Yükleniyor...

Gaziantep’in enerjisini çok sevdim

15 Ocak 2020

Kariyerine ‘Couture’ tasarımcısı olarak başlayan, moda dünyasının aranan isimlerinden ünlü modacı Raşit Bağzıbağlı ile 2020 modasını ve Gaziantep’i konuştuk. Genç yaşında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren, ulusal ve uluslararası arenada pek çok yarışmada ödüller alan Bağzıbağlı, 2020 yılının her zamankinden renkli ve sofistike renklerin hakimiyetinde olacağını söyledi. Gaziantep Ticaret Odasının davetlisi olarak Gaziantep’e gelen ünlü modacı Raşit Bağzıbağlı’yla siz Cemiyet okurları için bir araya geldik… Gaziantep’in enerjisini çok sevdiğini ifade eden Bağzıbağlı, Gaziantep’te tekstil sektörü ve modaya dair gerçekleştirilecek projelerde yer almaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Öncelikle kendinizi bir modacı olarak nasıl tanımlıyorsunuz?

Yenilikleri takip eden, araştırmacı, bir kadının her zaman feminen ve zarif görünmesi gerektiğini düşünen biriyim.

Tasarımlarınızda ilham kaynağınız nedir?

Her sezon değişkenlik gösterebiliyor ama genel olarak sanat eserleri, seyahatlerim, o anda etkilendiğim bir şahsiyet de ilham kaynağım olabiliyor.

 Elbise tasarımlarınızda bir karakter veya kimlik tasarımı var diyebilir miyiz?

Çok kişisel bir iş yapıyor olsak da o kadar derinlemesine bakmıyorum. Hani bazı insanlar tasarımları için bebeklerim derler ya. Bende öyle bir durum hiç olmadı.

 Gaziantep ve Gaziantep modası sizin için ne ifade ediyor?  Neler söylemek istersiniz?

Gaziantep’i ve enerjisini çok sevdim. Tanıştığım iş adamları vizyonerler ve Gaziantep’i moda ve sanatsal anlamda kültür başkenti yapmak istiyorlar. İnşallah beraber de güzel çalışmalar yapacağız.

 2020 tasarım modası sizce ne olacak? Renkler, tasarımlar nasıl şekillenecek?

Şu anda tüm dünyada trend geri dönüşümlü, çevreye duyarlı kumaş kullanımına doğru gidiyor. Ancak bir taraftan da hızlı tüketim durdurulamaz bir şekilde büyüyor. Nasıl bir denge olacağını zaman gösterecek. 2020 yılı her zamankinden renkli ve sofistike renklerin hakimiyetinde olacak.

Sosyal Medyada Paylaş