Yükleniyor...

Hayat pişman olmak için kısa

15 Temmuz 2021

“Size bir yetenek verilecek olsa hangi yeteneği seçerdiniz?” sorusunu “Zihin gücüm ile yanlışları ve kötülükleri ortadan kaldırmak isterdim” diye yanıtlıyor Yasemin Teymur. “Hayat pişman olman için çok kısa” diyen Yasemin Hanım, şöyle devam ediyor: “Anda kalıp mutluluğu seçmek daha kıymetli. Her zaman pişmanlıkları olumlu tarafa çeken yönlerim vardır. Bir karar verirken, mutlaka ikinci planım vardır. Belki de bu yüzden pişman olmuyorum☺️”

3 dilek hakkınız olsa neler dilerdiniz?

Biraz klişe olacak fakat dünya barışı demek istiyorum. Ama öyle bir dünya barışı ki; sadece insanların insanlara değil, insanların hayvanlara, bitkilere, tüm canlılara, atmosfere, kısacası her şeye saygılı ve sevgiyle davranmasıdır dileğim. Böylelikle daha yaşanabilir, daha huzurlu ve çokça sevgi barındıran bir dünyamız olur.

 

İkinci dileğim; sağlıklı bir nesil, tüm çocuklarımızın en iyi bir şekilde yetişmesidir. Çocuklar bizim geleceğimiz, onlara güzel kaynak olalım ki onlar bize okyanus olsunlar.

Üçüncü dileğim, maalesef ki günümüzde para ve itibar çok ön planda tutuluyor. Bunların olmamasını ve insani değerlere yatırım yapılmasını isterdim.

 

Yarın dünyanın son günü olsa bugün neler yapardınız?

Tüm sevdiklerimi yanıma alır, onlara doya doya sarılıp, bol kahkahalı, bol sevgi içeren, sohbetler edip; onları çook sevdiğimi ve ne kadar şanslı olduğumu düşünerek geçirirdim.

 

Zaman yolculuğu gerçek olsa, nereye ve hangi zamana giderdiniz?

Bu soruya iki cevap hakkımı kullanıyorum☺️

100 yıl sonraya gitmeyi çok isterdim, teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki, 100 yıl sonra neler olacak çok merak ediyorum. Ee bir de 100 yıl önceye gitmeyi isterdim. Atatürk’ü tanımayı, ülkem için verdiği emeklerde ona destek olmayı, o günlere benim de bir katkım olmasını isterdim.

 

Bir anı yeniden yaşama hakkınız olsa hangi anı seçerdiniz?

Birçok anne gibi ben de kızımı kucağıma aldığım ilk anı yeniden yaşamak isterdim. O anın heyecanından rüya gibi gelip geçmişti.

 

Neyi yapmadığınız için pişmansınız?

Hayat pişman olman için çok kısa. Tabii ki güncel hayatımda ufak tefek pişmanlıklar oluyor ama geçiyor. Anda kalıp mutluluğu seçmek daha kıymetli. Her zaman pişmanlıkları olumlu tarafa çeken yönlerim vardır. Bir karar verirken, mutlaka ikinci planım vardır. Belki de bu yüzden pişman olmuyorum☺️

 

Bugüne kadar hayatınıza dair yaptığınız en iyi şey neydi?

Listenin en başında aile olmak geliyor. Ardından iş hayatına hızlı bir başlangıç yapmak.

 

Çocukluğunuza dönme şansınız olsa ilk ne yapardınız?

Çocukken en çok bisiklet sürerdim. Bisiklete binip piknik eşyalarımızı alıp arkadaşlarımla mini piknikler yapardık. Şu anda maalesef böyle ortamlarımız olmadığı için o günleri çok özlüyorum.  Ve şu an hayatta olmayan sevdiklerimle daha çok vakit geçirip onlara sıkı sıkı sarılırdım.

 

Size bir yetenek verilecek olsa hangi yeteneği seçerdiniz?

Zihin gücüm ile yanlışları ve kötülükleri ortadan kaldırmak isterdim. Çoğu zaman yanlış düşünceler bizi mutsuz ediyor, belki bilerek belki de fark etmeyerek oluyor kalp kırmalar. Düşünsenize bunları hafızanızdan silmek bizleri ne kadar hafifletir, çok daha huzurlu ve sağlıklı bireyler oluruz.

 

Sizi ağlatacak kadar etkileyen son film, kitap ya da müzik hangisi oldu?

Son zamanlarda en etkilendiğim film Kağıttan Hayatlar.

Dinlediğim şarkı ise Dünyadan Uzak- Sakiler.

Aslında bu şarkı Pinhaniye ait, fakat Sakiler’in seslendirmesini çok beğendim.

 

Size göre tüm zamanların en büyük icadı nedir?

Her zaman yanımızda olup maalesef hiç ayırmadığımız cep telefonları. Gündelik hayatta her daim yardımcımız ve birçok detayın birleştiği bir icat. Ama son zamanlarda aşılama icadı iyi ki var diyorum. Yaşadığımız zor süreçten bizi aşılama kurtaracak ve güzel günlere döneceğiz.

Sosyal Medyada Paylaş