Yükleniyor...

Huzur rotam Ağva

15 Eylül 2019

Mesleğiyle ilgili sosyal medya hesaplarını takip ettiğini söyleyen Mimar Erengül Çelebi’nin, favori dekorasyon mağazası İstanbul’daki Skyland Hom Design Center… Mobilyadan dekorasyon aksesuarlarına, perdeden zemin kaplamaya, beyaz eşyadan aydınlatmaya kadar ev ve ofis tasarımı için her ihtiyaca yönelik ürünlere bu merkezde ulaşabildiğini söylüyor. Deniz tatilleri için Alaçatı’yı tercih eden Erengül Hanımın kültür rotası ise Efes Antik Kenti…

1-Favori giyim marka?

Özellikle belirli bir marka söyleyemem. Kendime yakıştırdığım, içerisinde kendimi rahat hissettiğim, kaliteli her markadan alışveriş yapabilirim.

2-Favori kahve mekânı?

Ministry of Coffee. Özellikle kahve düşkünü iseniz ve Nişantaşı’na yolunuz düşerse mutlaka uğranılacak bir mekân. Dekorasyonu oldukça güzel, sıcak, hoş bir kitap cafe… Cold brew benim favorim ancak çeşitli blendleri de mevcut.

3-Favori lezzet durağı?

Del Mare… Yine İstanbul’dan bir mekân. İstanbul boğazının büyüleyici manzarasıyla karşılaşıyorsunuz. Karadenizli olarak tabi ki burada balık yemeyi tercih ediyorum. Çeşitleri güzel ve çok da lezzetli…

4-Favori instagram hesabı/hesapları

Mesleğimden dolayı ağırlıklı olarak mimari ve dekorasyonla ilgili yüzlerce hesabı takip ediyorum. Beğendiğim sadece birkaç tanesini söyleyebilirim…

studia_54, d.signers, mika_it, framemagazine

5-Favori tatil rotası?

Deniz tatili için Ege kıyılarını tercih ediyorum. Alaçatı favorim… Konsept butik otelleri, dört bir yanındaki plajları, daracık taş sokakları, çeşitli lezzetleri ve eğlenceyi bir arada bulabileceğimiz bir yer Alaçatı.

6-Kültür pusulanız?(Tarihi /kültürel bir yapı mekan, yöre vs)

Dünyanın yedi harikasından biri olan Efes Antik Kenti, bugüne gelmeyi başarmış tarihi kalıntıları ile halen ayakta duruyor… Türkiye’nin en önemli açık hava müzesi olan Efes, Anadolu tarihinin bir fotoğrafı sayılır. Celcus Kütüphanesi, yamaç evler ve antik tiyatro en çok etkilendiğim yapılardan.

7-Favori teknoloji ve kitap market?

D&R tercih ediyorum. Çünkü aradığım tüm kitapları D&R’ da bulabiliyorum.

8-Huzur rotanız?(Kendinizi en huzurlu hissettiğiniz yer)

Doğasıyla, nehir kıyısında, kendine özel farklı dekorasyona sahip butik otelleri ile Ağva muhteşem huzur veren bir yer benim için.

9-İdeal kaçış rotanız(il/ülke)

Yurt içinde İstanbul… Yurt dışında ise İtalya’yı tercih ediyorum.

10-Favori dekorasyon mağaza/marka?

İstanbul’daki Skyland Hom Design Center… Mobilyadan dekorasyon aksesuarlarına, perdeden zemin kaplamaya, beyaz eşyadan aydınlatmaya kadar ev ve ofis tasarımı için gerekli olan her ihtiyaca yönelik çok çeşitli ürünlere tek bir çatı altında ulaşılabileceğiniz bir merkez.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş