Yükleniyor...

En güzel yaşımız içinde bulunduğumuz

13 Eylül 2023

“Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? Ona ne sorardınız?” sorumuza hiç düşünmeden ‘Atatürk’ cevabını veren sevgili Gözde Karaata Yılmaz, yaşamayı tercih edeceği dönemin ise trafiğin olmadığı, çarpık yapılaşmanın başlamadığı, teknolojinin gelişmediği, tüm ruhu ve güzelliği ile 60’lar İstanbul’u olduğunu söylüyor. Yılmaz’a hangi yaşta kalmak istediğini sorduğumuzda ise “İçinde bulunduğumuz yaş en güzel yaşımızdır” diye cevap veriyor.

Şimdiye kadar aldığınız en iyi tavsiye nedir? Kimden? 

“Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana” çok sevdiğim şair Ataol Behramoğlu ve her zaman kulaklarımda olan bu dizelerdir aldığım en güzel tavsiye… 

100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz? 

Merhaba gelecektekiler, 

Eğer bu mektubu okuyorsanız sizlere geçmişten selam yolluyorum. Bizler sizin gibi teknolojiyle doğmadık. Bu, bizim için hızlı bir değişim oldu ve insanlar arasındaki bağı zayıflattı. Sosyal ilişkilerinizi güçlendirmeyi ve doğayla uyum içinde yaşamayı unutmamanızı temenni ediyorum. Gelecekte umarım hoşgörü ve saygı daha da yaygınlaşmıştır. Dünya daha adil, sürdürülebilir ve barışçıl bir yer olmuştur. Unutmayın ki sevgi her şeydir ve paylaştıkça daha anlamlı hale gelir. Sizlere çağınızda unutulmaz anlar diliyorum. Sevgilerle Geçmişten Gözde :) 

Dünyanın 8. harikasını siz seçecek olsaydınız, bu ne olurdu? 

“Millennium Köprüsü”. Sadece yaya ve bisiklet trafiğine açık olan bu modern köprü, insanların doğayla iç içe olmasını sağlıyor. Bu köprüyü hem işlevsel hem de estetik açıdan önemli buluyorum. 

Süper gücünüz olsa, ne olmasını isterdiniz? 

2 tane çok istediğim süper güç var: Birincisi hiç acıkmamak:) Küçükken izlediğimiz çizgi film Jetgiller’in minik bir tabletle doyması gibi ütopik bir dünya isterdim ve ikincisi tabii ki uçma gücümle hayvanlara ve doğaya kötülük yapanları sihirli değneğimle yok etmek. 

Eğer sihirli bir küre merak ettiğiniz her şeyi cevaplıyor olsaydı, öğrenmek isteyeceğiniz tek şey ne olurdu? 

Her şey yolunda mı? 

‘Keşke şu dönemde yaşasaydım’ dediğiniz bir zaman dilimi var mı? Ya da böyle bir hakkınız olsa hangi dönemi seçerdiniz? 

Roma döneminden tutun günümüze kadar uzanan tarih boyunca İstanbul hep eşsiz bir dünya şehri olmuştur. Her dönemi ayrı güzellikte olduğu tartışılmaz ama bana bir şans verilseydi tam şu tarih demek yerine herhalde trafiğin olmadığı, çarpık yapılaşmanın başlamadığı ve teknolojinin gelişmediği yılları tercih ederdim. Tüm ruhunu ve güzelliğini tadıyla yaşayan bir 60’lar İstanbul’u neden olmasın? 

Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? Ona ne sorardınız? 

Atatürk, Atatürk, Atatürk.  Ama tam sorumu soracakken susardım, yüzüne bakamaz konuşamazdım belki de ona sarılıp ağlardım… 

Geçmiş ya da gelecekte herhangi bir olaya şahitlik edebilecek olsanız, hangi olayı seçerdiniz? 

Geçmiş, geçmişte kalmıştır diyerek tercih hakkımı gelecekten yana kullanmak istiyorum :) 

“Elon Musk ile ışınlanıyoruz” programında yer almak. Sizce de çok heyecan verici değil mi? 

Sonsuza kadar yaşlanmayacak olsanız, hangi yaşta kalmayı tercih ederdiniz? Neden?   

İçinde bulunduğumuz yaşın en güzel yaş olduğunu düşünüyorum. Aksini düşünmek üzer. Hayat ‘ah vah’ demek için çok kısa, anda kalalım :) 

İnsanlığın üzerinde düşünüp düzeltmesi gereken bu dünyadaki en büyük sorun nedir? 

İnsanlığın en büyük sorunu kimsenin birbirini dinlememesi ve birbirine saygı    duymamasıdır… Bunlar aşılabildiği zaman John Lennon’un hayalini kurduğu dünyayı görebiliriz belki de. “Imagine all the people sharing all the world…” şarkısı… 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT