Yükleniyor...

Deniz ve doğa benim için çok önemli

16 Ağustos 2024

Tercihinin deniz tatillerinden yana olduğunu söyleyen Cevher Alkan, gittiği yerlerin kültürel yapısını, tarihi dokusunu, yemeklerini ve bölge halkının yaşam şeklini keşfetmekten keyif aldığını anlatıyor.

Yaz tatillerinde genellikle Ege’yi tercih ettiğini söyleyen Cevher Alkan, tatilde gittiği yerleri yürüyerek dolaşmadan ve yöresel tatları denemeden asla dönmediğini ifade ediyor.

Tatil tanımınız nedir? Ne tarz bir tatil seviyorsunuz?

Deniz ve doğa benim için çok önemli. Yazın kültür turu mu deniz mi diye sorsanız her zaman tercihim denizden yanadır. Deniz sezonu olmayan dönemlerde gitmediğim yerlere gitmekten, yeni kültürleri tanımaktan çok zevk alırım. Gittiğim yerin kültürel yapısı, tarihi dokusu, yemekleri, bölge halkının yaşam şekli… Bunların hepsini keşfetmek çok güzel. Dünyada bambaşka hayatlar var. Her öğrendiğimiz yeni şey bizi geliştiriyor, güzelleştiriyor diye düşünüyorum.

Tatil bavulunuzun olmazsa olmazları nelerdir?

Tatil bavulumda yaz aylarında havlu, mayo, terlik, şort, bluz ve sahilde okumak için kitaplarım. Kış aylarında ise spor ayakkabı ve eşofman olmazsa olmazlarım. Gittiğim yerleri mutlaka keşfetmem lazım.

Gelecek planlarınıza dahil ettiğiniz bir yer var mı? Bu yıl nereye gitmeyi planlıyorsunuz?

Biz üç kız kardeşiz. Son yıllarda sadece üçümüz yılda en az bir kere birlikte kısa tatiller yapıyoruz. Bu sene Kasım sonunda Bologna’ya gitmeyi planlıyoruz. Gidenler çok hoş bir yer olduğunu söylüyor. Zengin mutfağını ve bolonez soslarını da tatmadan gelmeyiz tabii ki.

En sevdiğiniz/tercih ettiğiniz tatil yöresi neresi? Bugüne kadar sizi en çok etkileyen tatiliniz?

İşim nedeniyle genelde yaz tatili yapma şansım oluyor. Yazları da Ege’yi tercih ediyorum. Denizi daha serin, nemi az. Akdeniz Bölgesi yaz aylarında çok sıcak olduğu için nadiren tercih ettiğim bir bölge.

*Çanakkale /Assos’u muhteşem manzarası ve dağ köyleriyle çok sevmiştim. Sonbaharda Kaş çok güzel. Phuket çok ilginç gelmişti. Doğa olayları nedeniyle denize girme saatleri, deniz taşıtlarının kullanılabilme saatlerinin olması ve bu nedenle tüm manzaranın saatlere göre değişmesi çok ilginçti. Falezler üzerine kurulmuş Santorini ve Paris de bir daha gitmek ve gezmek istediğim yerleriyle beni çok etkiledi.

Tatilde 'asla yapmadan dönmem' dediğiniz neler var?

Tatilde gittiğim yerleri mümkünse yürüyerek dolaşmadan ve yöresel tatları denemeden asla dönmem.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller