Yükleniyor...

Beslenme ve spor hayatınızı değiştirir

10 Eylül 2024

Kurucusu olduğu Paschen Club ile hem beslenme hem de spor alanında kişisel koçluk yaptığını söyleyen Samet Barış Çiftçi, “Beslenme kilonuzu, spor vücudunuzu değiştirir. Beslenme ve spor ise hayatınızı değiştirir” mottosuyla yola çıktığını anlatıyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olduktan sonra pilates ve fitness alanlarında da eğitmenlik alarak beslenmenin yanı sıra spor alanında uzmanlaştığını söyleyen Samet Barış Çiftçi, “1994 yılında gastronomi şehri Gaziantep’te doğdum, hal böyle olunca da yemeklerle içli dışlı büyüdüm. Her çocuğun bir hayali ve ilgi alanı vardır ya benimki de içerisinde spor olan her şeydi. Şanslıyım ki ilkokulda işini iyi yapan beden eğitimi öğretmenlerine denk geldim. Bana sporu ve branşlarını profesyonel bir şekilde öğreterek ilgi alanımı bana sevdirdikleri için kendilerine minnettarım. Beni aktif olarak imkan dahilindeki bütün spor branşlarında yetiştirdiler. Okulun futbol, basketbol, hentbol, voleybol, badminton, masa tenisi gibi bütün takımlarında yer aldım ve müsabakalarda okuluma madalyalar getirdim. Küçük yaşlardan itibaren spor yapmak benim için bir tutkuydu. Daha sonraki dönemlerde ise beslenme ile sporun birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu keşfettim. ‘Beslenme ve spor benim tutkum olmalı’ diyerek çıktığım bu yolda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum. Aynı zamanda Türkiye Jimnastik Federasyonundan 2. kademe pilates eğitmenliği ve 2. kademe Türkiye vücut geliştirme ve fitness eğitmenliği belgelerini de alarak kendimi beslenme ve spor alanında pek çok eğitimle de geliştirdim. Şu an kişisel koç olarak görev yapmaktayım” diye konuştu.

PROFESYONEL ŞEKİLDE HİZMET VERMEKTEYİZ

Beslenmenin sağlıklı yaşam üzerindeki etkilerinden bahseden Samet Barış Çiftçi, “Beslenme, canlılığın gereklerini yerine getirmek için gerekli olan maddeleri, canlı dışı ortamdan edinme faaliyetine verilen isimdir. Kişi yaşamsal faaliyetleri sürdürmek için belirli bir enerjiyi dışarıdan besinlerle almalıdır. Bu enerjinin ise nasıl ve ne şekilde alınacağını, kişiyle birlikte onun sosyal yaşamına, hedeflerine ve bir kan testinden sonra kişinin bütün sağlık parametrelerine uyumlanmasıyla hazırlıyoruz. Aslında mantık basittir. Her kişinin günlük olarak harcadığı bazal metabolizma enerjisi ve günlük fiziksel aktivitesi toplamından oluşan bir kalori değeri vardır.

Kişi eğer ki bu kalori değerinden yüksek kalori alırsa kilo alır, daha azını alırsa kilo verir. Bu iki işlemin de sağlıklı şekilde olması kişinin yaşam kalitesini arttırmasında büyük önem taşır. Herkesin kişiye özgü olarak günlük alması gereken kalori, protein miktarı, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral miktarı vardır. Bu konuda da profesyonel şekilde hizmet vermekteyiz” dedi.

KİŞİYE ÖZEL DERSLER PLANLIYORUZ

“Günümüz dünyasında gelişen teknoloji ve hareketsiz yaşam nedeniyle obezite önemli bir hastalık haline gelmiştir” diyen Samet Barış Çiftçi, şunları söyledi: “Gaziantep ise gastronominin merkezi olması dolayısıyla obezite için bir risk taşımaktadır. Misyonumuz gerçekten isteyen insanlara nasıl besleneceğini öğretip bunu hareket enerjisine nasıl çevirmeleri gerektiğini anlatmak, öğretmek ve bunu toplum bilinci haline getirmektir.

Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde, genellikle rekabete dayalı yarışma, kişisel eğlence veya mükemmelliğe ulaşmak için yapılan fiziksel veya zihinsel aktivitedir. Bu alanda da kişinin vücut analizini aldıktan sonra olması gereken postür düzeyini, kas ve yağ oranı kütlesini ölçerek; vücudunun hangi bölümlerinde ne kadar kas ve yağ olduğunun, ne kadar olması gerektiğinin analizini çıkartarak; hedefi, sağlık durumu ve istekleri göz önünde bulundurularak; reformer pilates, fitness, kardiyo antrenmanları, fonksiyonel antrenman alanlarında kişiye özel dersler planlıyoruz. Daha sonrasında hedefimiz kişiyi sağlıklı bir şekilde, olabileceği en mükemmel hale getirmektir.

‘Beslenme kilonuzu, spor vücudunuzu değiştirir. Beslenme ve spor ise hayatınızı değiştirir’ mottosuyla çıktığımız bu yolda Paschen Club olarak hem beslenme hem sporunuzu kişisel koçunuz olarak tek elden yönetmekten ve sizlere hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller