Yükleniyor...

Gaziantep’in güzel gelenekleri var

24 Haziran 2024

Antakyalı olan Canan Aslan, Gaziantep’in kendine has pek çok geleneği bulunduğunu, bebek ve gelin hamamı gibi gelenekleri ise keyifli bulduğunu söylüyor.

Gaziantep’in zengin bir tarihi dokuya ve zengin mutfak kültürüne sahip olduğunu ifade eden Canan Hanım, gelişmiş bir sanayi ve ticaret kenti olmasının da Gaziantep’in diğer önemli özelliği olduğunu söylüyor.

En sevdiğiniz Gaziantep lezzetleri neler?

Gaziantep’in çok zengin bir mutfak kültürü var. Çoğu yemeğini seviyorum. Ama hakkıyla yapılmış etli kuru dolmasını ve yuvalamasını ayrı severim.

Gaziantep’te gitmekten en keyif aldığınız mekân?

Akan Restoran, Anadolu Han, Tenis Kulübü… Bu 3 mekânı ayıramayacağım. Hem yemeklerinin lezzeti hem de nezih ortamları ile keyifle gittiğimiz mekânlardır.

Gaziantep’te vakit geçirmekten mutluluk duyduğunuz park/ doğal yaşam alanı hangisidir?

Kavaklık Parkını seviyorum. Çok sık olmasa da arada arkadaşlarımla Kavaklık’ta yürüyüş yapmaktan keyif alıyoruz.

Şehir dışında yaşayan bir sevdiğinize Gaziantep’ten hediye göndermek isteseniz bu ne olur?

Kesinlikle bakır olur. Üstü işlemeli, kapaklı sunum tabaklarından gönderirim.

Gaziantep’te hangi mevsim daha güzel? Neden?

Bahar ayları en güzel zamanlardır. Gündüzün sıcağı bunaltmaz, akşamın serinliği üşütmez. En ideal zamanlardır bana göre.

En güzel yaptığınız Gaziantep yemeği hangisi?

Ben Antakyalıyım ve Antakya mutfağına, lezzetlerine aşığım. Dolayısı ile mutfağıma Antakya yemekleri hakim ama yaptığım Antep’in fıstıklı iç pilavını, firik pilavını ev usulü simit kebabını yiyenler çok beğenir. Ben de güzel yaptığımı düşünüyorum. Pilavların üstüne haşlanmış et veya tavukla servis ediyorum.

Gaziantep’te en sevdiğiniz tarihi yapı/müze/eser hangisi?

Zeugma Mozaik Müzesini, Cam Müzesini ve Oyuncak Müzesini çok keyif alarak gezmiştim. Ayrıca Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten, Kürkçü Han, Bey Mahallesindeki eski Antep evleri hayranlıkla gezdiğim tarih kokan yerler.

Gaziantep’i 3 özelliği ile anlatsanız bunlar neler olur?

Zengin tarihi dokusuna sahip olması… Geleneksel lezzetlerini korumuş, zengin mutfak kültürüne sahip bir metropol şehir olması ve gelişmiş bir sanayi ve ticaret kenti olması. Gaziantep’i bu şekilde tanımlamak en doğrusu olur bence.

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller