Yükleniyor...

Doğal ve mevcut güzelliği ortaya çıkarıyoruz

25 Ocak 2024

Estetik ve güzellikle ilgili taleplerin trendlere, mevsimlere ve en önemlisi de sektördeki yeniliklere göre değişim gösterdiğini belirten Dr. Selahattin Avcı, “Klinik olarak yaptığımız tedavi ve uygulamalarda; yapay bir estetik görüntüden uzak, oldukça doğal ve mevcut güzelliğin vurgulanarak öne çıkarıldığı bir görünüm hedefliyoruz” dedi.

Estetik algısının 2024 yılında yapay görünümden uzaklaşacağına inandığını söyleyen Dr. Selahattin Avcı, “Bu algının doğallığa, gençliğe ve canlılığa yöneleceği daha taze ve ışıltılı, aydınlık yüz hatlarının vurgulandığı bir yıl olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TÜM ESTETİK İŞLEMLERİ UYGULUYORUZ

Kliniğinizde yaptığı uygulamalar hakkında bilgi veren Dr. Selahattin Avcı, “Gururla ifade etmek isterim ki, Gaziantep’in en iyi estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahlarından biri olarak nitelendirebileceğim Opr. Dr. Ertan Günal ile kurduğumuz bu ortaklıkta; danışan ve hastalarımıza tüm estetik cerrahi işlemler ve genel tıp hususlarında yardımcı oluyoruz. Ayrıca bir estetik ve güzellik kliniğinden beklenilecek olan dolgu, botoks, ip askı, mezoterapi, gençlik aşısı tedavileri ile birlikte otolog mikrogreft teknikleri, fibroblast tedavileri ve exosome gibi yenilikçi kök hücre tedavileri konusunda iki yılı aşkın süredir kliniğimizde başarı ile danışanlarımıza hizmet sunuyoruz” diye konuştu.

HEDEFİMİZ EN MÜKEMMEL SONUCA ULAŞMAK

Estetik ve güzellikle ilgili taleplerin trendlere, mevsimlere ve en önemlisi de sektördeki gelişmelere, yeniliklere göre değişim gösterdiğini belirten Dr. Selahattin Avcı, “Burada danışanlarımızın taleplerinden ziyade onların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, mümkün olan en düşük maliyetle, en mükemmel sonuçlara ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıntılı bir görüşme ve değerlendirme sürecinden sonrasında yapılacak işlemler hususunda karşılıklı fikir sahibi oluyor yapay bir estetik görüntüden uzak, oldukça doğal ve mevcut güzelliğin vurgulanarak öne çıkartıldığı bir görünüm için işlemlere başlıyoruz. Ben en çok estetikte genetik uygulamalar içeren işlemleri yapıyorum” dedi.

SAÇ KÖK HÜCRE İŞLEMİNİ BAŞARIYLA UYGULUYORUM

Saç dökülmesi probleminin hem kadınlar hem de erkekler için önemli bir sorun olduğunu ifade eden Dr. Selahattin Avcı, “Saç dökülmesinde klasik tedavi olarak görülen 8 saatlik, uzun saç ekim işleminden kurtarabilecek saç kök hücre uygulaması olan ‘Rigenera Activa Otolog Mikrogreft’ işlemini severek ve başarı ile uygulamaktayım. Son dönemde bu uygulamayı ‘Vanner protokolü’ ile destekleyerek gayet güzel sonuçları yaklaşık 45 dakikalık ağrısız bir tedavi ile elde ediyorum” diye konuştu.

ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIĞIM DİĞER UYGULAMA VE TEDAVİLER

Dr. Selahattin Avcı, üzerinde yoğunlaştığı diğer özel uygulamalar ve tedaviler hakkında da şunları söyledi: “Ayrıca günümüzde çok popüler olan, sünnet derisinden elde edilen Fibroblast ile gençleşmeyi sağlayan Alloblast tedavisiyle cildinizi o bebeksi formuna döndürmek mümkün.

Mutluluğu içimizde aramamız gerektiği gibi tedaviyi ve gençlik çeşmesini de kendi içimizde aramamız gerektiğini gösteren Vampire Facelift uygulaması kendi kanınızdaki kök hücreleri kullanarak (PRP değil) cildi gençleştirirken yara ve yanık izlerine, deri çatlaklarına, cilt tonu eşitsizliklerine de etki ediyor. Bu uygulama Amerika’da Kardashian kardeşler tarafından meşhur edildi, hatta Kim Kardashian gebe iken bile bu tedaviyi kendine uygulatmıştı. İstanbul ve Ankara’dan sonra bu işlem Gaziantep’te sadece bizim kliniğimizde uygulanmaktadır. Vampire Facelift her ne kadar estetik amaçlı olarak kullanılıyor olsa da, eklem içine yahut kemik içine uygulanarak çeşitli tedavilerde, erektil disfonksiyon yahut vajinal estetik amaçlı olarak G-Shot ve P-Shot olarak da uygulanabiliyor. Ayrıca saç canlandırmak ve kalınlaştırmak için de uygulamak mümkün. Geçtiğimiz aylarda Gaziantep’in güzide ortopedi ve travmatoloji hekimlerinden Op. Dr. Metin Seyran ve Op. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ile avasküler nekrozu olan bir hastamızı bu sistem sayesinde başarı ile tedavi etmeyi başardık.

Gelişmeleri yakından takip ettiğimiz kliniğimizde genetik-estetikte son trend olan Exosome uygulamalarını yapmaya başladık. Yoğun büyüme faktörleri ve çoğalma kapasitesine sahip olmayan genetik materyaller içeren bu ürün sayesinde güvenle gençleşmek mümkün.

Ayrıca ultrasonik ses dalgaları kullanarak cildi sıkılaştırırken istenilen yönde cildi gerebildiğimiz, dünyanın lineer atış özellikli ilk HIFU’su olan Ultracell Q Plus da danışanlarım tarafından sıkça tercih ediliyor.

Gençlik aşıları kısmında ise 55 farklı bileşen içeren (Somon DNA, Hyaluronik Asit, Glutatyon, SH Peptitler, Vitamin ve mineraller vb.) PinkGlow pembe ışıltı ise son dönemin en çok tercih edilen mezoterapisi diyebilirim.”

LEKE TEDAVİLERİNİN TAM ZAMANI

Dr. Selahattin Avcı bazı uygulama ve tedavilerin dönemsel yapılması gerektiğini dile getirerek, “Gaziantep gibi yılın 365 gününün 360 gününde dik açıyla güneş alan bir coğrafyada agresif peeling işlemleri yahut lazer uygulamalarından da kaçınmamız gerektiğine ancak çok elzem ise bu tedavileri kış aylarına bırakmamız gerektiğine inanıyorum. Ayrıca birçok problemin henüz ortaya çıkmadan yok edilmesi için mümkünse ayda bir kez detaylı bir cilt temizliği ve bakımının yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Güneş ışınlarının kısmen azaldığı kış dönemlerinde Scarlet X gibi cildi sıkılaştırıp leke tedavisi sağlayacak bir uygulamanın tam vakti olduğunu düşünüyorum” dedi.

CİLDİMİZE GEREKEN ÖNEMİ GÖSTERMELİYİZ

Dr. Selahattin Avcı, “Gençliği korumak ya da genç bir görünüme sahip olmak için özellikle tavsiye ettiğiniz uygulamalar nelerdir?” sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “UV ışınlar, radyo frekans dalgaları, zararlı kimyasallar, hava kirliliği gibi etkenlere ziyadesiyle maruz kaldığımız bu dönemde cildimizi beslediğimiz kadar bedenimizi de beslememiz gerekiyor. Bu yüzden oral kollajen takviyeleri, ozon, glutatyon ve alfalipoik asit gibi antioksidan tedavilerini de tıpkı su içerek hidrasyon sağlamak, spor yapmak gibi hayatımızın bir parçası haline getirmemiz elzem. Düzenli cilt bakımları ile birlikte cilde ihtiyacı olan nemi, vitamin ve mineralleri veren gençlik aşılarının da yılda bir kez uygulanması yaşlanmayı geciktirecek ve önleyecektir.”

HER ŞEY SAĞLIĞINIZ VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN

Her uygulamanın herkese yapılamadığını söyleyen Dr. Selahattin Avcı, nasıl bir yol izlediklerini anlattı: “Yan etki göstermeyecek olsa dahi yapılmaması gereken danışanlarımız bulunmakta. Medikal estetik sektörü şu an bir trend olarak yükselişte görünüyor olsa da ben aksini düşünmekteyim. Medyadan hepimizin duymuş olduğu kalitesiz malzemeler ile yapılan merdiven altı işlemler, hatta hekim dahi olmayan kişilerce yapılan işlemler sonrasında mutsuz olan danışanlarımıza, gülüşlerini yeniden kazandırmak için çalışıyoruz. Hatta size şöyle bir bilgi vermek de isterim, günlük danışmanlarımızın yaklaşık yüzde 60‘ını bu tip sıkıntılar yaşamış kişiler oluşturuyor. Bu nedenle tüm okurlarımıza bu tip işlemleri mutlaka güvendikleri hekimlere danışarak ve onların yönlendirmelerini göz önünde bulundurarak yaptırmalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

Kliniğimizde estetik kavramına bakış açımızı, ‘doğal ve gerçekçi bir ışıltının yansıtılması’ olarak tanımlıyoruz. Danışanlarımızın işlemler sonrasında yakınları tarafından görüldüklerinde “sende bu aralar bir güzellik var ama ne bulamıyorum” şeklinde tepkiler almalarını amaçlıyoruz. 100 metre uzaktan “aa filanca hanım da dudak dolgusu yaptırmış” tarzında tepkiler ise kesinlikle kaçındığımız bir durum. Böylesi talepler olduğunda öncelikle danışanlarımızın vurgulanması, öne çıkarılması gereken özelliklerini belirtip, uygun görmediğimiz taleplerinin ise tarafımızca yapılamayacağını bildiriyoruz. Nadiren olumsuz tepkilerle karşılaşsak da kliniğimizi ziyaret eden danışanlarımızla aramızda oluşan güven ilişkisi içerisinde bir aile gibi olduğumuzdan genellikle geri bildirimlerimiz saygıyla ve hoş karşılanıyor. Şunu bildiklerini ve gördüklerini net olarak hissediyoruz: Verdiğimiz kararlar onların sağlığı ve güzellikleri için...”

2024 YILINDA BİZLERİ NELER BEKLİYOR?

“Exosome gibi genetik içerikli tedavilerin medikal estetik alanında daha da fazla yer edineceği, bizim gibi bu yenilikleri takip eden ve uygulayan bir iki kliniğin yanı sıra tüm hekim kliniklerince sevilerek uygulanacağı beklentisindeyim” diyen Dr. Selahattin Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ayrıca estetik algısının yapay Barbie bebek görünümünden uzaklaşarak doğallığa, gençliğe ve canlılığa yöneleceği daha taze ve ışıltılı, aydınlık yüz hatlarının vurgulandığı bir yıl olacağını düşünmekteyim. Tüm okurlarımızın yeni yılını kutluyor; sağlık, huzur ve güzellik dolu bir yıl diliyorum.”

 

Dr. Selahattin Avcı kimdir?

1982 Gaziantep doğumluyum. Sırasıyla Vakıf Koleji ve Merkez Anadolu Lisesinde okudum. Mezuniyet sonrasında 1999-2000 yıllarında öğrenci değişimi ile Amerika’da bir sene eğitim gördüm. Program bitiminde Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde okumak için İstanbul’a taşındım. 2006’da mezuniyet sonrasında mecburi hizmetimi Tekirdağ’da yaparken eşimle tanıştım. 2012'de Gaziantep’e döndüm ve evlendim. Şu anda 8 yaşında yakışıklı bir erkek evlada sahibim. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde; 2012-2015 yılları arasında İl Ambulans Servisi Başhekimi, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev aldım. Halen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıbbi Biyoloji ve Genetik doktorası ile Roma Camerino Üniversitesinde Medikal Estetik Yüksek Lisans programlarına devam etmekteyim. 2022 yılından bu yana Günal Estetik Kliniğinde çocukluk arkadaşım olan Op. Dr. Ertan Günal ile kıymetli danışan ve hastalarımıza hizmet vermekteyim.

Modern tıpta estetik yaklaşımlar ve genetik uygulamalar özellikle ilgi alanıma girdiğinden bu toprakların bir çocuğu, bir Gaziantep sevdalısı olarak; canım şehrimi en yenilikçi tedavilerle tanıştırmayı ve bu tarz tedaviler için İstanbul, Ankara gibi illere gitme zorunluluğunu bitirmeyi hedeflemekteyim.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller