Yükleniyor...

Başarıyla besleniyorum

15 Nisan 2021

Başarıyı yakaladığında mutlu olduğunu ifade eden Ebru Memiş, mutluluğun da başarıyı beraberinde getirdiğine inanıyor. Ebru Hanım, mutlu insanların daha enerjik ve pozitif olduğunu, kendisinin de başarıyla beslendiğini söylüyor.

Hayatınızda vazgeçemeyeceğiniz 3 şey nedir?

Ailem ve işim. Bunlar benim yaşama sebeplerim, beni hayata bağlayan en önemli değerlerim. İnandığım hiçbir şeyden vazgeçmek istemem, o yüzden üçüncüsü de kesinlikle inançlarım.

 

Mutluluk denince aklınıza gelen ilk şey nedir?

Hayata karşı bakış açımı değerlendirdiğimde, benim tanımımda mutluluk başarı demektir. Başarıyla besleniyor, başarıyı yakaladığımda mutlu oluyorum. Mutluluğun da başarıyı beraberinde getirdiğine inanıyorum. Mutlu insanlar enerjik ve pozitif olurlar. Bu da hem kendilerini hem çevrelerini olumlu yönde etkiler. Sonuç olarak yaptığı şeylerin başarıyla sonuçlanması kaçınılmazdır.

 

Elinizde sihirli bir değnek olsa bunu ne için kullanırdınız?

Milyonlarca insanın can verdiği, dolup taşan hastanelerin yetersiz kaldığı, işsizliğin, kısıtlamaların hayatı derinden etkilediği, bilimin çaresiz kaldığı, bütün dünyanın altında ezildiği bu salgının bitmesi ve beraberinde getireceği "yeni dünyanın" eskisinden çok daha güzel, bilinçli, yaşanabilir, iyiliklerle dolu bir dünya olması için kullanırdım elbette.

 

İnsanlık için en büyük icat nedir?

Tam da kitap çıkarma arifesindeyken ve pandemi dönemi ile beraber kitap okuma alışkanlığımı pekiştirmişken çok net bir şekilde söyleyebilirim ki insanlık için en büyük icat "kağıt ve matbaa". Pandeminin yıkıcılığının yanı sıra bize öğrettiği çok güzel şeyler oldu. Bunlardan biri de kitap okuma alışkanlığı. Tüm dünyada bu dönemde kitap satışları oldukça arttı. Bu çok güzel bir gelişme, "Kitaplar uygarlığa ışık gösteren ışıklardır" sözünü çok doğru bulurum. Bugün her ne kadar dijital dünya yaşamımızın pek çok alanını kaplamış olsa da şüphesiz ki kâğıt ve matbaa medeniyetin en önemli unsurlarındandır.

 

Çocukken en büyük hayaliniz neydi?

Belki tam çocukluk hayali sayılmaz ama çocukken de farklı şeyler yaratmayı, ortaya yeni bir şeyler çıkarmayı, yaratıcılığı çok severdim. Ortaya çıkardıklarımın etrafımdakilerin beğenisini kazanması hep çok hoşuma giderdi. Bugün hala ortaya yeni, farklı bir şeyler koymak, sonucunda insanların beğenisini kazanmak beni çok sevindiriyor ve motive ediyor. Belki tam hayalimi gerçekleştirdim diyemeyiz ama istikrarımı koruduğumu kesinlikle söyleyebilirim. 

 

Kendinizi 3 kelime ile tanımlasanız bunlar ne olurdu?

Hırslı, yenilikçi, duygusal 

 

Yaptığınız en büyük çılgınlık neydi?

Yaptığım en büyük çılgınlık İstanbul’a âşıkken ve İstanbul’da yaşarken evlenip Gaziantep’e yerleşmekti. 

 

Takıntınız var mı?

Evet, her insanda olduğu gibi benim de takıntılarım var. İstediğim bir şeyi hemen gerçekleştirmem gerekiyor ve bu takıntım beni ve çevremdekileri bazen çok zorluyor. 

 

Tarihi bir kişilik olsanız kim olmak isterdiniz?

Coco Chanel…

“En cesurca adım, kendini düşünmektir. Hem de yüksek sesle.”

“Vazgeçilmez olmak için farklı olmanız gerekir.”

“Hayatı bir kere yaşıyorsak, eğlenebiliriz.”

"Hayat beni memnun etmiyordu, ben de hayatımı kendim yarattım.”

"Ben siyahı sundum ve bugün hala gücünü koruyor. Siyahın yok olması için, etraftaki her şeyin yok olması lazım." 

 

Çocukluğunuzla ilgili en çok özlediğiniz şey nedir?

Annem, babam ve kardeşlerimle olmak aynı evde… Pazar kahvaltılarımız, ailece gidilen tatiller, bayramlar. 

 

Sosyal Medyada Paylaş