Yükleniyor...

İnsan kendi modasını yaratmalı

15 Şubat 2022

Kendine has bir giyim tarzı olduğunu ifade eden Gizem Ayvazoğlu, kıyafetten aksesuara kadar tüm kombinin birbiri ile bütün içinde anlamlı ve uyumlu olmasına dikkat ettiğini söylüyor. Ayakkabı ve çanta alış verişi yapmayı seven Gizem Hanım, “Ufak bir butik açacak olsam sanırım ayakkabı ve çanta butiğim olurdu ” diyor.

Size göre moda nedir?

Her parça, her stil, her tercih her insanda farklı duruş sağlar. Kalıplaşmış modadan uzak durulmalı ve insan kendi modasını kendi yaratmalı. O yüzden bence moda insanın kendi yaratımıdır ve moda insanın kendine yakışanı yapması ile oluştur.

 

Trendleri mutlaka takip eder misiniz?

Genelde evet takip ederim fakat bir şey trend diye eğer benliğim ile bütünleşmiyorsa asla tercih etmem. 

 

Tarzınızı bir cümleyle özetleseniz nasıl tanımlarsınız?

Kendime has bir tarzım var. Kombinlerimin her daim Gizemce olması beni ben yapıyor. Takılarımı dahi o günkü kombinimle uyumlu olmasına dikkat ederim. Kendime uzak hiçbir şey tercih etmem. Karakterim ve mesleğim ile uyumlu özgün bir tarzım olduğunu çevremdeki herkes de söyler.

 

Gardırobunuzun olmazsa olmaz 3 parçası nedir?

Siyah blazer ceket, siyah renk bir stiletto, fularlar. 

 

Stil kalmak adına ilham aldığınız kişi ya da kişiler kimler?

İlham aldığım bir kişi yok. Kendimi içinde iyi hissettiğim, bana yakışan şeyleri tercih ederek tarzımı her daim koruyorum ve değiştirmiyorum. Bence zaten insanın stil sahibi olması, değişkenlik göstermeden her daim kendine has tarzında olmasıdır.

 

Günlük kurtarıcı banko kombininiz nedir?

İş hayatında olduğum için genelde blazer ceket kombinleri yapıyorum. Günlük banko kombinim de haliyle bu yönde oluyor. Hafta sonları bile kendimi bu kombinlerde buluyorum

 

Her sene mutlaka aldığınız 1 parça var mı? Aynı model bir jean ya da beyaz bir tişört vs…

Evet, tabii ki. Özellikle topuklu ayakkabı çılgınıyım diyebilirim. Beğendiğim

modelin her rengini almak resmen benim için bir alışkanlık, ayrıca her sene kış aylarında bir başka renk kaban tercih etmek beni çok mutlu ediyor. Her sene muhakkak bu ürünlerden alıyorum.

 

Renk uyumu sizin için önemli mi? Takıntılı olduğunuz bir renk ya da renk kombini var mı?

Elbette, renk uyumu önemli. Kıyafetlerde uyum yakalamak veya renk kontrastları oluşturmak bir yetenek gerektiriyor. Ayrıca soft renklerdeki kıyafetlerde takı ve aksesuarlar ile o rengi baskın hale getirmek bence çok önemli. Bana göre her şey birbiri ile bütün içinde anlamlı ve uyumlu olmalı. En sevdiğim kombin takım ceketler, siyah ve yeşil renk ise favorim. 

 

 ‘Asla giymem’ dediğiniz bir kıyafet var mı?

Asla salaş kıyafetler giymem. Bana çok uzak bir tarz. Hiçbir zaman kendimle bağdaştıramıyorum. Ve asla topuksuz ayakkabı giymiyorum. 

Hiçbir zaman da tercih etmeyeceğim gibi görünüyor :) 

 

Gardırobunuzda en çok yatırım yaptığınız parça hangisi? Ayakkabı, çanta ya da kıyafet vs…

Bir numarada ayakkabılarım geliyor, daha sonra blazer ceketlerim ve jean

benim için vazgeçilmez parçalar… En çok yatırımları bu ürünlere yapıyorum. Ufak bir butik açacak olsam sanırım ayakkabı ve çanta butiğim olurdu:) 

Sosyal Medyada Paylaş