Yükleniyor...

Her şeyin başı sağlık

15 Temmuz 2021

Oya Öztan Peker, kendisine yönelttiğimiz “Bugüne kadar hayatınıza dair yaptığınız en iyi şey neydi?” sorusuna, “İstanbul’da üniversite öğrencisi olmak ve sivil toplum kuruluşlarında çalışarak toplumun fark etmediğim sorunlarına bir nebze de olsa çare arayıp projeler üretmek” diye yanıtlıyor.

Kendisine herhangi bir yetenek verilecek olsa tercihinin tiyatro sahnesinde rol yapabilme yeteneği olabileceğini ifade eden Oya Hanım, “Tiyatro tutkusunu sahnede yaşamak bambaşka bir duygu olmalı. Seyirci olarak değil tiyatroda oyuncu olmak muhteşem bir duygu olsa gerek” diyor.

 

3 dilek hakkınız olsa neler dilerdiniz?

Çocukken yıldız kaydığında hızlı bir şekilde ve sırası ile sağlık, saadet, servet derdik. Her şeyin başı önce sağlık, sonra mutluluk ve en son olarak da bütün bunlar olduğunda kendiliğinden gelen parayı dilerdim.

 

Yarın dünyanın son günü olsa bugün neler yapardınız?

Çok güzel bir sofrada tüm sevdiklerimle beraber son bir akşam yemeği yer ve güzel zaman geçirirdim.

Zaman yolculuğu gerçek olsa, nereye ve hangi zamana giderdiniz?

  1. veya 16. yüzyılda İtalya’da olmak isterdim. Sanatın ve resmin çok kıymetli olduğu bir zamanda Michelangelo, Leonarda da Vinci gibi dehalarla tanışmak isterdim

Bir anı yeniden yaşama hakkınız olsa hangi anı seçerdiniz?

Oğlumun doğduğu anı ve günü tekrar tekrar yaşamak isterdim.
 

Neyi yapmadığınız için pişmansınız?

Üniversite yıllarımı çok daha verimli çok daha keyifli geçirebilirdim ama Marmara Diş Hekimliği Fakültesi gibi öğrenci olmanın çok ağır bir yük olduğu ortamda en güzel yıllarımız biraz zor geçti.


Bugüne kadar hayatınıza dair yaptığınız en iyi şey neydi?

İstanbul’da üniversite öğrencisi olmak ve sivil toplum kuruluşlarında çalışarak toplumun fark etmediğim sorunlarına bir nebze de olsa çare arayıp projeler üretmek.

Çocukluğunuza dönme şansınız olsa ilk ne yapardınız?

O bisiklete her gün her saniye binerdim. Bahçede daha da çok oynardım.

Size bir yetenek verilecek olsa hangi yeteneği seçerdiniz?

Sahnede rol yapabilme yeteneğim olsun isterdim. Tiyatro tutkusunu sahnede yaşamak bambaşka bir duygu olmalı. Seyirci olarak değil tiyatroda oyuncu olmak muhteşem bir duygu olsa gerek.

Sizi ağlatacak kadar etkileyen son film, kitap ya da müzik hangisi oldu?

Oscar almış eski bir film ama ben yeni seyrettim. Kramer Kramer’e Karşı filminden gerçekten çok etkilendim.

 

Size göre tüm zamanların en büyük icadı nedir?

Yolları kolay kolay bulamadığım için bence akıllı telefon ve navigasyon uygulamaları ile cihazları benim son yıllardaki en vazgeçemediğim cihaz ve uygulama.

Sosyal Medyada Paylaş