Yükleniyor...

İlk yemeğim Şiveydiz’di

15 Kasım 2018

Gaziantep mutfağının birbirinden çeşitli ve eşsiz lezzetleriyle oldukça görkemli ve kendini ispatlamış bir mutfak olduğunu söyleyen Feyza Konukoğlu, “Bu mutfağın her bir yemeğini yapmış ya da tatmış biri olarak kendimi şanslı ve bir Gaziantepli olduğum için ayrıcalıklı görüyorum” diyor. İlk yemek deneyiminde Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden Şiveydiz yapan Feyza Hanım’ın en sevilen yemeği ise meyhane pilavı…

En çok yaptığınız yemekler neler? Çevrenizde en çok hangi yemeğiniz seviliyor?

Genellikle Gaziantep kültürüne ait tüm yemekleri yıl içinde tatma imkanımız olur. Mutfak benim için ayrı bir keyif. Şiveydiz ve yoğurtlu patates ailece favori yemeklerimizdendir. Üniversite yıllarımdan bu yana arkadaşlarımın en çok sevdiği ve özellikle istedikleri yemeğim ise meyhane pilavıdır.

Sofranızın olmazsa olmazları nelerdir? Sofrada en çok neye dikkat edersiniz?

Masa düzeni benim için önemlidir. Salata ve zeytinyağlı yemek çeşitleri soframın vazgeçilmezleridir.

Mutfak alışverişinizin vazgeçilmezleri nelerdir? Ne almadan dönmezsiniz?

Süt ve tereyağı mutfağımız vazgeçilmezleridir.

İlk yaptığınız/öğrendiğiniz yemek neydi? Bir anınız var mı?

İlk yemek tecrübemi Şiveydiz’de kullanmıştım. Üniversite sınavına hazırlandığım stresli bir dönemimdi. Annem ve babam o gün seyahatten döneceklerdi. Onlara sürpriz yapıp bir masa hazırlamak istedim. Tabi ki bu, mutfağa yemek yapmak için ilk girişimdi. Ama sonuç gerçekten güzeldi. Ailece keyifle geçirdiğimiz bir akşam yemeği idi.

Gaziantep mutfağı hakkında neler söylemek istersiniz?

Gaziantep mutfağı kendine has 250 çeşit ev yemeğini içinde barındıran oldukça görkemli ve kendini ispatlamış bir mutfak. Bu mutfağın her bir yemeğini yapmış ya da tatmış biri olarak kendimi şanslı ve bir Gaziantepli olduğum için ayrıcalıklı görüyorum.

 

Sosyal Medyada Paylaş