Yükleniyor...

Değişimleri severim

15 Şubat 2019

Mekânların yaşanabilir olması gerektiğine inanıyor mimar Ceren Uğurluer… “Evimizin her alanında oturmayı ve yaşamayı seviyorum” diyen Uğurluer’in evindeki en mutlu ve huzurlu olduğu yer ise şömine odası. Dekorasyonda değişimleri sevdiğini ve mevsime göre dekorasyona aksesuar, bitki, renk ekleyip çıkardığını belirten Uğurluer, “ Bazen bir mumdur vazgeçemediğim bazen bir bitki. Her şeyden önce beni, bizi yansıtması önemli” diyor…

Dekorasyonda tarzınız nedir? Evinizi dizayn ederken nasıl olmasına dikkat ettiniz?

Evimizi tasarlarken bizi yansıtmasına ve bize ait olmayan hiçbir öğenin bulunmamasına dikkat ettik. Sahip olduğumuz alanların her bir metrekaresini kullanmaya ve evimizin yaşayan bir mekân olmasına özen gösteriyoruz. Gaziantep geniş metrekare evlerin bulunduğu bir şehir ama maalesef evlerin en güzel ve ferah alanları kapıları kapalı bir biçimde müze gibi duruyor, sadece misafirden misafire kapıları açılan mekanları sevmiyorum. Evimizi bir tarza ya da ekole oturtmayı doğru bulmuyorum ancak genel hatları itibariyle modern bir ev olduğunu söyleyebilirim.

Evinizde vazgeçilmez köşeniz?

Evimizin her alanında oturmayı ve yaşamayı seviyorum ancak çocukları uyuttuktan sonra şömine odamızda oturmak beni mutlu ve huzurlu kılıyor. Bunun dışında evimizin vazgeçilmezlerini sayacak olursam koleksiyonumuzda yer alan resimlerimiz ve kütüphanemiz ilk iki sırada yer alır.

Dekorasyonda tercih ettiğiniz renkler?

Ben hep bejden siyaha doğru akan bir palete sahibim. Bu tonlar arasında gider gelirim. Renk vurgularını daha çok hareketli objeler ile yaparım.

Dekorasyonda vazgeçemediğiniz aksesuar, objeler?

Dekorasyonda vazgeçemediğim tek şey bana ait olmayanı kullanmamak. Ben değişimleri severim, mevsime göre dekorasyona aksesuar, bitki, renk ekler çıkarırım… Bazen bir mumdur vazgeçemediğim bazen bir bitki. Her şeyden önce beni, bizi yansıtması önemli…

Evinizde ‘asla kullanmam’ dediğiniz dekorasyon öğeleri?

‘Ben’ gibi davranan malzemeleri sevmiyorum. Yani açıklamam gerekirse mermer gibi görünen seramik, ahşap gibi görünen plastik, vs... Her malzemenin natürelini kullanmaya özen gösteririm ve asla günlük modanın esiri olmak istemem. Zamansız mekanlar yaratmak, 50 yıl sonra da baktığın zaman ne güzel bir evmiş diyebilmek önem taşır benim için.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş