Yükleniyor...

Amacımız yaşam alanlarına değer katmak

10 Ağustos 2023

CESS Mimarlık ile örnek daire, ticari yapı ve konut-villa projelerini hayata geçirdiklerini söyleyen iç mimar Suat Bayram ve mimar eşi İrem Gözaçan Bayram, “Mesleki programlara olan hakimiyetimiz ve iç mimari trendleri yakından takip ediyor oluşumuz projelerimizi farklı kılıyor” diyorlar.

Firma olarak en önemli prensiplerinin kişiye ve mekana özel çalışmak olduğunu dile getiren Suat ve İrem Bayram, her tasarımın mekanın kullanıcılarına ve gereksinimlerine özel tasarlanması gerektiğine inandıklarını ifade ediyorlar.

 Realistik 3d görselleştirme konusunda iddialı olduklarını anlatan Bayram çifti, böylece uygulama sürecindeki çıkabilecek riskleri en aza indirerek doğru bir danışmanlık süreci yürüttüklerini söylüyorlar.

 

 PROJELERİ ÖZENLE TASARLIYOR VE UYGULUYORUZ

 CESS Mimarlık olarak gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi veren iç mimar Suat Bayram ve mimar eşi İrem Gözaçan Bayram, neden tercih edilmeleri gerektiğini şöyle ifade ediyorlar: “Güncel projelerimiz; örnek daireler, konut-villa ve ticari yapılar. Gaziantep’in önde gelen inşaat firmalarıyla örnek daire projeleri üzerinde çalışıyoruz. Burada amacımız her projemizde olduğumuz gibi yaşam alanlarına değer katmak, tasarımıyla ses getirmesini sağlamak. Konut-villa projelerimiz ise ofisimizin olmazsa olmazları. Her odayı kullanıcının yaşı, ihtiyaçları ve hobileri doğrultusunda özenle tasarlıyor ve uyguluyoruz.

 Gaziantep’in sanayi şehri olması avantajıyla ticari yapı projelerimiz idari binalar, showroomlar, makam-yönetici odaları ağırlıklı olarak ilerliyor. Yurt dışı projelerimize gelecek olursak sosyal medya ve web sitemiz aracılığıyla iletişim kurduğumuz Almanya, İngiltere ve Birleşik Arap Emirliklerinde iş birliği içerisinde olduğumuz mühendislik ve inşaat firmaları var. Online olarak proje ihraç ediyoruz.”

 

REALİSTİK 3D GÖRSELLEŞTİRME KONUSUNDA İDDİALIYIZ

Bayram çifti imza attıkları tasarımların/projelerin en belirgin özelliklerini, “ Realistik 3d görselleştirme konusunda öne çıktığımızı düşünüyoruz. Mekânda herhangi bir imalat, uygulama henüz başlamamışken biz işverenimizin mekânın bittiğindeki halini realistik görsellerimiz ve 360 sanal turumuz ile görebilmesini sağlıyoruz. Böylece işverenimiz ürün seçimi, renk tonları vs. konusunda tüm soru işaretlerine cevap bulmuş oluyor. Örneğin mağazada vitrinde çok beğendiği bir seramiği, satın almadan önce banyosunun gerçek ölçüleri ile çizilmiş görselini gördüğünde hayal ettiği gibi olmadığını görebiliyor. Böylece uygulama sürecindeki çıkabilecek ekonomik riskleri en aza indirmiş, doğru bir danışmanlık sürecinde ilerlemiş oluyoruz. Mesleki programlara olan hakimiyetimiz ve iç mimari trendleri yakından takip ediyor oluşumuz projelerimizi farklı kılıyor” şeklinde ifade ediyorlar. 

 

TASARLADIĞIMIZ HER MEKANDA FARKINDALIK YARATIYORUZ

 Tasarım felsefeleri ve tasarım sürecinden de bahseden Bayram çifti, ‘yaşam alanları’ oluştururken nasıl bir yol izlediklerini şöyle anlatıyorlar: “Bir iç mekan tasarlarken özelden genele doğru ilerliyoruz. Öncelikle mekanı hikayeleştiriyoruz. Bir formdan esinlenerek mekanın bütünlüğüne yayıyoruz. Ekip olarak tasarladığımız her mekanda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” diyorlar.

 Bayram çifti, “İşinizin bir yanı yaratıcılık, sanat. Bir yanında da müşteri talepleri var. Hangisi daha baskın?” sorumuzu şöyle yanıtlıyorlar: “Bir mekânı tasarlarken kullanıcı ihtiyaçları ile tasarım anlayışımızı harmanlayarak proje sürecine başlıyoruz. Yani herhangi bir baskınlık söz konusu olmuyor.”

 

TASARIMLAR KİŞİYE VE MEKANA ÖZEL OLMALI

 Çalışma hayatında vazgeçemedikleri en önemli prensibin kişiye ve mekana özel çalışmak olduğunu belirten Bayram çifti, iş yapma anlayışlarını da şu sözlerle ifade ediyorlar: “Her tasarımın mekanın kullanıcılarına ve gereksinimlerine özel tasarlanması gerektiğini düşünüyoruz. Yaptığımız işin, işverene sunmadan önce bizim içimize sinmesi gerekiyor. Bunun için birlikte sabahlara kadar çizim yaptığımız geceler olmuştur. Çok emek verilen proje işveren tarafından da onaylanınca tüm yorgunluğumuzu unutur, birlikte kutlarız :)." 

 

GENÇ VE DİNAMİK BİR EKİBİZ

 “Hedeflenen sonuca ulaşmak için çalıştığınız kişiler ve proje yaptığınız firmaların seçimi önemli olsa gerek. Bu süreçte nelere dikkat ediyorsunuz?” sorumuzun cevabını ise şöyle özetliyor Bayram çifti: “Cess Mimarlık olarak tasarım ve uygulama sürecini yönetirken 6 kişilik genç ve dinamik bir ekibiz. Takım arkadaşlarımızın her biri farklı uzmanlık alanına sahip oluşundan  projelere çok yönlü bakabilme avantajı sunuyor ve bu durum ortaya çıkacak olan işin kalitesini arttırıyor. Çizdiğimiz projenin birebir uygulanabilmesi içinse özveride bulunan ekiplerle iş birliği yapıyoruz.”

 

 

 

 İç mimar Suat Bayram:

1991 Gaziantep doğumluyum. Konya Selçuk Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden 2014 yılında mezun oldum. Küçük yaşlardan itibaren mobilya sektörünün içindeydim. Bu yüzden tasarlamaya ve üretmeye olan merakım her geçen gün arttı. İç mimarlık mesleğimi seçmemdeki en büyük unsur budur. Ayrıca e-ticaret ve dijital pazarlama üzerine çeşitli projelerde yer aldım. İçerik yönetimi ve arama motoru optimizasyonu alanında kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Bu deneyimler sayesinde www.cessmimarlik.com‘u daha fazla kitleye ulaştırıyoruz.

 2016 yılında geleceğimin mimarı olan eşimle tanıştım :) Evliliğimizdeki sevgi ve saygı ile doğan uyumu iş hayatına taşıma kararı alarak 2018 yılında Cess Mimarlık markası altında güçlerimizi birleştirdik.

 

 Mimar İrem Gözaçan Bayram:

1993, Gaziantep doğumluyum. 2016 yılında Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldum. Eğitim hayatım boyunca sürekli kendimi geliştirmek için kurslar ve eğitimler aldım, çeşitli seminerlere katıldım. 2016 yılında mezun olduktan sonra aktif olarak sektörde çalışmaya başladım. 2018 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine başladım. 2019 yılında aramıza katılan oğlum Yiğit Ali’yle mimarlık serüvenimize devam ediyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller