlenen dozlarda uygulandığı zaman kasılmaları düzenler. Çalışmaktan büyüyen kas kütlesini, tam olarak çalışmadığı için zamanla eski boyutuna getirebilir.

Gençlik aşıları hakkında ne söylemek istersiniz?

Aslında herkes güzel yaşlanmak istiyor. Gençlik aşıları da tam burada devreye giriyor. Genel olarak anlatacak olursak gençlik aşılarını üç ana başlıkta toparlayabiliriz; Kollajen gençlik aşıları, Hyaluronik asit bazlı gençlik aşıları, somon DNA gençlik aşıları.

Bu aşılar yaşla beraber azalan kollajen ve elastin gibi cildin yapı taşlarını desteklemek amacıyla cildin ihtiyacına göre belirli aralıklarla uygulanabilir. Daha genç ve daha dinamik görünmeyi, esnek, parlak, leke ve kırışıklardan arınmış nemli bir cilt görünümü elde etmeyi sağlar. Lifting etkisiyle cildi sıkılaştırır. 

Bir kere dolgu veya botox yaptıran hep yaptırmak zorunda mı?

Tabii ki de hayır. Dolgu veya botox gibi işlemler yapılmadığı takdirde cildiniz zamanla yaptırmadan önceki haline dönecektir.

İnsanlar neden sizi tercih etmeli?

The Symmetric’i kuruş amacımız şehrimizdeki herkesin Batı ve Avrupa standartlarında, üstün kalitede hizmet alması ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı Gazi şehrimizin en prestijli bölgesinde, farklı bir konseptte, kaliteden ödün vermeden en ince ayrıntılara kadar düşünülmüş, tasarlanmış kliniğimizde sizi evinizde gibi hissettirerek yüzünüzü güldürmeyi hedeflemektedir. Symmetric; premium cihazlarıyla, premium ürünleriyle ve tabii ki de donanımlı ekibiyle sektöre farklı bir bakış açışı katmak ve siz değerli danışanlarına hak ettiği kalitedeki hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT