Yükleniyor...

Dünyayı güzelleştiren sevgidir

15 Ocak 2021

Tuğba Şakı’ya göre insanlığın üzerinde düşünüp düzeltmesi gereken en büyük sorun insan hakları ihlalleri. Şakı, bu konuda kendisine yönelttiğimiz soruyu ise “Din, dil, ırk ve mezhep gibi insan hakları ihlalinden kaynaklanan sorunlardır çünkü dünyayı güzelleştiren sevgidir” şeklinde yanıtlıyor.

Şimdiye kadar aldığınız en iyi tavsiye nedir? Kimden?

Bir gün çok sevdiğim bir aile dostumuz bana, "Sana ayna olacak bir insan bul. Önemli olan seni tamamlayacak ruhu bulman" demişti ve iyi ki ruh eşimle yollarımız kesişmiş.

 

100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?

2020'de yaşanan bir salgınla bütün düzenin değişip her şeyin değerini nasıl anladığımızı, yaşanan depremlerle binaların değil yıkılan hayatlara şahitlik ederken herkesin nasıl birbirine tutunduğunu şahit olduğumuzu anlatırdım. Mesaj olarak da ‘zamanını iyi değerlendir, hayat çok kısa’ derdim.

 

Dünyanın 8. harikasını siz seçecek olsaydınız, bu ne olurdu?

Kesinlikle Göbeklitepe'yi seçerdim. Hakkında pek çok söylenti, efsane olsa da dünyanın en eski tapınağı olması, yerleşik hayata geçişin ilk izlerinin olması çok değerli.

 

Süper gücünüz olsa, ne olmasını isterdiniz?

Küçük çocukların hafızalarından çocuklarımızın geleceğe yönelik umudumuz olması ve aydınlık yarınların, gülen gözleri olması için korona virüsün bıraktığı etkileri silerdim. Can Yücel'in de yazdığı gibi "Bugün dünyayı istediğin bir renge boya. Bir renk de kendinden kat. Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak. Kapat gözlerini bir hikaye yarat.’’

 

Eğer sihirli bir küre merak ettiğiniz her şeyi cevaplıyor olsaydı, öğrenmek isteyeceğiniz tek şey ne olurdu?

Bir ebeveyn olarak, çocuklarımın tanık olamayacağım, göremeyeceğim yıllarında hayatlarında her şeyin yolunda gidip gitmediğini sormak olurdu.

 

 ‘Keşke şu dönemde yaşasaydım’ dediğiniz bir zaman dili var mı? Ya da böyle bir hakkınız olsa hangi dönemi seçerdiniz?

Tarihimize tanıklık etmek adına Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde halkımızın mücadelesini görmek için o dönemde yaşamak isterdim.

 

Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? Ona ne sorardınız?

Mustafa Kemal Atatürk ile karşılaşmak isterdim. ‘Kimseyle paylaşamadığınız bir anınız var mı?’ diye sormak isterdim.

 

Geçmiş ya da gelecekte herhangi bir olaya şahitlik edebilecek olsanız, hangi olayı seçerdiniz?

 

İlerleyen zamanlarda insanların yerine robotların çalışma alanında yer alması merak ettiğim konulardan birisi. Bu değişiklik hayata nasıl yön verecek merak ediyorum.

 

Sonsuza kadar yaşlanmayacak olsanız, hangi yaşta kalmayı tercih ederdiniz? Neden?

Sonsuza kadar yaşlanmayacak olsaydım şu anda olduğum yaşta kalmayı tercih ederdim. Eşim, çocuklarım, ailem ve dostlarımla geçirdiğim zaman çok değerli. Pandemi süresi birlikte olmanın kıymetini daha çok anlamamı sağladı.

 

 

İnsanlığın üzerinde düşünüp düzeltmesi gereken bu dünyadaki en büyük sorun nedir?

Din, dil, ırk ve mezhep gibi insan hakları ihlalinden kaynaklanan sorunlardır çünkü dünyayı güzelleştiren sevgidir.

 

Sosyal Medyada Paylaş