Yükleniyor...

Eşit eğitim hakkı isterdim

15 Nisan 2021

Elinde sihirli bir değneği olsa bunu çocuklar için kullanacağını söyleyen Belkıs Günsoy Yüksekbilgili, her çocuğun sevgiyle büyüyeceği bir aile ortamına sahip olmasını dileyeceğini ifade ediyor. Eğitim sistemiyle ilgili değişiklik yapmayı istediğini belirten Belkıs Hanımın diğer bir dileği de yeryüzündeki her çocuğa eşit eğitim hakkı tanınması…

Hayatınızda vazgeçemeyeceğiniz 3 şey nedir?

Ailem, sevgi ve bayrağım.

Mutluluk denince aklınıza gelen ilk şey nedir?

Sevdiklerimle birlikte bulunduğum kalabalık bir sofra.

Elinizde sihirli bir değnek olsa bunu ne için kullanırdınız?

Bunu galiba çocuklar için kullanırdım. Birincisi her birinin sevgiyle büyüyeceği aile ortamı yaratmak isterdim ki sevgisizlikten yanlış yollara sapmalarını engellemek için. İkincisi de eğitim sistemi ile zor ve uzun bir süreç olsa bile değişiklikler yapmak isterdim.  Yeryüzündeki her çocuğa eşit eğitim hakkı tanınması süper olurdu diye düşünüyorum.

İnsanlık için en büyük icat?

Tekerlek.

Çocukken en büyük hayaliniz neydi?

Coğrafyamız itibariyle eskiden yani 90’ larda ilkokulda öğrendiğim yabancı dili şehrimde ne zaman ve hangi ortamda kullanabileceğimi merak ediyordum. Bu hayalim yaz tatillerinde yabancı turistler sayesinde gerçekleşmeye başladı. Hiç tanımadığım insanlarla paylaşabileceğim şeyler de olduğunu fark ettim ve o sırada dedim ki ‘dünya diye bir yer var, sadece yaşadığın ülke olmayan’. Kendime söz vermiştim ne olursa olsun kesinlikle dünyayı gezip farklı kültürleri tanımak istiyordum ve başardım, hala da devam ediyor. Bu arada Gaziantep’te IB okulunda öğrencilerime matematiği İngilizce anlatıp da bir diğer hayalimi de gerçekleştirmiş oldum.

Kendinizi 3 kelime ile tanımlasanız bunlar ne olurdu?

3 kelime çok az. Net, yeniliğe açık, düşünceli (Bu arada herkeste olması gereken değerleri yazmadım çünkü dürüstlük vs.. bana göre bir kriter değil olması gereken o!)

Yaptığınız en büyük çılgınlık neydi?

Six Flags’te ‘Magic Mountain’ ve gece bindiğim ‘Tatsu- X2-ride’ oyuncakları. Oyuncak dediğime bakmayın, ne yaşadıklarımı en iyi binen bilir. İzlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Takıntınız var mı?

Fazla detaycıyım. Yani buna bir takıntı denilirse ince detayları çok seviyorum oyalasa, yorsa da bazen yine de memnunum.:)

Tarihi bir kişilik olsanız kim olmak isterdiniz?

Leonardo Da Vinci.

Çocukluğunuzla ilgili en çok özlediğiniz şey nedir?

Galiba bütün kuzenlerle, babaanne ve dedemlerde akşam kalacak olma heyecanı.

 

Sosyal Medyada Paylaş