Yükleniyor...

Atatürk’ü tanımak isterdim

15 Ocak 2021

Eğer bir şansı olsaydı Atatürk’le şahsen tanışmak isteyeceğini söyleyen Didem Şireci, “Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? sorusunun cevabı kesinlikle ulu önderimiz Atatürk olurdu. Kendisine ne kadar hayran olduğumu ve onu ne kadar sevdiğimi anlatırdım ve onun yolundan asla vazgeçmeyeceğimi söylerdim” diyor.

Şimdiye kadar aldığınız en iyi tavsiye nedir? Kimden?

Annemin bütün tavsiyeleri benim için altın değerindedir ama en çok kulağımda yer eden öğüdü, ‘sen dik dur ki, seni kimse yıkamasın’ tavsiyesidir.

 

100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?

Bu hayata bir kere geleceksiniz, o yüzden hayatın elinizden kaçmasına asla izin vermeyin. Her gününüzü dilediğinizce yaşayın, acılar ve üzüntüler gelip geçecektir. Bu hayatı hediye gibi değerli bir hale getirin ve hayallerinizin peşinden koşun.

 

Dünyanın 8. harikasını siz seçecek olsaydınız, bu ne olurdu?

Dünyanın 8. harikasını seçme hakkım olsaydı, bu kesinlikle Zeugma Çingene Kızı Mozaiği olurdu. Çünkü bakışlarındaki gizem ve işçiliğinin özelliği bunu fazlasıyla hak ediyor.

 

Süper gücünüz olsa, ne olmasını isterdiniz?

Kesinlikle ışınlanmak olurdu, istediğim zaman istediğim yerde olmak bence keyifli olurdu.

 

Eğer sihirli bir küre merak ettiğiniz her şeyi cevaplıyor olsaydı, öğrenmek isteyeceğiniz tek şey ne olurdu?

O küreden çok şey öğrenmek isterdim tabii ki ama sanırım en çok ne zaman bu hayata gözlerimin kapanacağını öğrenmek ve onu bilerek yaşamak isterdim.

 

‘Keşke şu dönemde yaşasaydım’ dediğiniz bir zaman dili var mı? Ya da böyle bir hakkınız olsa hangi dönemi seçerdiniz?

1960’lı yıllarda yaşamak isterdim, teknolojinin yeni yeni hayatımıza girdiği ve insan ilişkilerinin daha sıcak, samimi ve içten yaşandığı bir dönem olduğu için.

 

Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? Ona ne sorardınız?

Kesinlikle ulu önderimiz Atatürk’ü tanımak olurdu. Ona soru sormaktan çok kendisine ne kadar hayran olduğumu ve onu ne kadar sevdiğimi anlatırdım ve onun yolundan asla vazgeçmeyeceğimi söylerdim.

 

Geçmiş ya da gelecekte herhangi bir olaya şahitlik edebilecek olsanız, hangi olayı seçerdiniz?

Geçmişte olmak istediğim tek gün Cumhuriyetimizin ilan edildiği gün olurdu. O gün mecliste olup ulu önderimizin yanında yer almak isterdim.

 

Sonsuza kadar yaşlanmayacak olsanız, hangi yaşta kalmayı tercih ederdiniz? Neden?

35-40 yaşları arasında kalmak isterdim. Çünkü ne toyluktan kaynaklanan hataları yapacak kadar küçük olurdum ne de çok olgunlaşıp içimdeki gençlik heyecanımı kaybetmiş olurdum.

 

İnsanlığın üzerinde düşünüp düzeltmesi gereken bu dünyadaki en büyük sorun nedir?

Kesinlikle insanlık empati yapmayı öğrenmek zorunda. Empati kurmaya başlarsak ve bunu gerçek anlamda başarabilirsek dünya bence daha kolay yaşanılabilir bir ortama kavuşacak.

Sosyal Medyada Paylaş