Yükleniyor...

İç mekân tasarımı kişiyi yansıtmalı

15 Şubat 2019

Tasarımlarda değişik tarzların doğru sentezlenmesiyle güzel sonuçlar elde edilebileceğini belirten iç mimar Didem Kazaz Deniz, “Tasarımlarımın uzun yıllar insanlara keyif vermesi için herkesin beğenisi veya moda olarak belirlenen çizgilerin değil kişinin kendi karakterini yansıtan çizgilerin kullanılması gerektiğini savunuyorum” diyor.

Dekorasyonda tarzınız nedir? Evinizi dizayn ederken nasıl olmasına dikkat ettiniz?

İç mekân tasarımının kişiyi yansıtması gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak sadeliği seven biriyim, evimi kendi beğenime göre modern çizgilerle dizayn ettim. Değişik tarzların birleşmesinden keyif duyuyorum. Sentezler doğru yapılırsa farklı tarzların bir arada kullanılması güzel sonuçlar doğurabiliyor.

Evinizde vazgeçilmez köşeniz?

Evimde mutfak bölümünü çok severek kullanıyorum. Eşimle balayında aldığımız seramikten yapılmış özel bir tablomuz var onu gizli aydınlatmalı bir niş içerisinde kullandım. Özellikle o kısım bana çok keyif veriyor.

Dekorasyonda tercih ettiğiniz renkler?

İç mekân tasarımında net renkler kullanmaktan keyif alıyorum. Evimde de gri ve siyah tonlarını kendi aralarında karıştırarak kullanmayı tercih ettim. Tasarladığım mekanlarda renklerin psikolojik etkilerini göz önüne alarak kullanırım. Evimin bazı odalarında yeşil, lacivert mobilyalar ve hareketli duvar kağıtları kullandım.

Dekorasyonda vazgeçemediğiniz aksesuar, objeler?

Aksesuar seçimi mesleğimin en keyifli kısmıdır. Yaptığım tasarımı aksesuar seçimleriyle bütünleştirmeye özen gösteriyorum. Seyahat ettiğim yerlerde muhakkak özel aksesuar satan markaları ziyaret ederim. Projelerimde onları kullanacak alanlar yaratırım. Evimin hemen her köşesinde bir hayvan figürü bulunur.

Evinizde ‘asla kullanmam’ dediğiniz dekorasyon öğeleri?

Avangart ve abartılı objeler kullanmaktan kaçınıyorum, tasarımların uzun yıllar insanlara keyif vermesi için herkesin beğenisi veya moda olarak belirlenen tasarımlar değil kişinin kendi karakterini yansıtan çizgiler kullanması gerektiğini savunuyorum. Aşırı gösterişli, fazla yansımaları olan, renk karmaşalarının bulunduğu ögeleri evimde bulundurmam. Şekilci bir içmimarım, form olarak negatiflik hissi veren her objeden kaçınırım.

 

Kutu:

Didem Kazaz Deniz, hep bir adım sonrasında daha başarılı işler yapmayı hayal ettiğini söylüyor… Araştırmaktan ve kendini geliştirmekten mutluluk duyduğunu, sade, gösterişten uzak ve huzurlu mekânlar yaratmak için çabaladığını belirtiyor.

Sosyal Medyada Paylaş