Yükleniyor...

Aşk her zaman vardır”

15 Temmuz 2018

Evliliklerde yıllar geçtikçe aşkın bittiği yerini sevginin aldığı fikrini kabul etmediğini ifade eden Dr. Jülide Aksoy, “ Evlendikten sonraki süreçte en önemli unsur sevgi, aşk ve dürüstlük” diyor ve ekliyor, “Aşk her zaman vardır”.

Mutlu bir evliliği olduğunu dile getiren Aksoy, “Mutluluk da sorunlar da paylaşılarak yaşandığında evlilik sağlam temeller üzerinde kurulur. Umarım isteyen herkes gönlüne göre bir ruh eşini bulur ve mutlu evlilikler mutlu çocuklar ve mutlu bir toplum oluruz” diyor…

 

 

Mutlu evliliğin sırrı nedir? Evleneceklere vereceğiniz öğüt ne olurdu?

Mutlu bir evlilik için önce mutlu birer birey olmanız gerekli. Kendi ile barışık, hoşgörülü, ayakları yere sağlam basan, özgüvenli, ahlaklı, iyiliksever bir insansanız karşınıza çıkan eşiniz de sizin gibi oluyor doğal hali ile. Evlendikten sonraki süreçte ise en önemli unsur sevgi, aşk ve dürüstlük. Ben evlilikte yıllar geçtikçe aşkın bittiğini yerini sevginin aldığını kabul etmiyorum. Aşk her zaman vardır. ’’Sevgiliyken âşıktım, eşim olunca seviyorum ‘’ diye bir şey yok bence. Eşlerin birbirlerine olan dürüstlüğü, sevgisi yıllar geçtikçe yanına dostluğu da getiriyor. Eşim benim ilk aşkım. Dert ortağım, desteğim, can yoldaşım. Ben biraz tez canlı, duygusal bir insan olduğum için o beni tamamlayan yarım gibidir. Yeni evlenen ve evlenecek gençlere en önemli öğüdüm önce dürüst olmaları, karşıdan bekledikleri her şeyi kendilerinin de yapıyor olduğundan emin olmaları. Kısacası empati yapıp sorunlar karşısında çözüm yollarını beraber bulmaları… Sevgi sözcüklerini gönüllerince kullanmaları. Kırgınlıklarında kızgınlıklarında bunu karşılıklı paylaşarak arada soğukluk yaratmadan yollarına devam etmeleri. Kadın ya da erkek fark etmez kimin ilk söylediği de önemli değil. Yeter ki o hisleri birbirimize aktarabilelim. Fuat ve ben tanışalı 27 yıl olmuş, bunun 20 yılını evli geçirdik ve ben onun beni hala ilk günkü gibi sevdiğini hissedebiliyorum. Bu da beni  daha bir özgüvenli daha bir ayakları yere basan ve hafif de şımarık bir kadın haline getiriyor Ailenin önemini vurgulamadan da geçemeyeceğim. Ailelerin gençlere çok müdahale etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Ama aileler arasında da bir uyumun olması şart Kadın ve erkek bir aile kuracakları zaman her şeyin ortak olduğunu unutmamalı. Mutluluk da sorunlar da paylaşılarak yaşandığında evlilik sağlam temeller üzerinde kurulur. Umarım isteyen herkes gönlüne göre bir ruh eşini bulur ve mutlu evlilikler mutlu çocuklar ve mutlu bir toplum oluruz.

 

En beğendiğiniz evlilik geleneği nedir?

Evlenirken kız ve erkek tarafı akrabaların evlenecek çifte yaptıkları hediyelerin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Allah yuva kurana yardım eder derler biz bunu bizzat evlenirken yaşamış bir çiftiz.

 

Sizin düğününüz nasıldı? Kına gecesi yaptınız mı? Balayına nereye gittiniz?

Bizim evlilik sürecimiz biraz hızlandırılmış tur gibiydi. Ben tıp fakültesinden mezun olduğumda nişanlıydık. Eşim TUS sınavında Gaziantep Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünü kazanınca ihtisasa başlamadan hızlı bir tarih belirledik. Kına gecemizi annemin evinde yakın akraba ve kuzenlerimle yaptık. Düğünümüzü de yine akraba ve arkadaşlarımızın olduğu güzel samimi bir toplulukla yaptık. Kendi düğününde bu kadar eğlenen başka bir gelin var mıydı bilemiyorum o zamanlarda :) Balayına hemen çıkamadık ama küçük bir iş seyahatimizi İstanbul’da kardeşlerim ve kuzenlerimle buluşarak eğlenceli bir kaçamağa dönüştürmüştük. Çünkü Fuat beyin ihtisasa başlaması gerekiyordu. Biz de 10 ay sonra doktor bir çift arkadaşımızla beraber yaz tatilinde çıktık balayına, yanımızda küçük bir misafirle. Büyük kızıma hamileydim o zaman. Çok eğlenceli bir tatil geçirdik. Antalya’da çok güzel bir oteldeydik.

 

Gelinliğiniz hayal ettiğiniz gibi miydi? Hazır mıydı, dikim mi?

Süreç hızlı dedim ya 1 ayda düğün yaptık biz. Ve tabi ki dikim için zamanımız olmadı. Gelinliğini çok hayal eden bir genç kız değildim. Allah’tan hep hakkıma hayırlısını diledim. Mobilya için Ankara’ya gitmiştik, orada birkaç moda evi gezdim. Beğendiğim birkaç model vardı. Gaziantep’te bulurum düşüncesiyle döndük. Gerçekten de istediğim modeli ikinci mağazayı gezerken buldum ve aldım. Benim alışverişlerim gayet hızlıdır yeter ki kafamda yerine oturtmuş olayım.

 

Örnek aldığınız bir çift var mı? Varsa hangi nedenden ötürü?

Anne ve babamı çok örnek almışımdır. Onların birbirlerine her bakışında bir sevgi sözcüğü vardır. Annem ve babam bence hala birbirlerine çok aşıklar laf aramızda… Annem hep derleyen, toplayan, bizi sakinleştiren bir yapıdaydı. 2 kız 1 erkek kardeşiz ve biz evde ergenlik dönemini nasıl geçirmişiz hatırlamıyoruz Babam da önce iyi birer çocuk, iyi birer genç ve en önemlisi vatanına milletine faydalı aydın, cumhuriyetçi, özgür düşünen iyi birer insan olmamız için elinden geleni yaptı. Eğitim bizim ailenin olmazsa olmazıydı. Şimdi ben de kendi ailemde aynı şeyleri yaşıyorum. Kızlarımın her zaman doğru yolda, vicdanlı, dürüst, özgür düşünen, Atatürk yolunda ilerleyen Cumhuriyet kadınları olabilmeleri için elimden geleni yapıyorum.

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT