Yükleniyor...

Deniz tatili olmazsa olmazım

10 Ağustos 2023

Deniz tatillerini çok sevdiğini söyleyen Burcu Özdurak’ın tercih ettiği tatil rotası Bodrum. Alaçatı’da ailesiyle geçirdiği tatilin unutulmaz anılarla dolu olduğunu anlatan Burcu Özdurak’ın gelecek tatil planları arasında ise Uzak Doğu seyahati bulunuyor. Burcu Hanım, gittiği yerleri keşfetmeden, yeni bilgiler edinmeden dönmediğini de sözlerine ekliyor.

Tatil tanımınız nedir? Ne tarz bir tatil seviyorsunuz?

Tatil tanımım benim için dinlenmek… Her ne kadar iki çocukla bu çok mümkün olmasa bile :). Aslında ‘tebdili mekanda ferahlık var’ dedikleri çok doğru. En yakın mesafede bile olsa yaşadığınız şehirden çıkmak insana bir tatil gibi geliyor. Benim için en çok deniz tatilleri ön planda. Deniz tatili yapmayı seviyorum. Senede bir kez iyot kokusu almadan mutlu olamıyorum.

 

Tatil bavulunuzun olmazsa olmazları nelerdir?

Tatil bavulumda olmazsa olmazım cilt ve saç bakım ürünlerim. İnanın bir gün bile kullanmayınca sanki bende eksiklik olacak hissi oluşuyor. Onun dışında çocuklu tatile gideceksek muhakkak yanımda onların yedek kıyafetleri ve ilaçları olmalı. Bir de tabii ki günümüzde olmaması mümkün olmadığı için telefonlar ve tabletler için şarj aleti:).

 

Gelecek planlarınıza dahil ettiğiniz bir yer var mı? Bu yıl nereye gitmeyi planlıyorsunuz?

Gelecek planlarımda Uzak Doğu seyahati var. Yurt içi ve yurt dışında gezmedik, görmedik yer kalmasın istiyorum. Ünlü Japon roman yazarı Ryu Murakam’ın, "Dünyadaki yüz bin şehrin her birinde güneş benzersiz şekilde batıyor, sadece bir defa buna şahit olmak için seyahat etmeye değer" dediği gibi ben de imkan dahilinde, her farklı şehirde sevdiklerimle güneşi beraber doğurup batırmak istiyorum.

 

En sevdiğiniz/tercih ettiğiniz tatil yöresi neresi? Bugüne kadar sizi en çok etkileyen tatiliniz?

Deniz tatili olarak ele alırsak en sevdiğim, tercih ettiğim yöre Bodrum. Çünkü denizi mükemmel. Benim için deniz kenarında elime kahvemi alıp o denizin sesindeki huzur eşliğinde içmek paha biçilemez. 

 

Bugüne kadar beni en çok etkileyen tatilim Alaçatı tatilimizdi. Kızlarım biraz daha büyümüştü, çekirdek aile olarak ilk kez bir sanatçıyı, Ersay Üner'i dinlemeye gitmiştik. Orada inanılmaz keyif alıp, onların büyüdüklerini görmek, onların ilk kez bir sanatçıyla tanışıp onun bir şarkısını eksiksiz söylemelerine tanık olmak beni çok mutlu etmişti. Hala o şarkıyı duyduklarında bağırarak söylüyorlar, duysuuuun :).

 

Tatilde 'asla yapmadan dönmem' dediğiniz neler var?

Tatilde asla yapmadan dönmeyeceğim dediğim şey;  her anımı yaşamadan dönmemek diyebilirim. Denizin tadını ya da gittiğim şehrin keşfedilmesi gereken her şeyini keşfedip yeni bilgiler edinmeden dönmem.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller