Yükleniyor...

İnsanlığın en büyük sorunu açgözlülük

24 Şubat 2024

Süper bir gücü olsa bunun çocukları koruyan bir kalkan olmasını dileyen Nevra Atıcı, insanlığın üzerinde durup düşünmesi gereken en büyük sorununun ise açgözlülük olduğunu söylüyor.

Şimdiye kadar aldığınız en iyi tavsiye nedir? Kimden?

Rahmetli dedemin tavsiyesini çok severim, “Hayal kurmanın sermayesi yoktur.”. Bu yüzden bol bol hayal kurarım ve olacağına her zaman inanırım.

100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?

Okulda zaman kapsülü kavanozları yapıyorum, çok severek uyguladığımız bir etkinlik bu. 5 yıl sonraya anı bırakıyoruz. Güncel ekmek fiyatı, euro kuru gibi bilgiler bunlar…100 yıl sonraya da bu bilgileri anı olarak bırakmak, aynı zamanda günümüzde oynadığımız çocuk oyunlarını yazmak isterdim. Bu zarfta ayrıca Gaziantep için yemek tarifleri de olabilir. 100 yıl sonra ne oyunlar ne de Antep yemekleri bitsin istemem.

Dünyanın 8. harikasını siz seçecek olsaydınız, bu ne olurdu?

Bunu çevremde herkes bilir. Yeğenim Aras benim için dünyanın 8. harikası, onu severken hep böyle diyorum ama dünyadan örnek vermek gerekirse Prag’da bulunan astronomik saat kulesi beni çok etkilemişti. Dünyanın en eski 3. saati. Zamanın ne kadar anlamlı olduğunu bize her seferinde hatırlatıyor.

Süper gücünüz olsa, ne olmasını isterdiniz?

Çocukları koruyan bir kalkanım olmasını isterdim. Günümüzde yaşanan kötü olaylardan en çok çocuklar etkileniyor. Savaş, taciz, yokluk vb. tüm üzücü olaylarda onları koruyacak bir kalkan hiç fena olmazdı.

Eğer sihirli bir küre merak ettiğiniz her şeyi cevaplıyor olsaydı, öğrenmek isteyeceğiniz tek şey ne olurdu?

Nasıl bir anne olacağımı çok merak ediyorum. Bugüne kadar 15o‘den fazla çocuğa hem öğretmenlik hem annelik yapan bir mesleğim var ancak kendi çocuğum olursa nasıl bir anne olurum, merak içerisindeyim. Dilerim okul öncesi öğretmenliği kadar anneliği de başarabilirim.

‘Keşke şu dönemde yaşasaydım’ dediğiniz bir zaman dilimi var mı? Ya da böyle bir hakkınız olsa hangi dönemi seçerdiniz?

1920’li yılları görmeyi çok isterdim. Atatürk dönemi yeni bir çağın başlangıcı… Balo kıyafetleri ve kadınların hak sahibi olduğu o ilk anları yaşamak isterdim.

Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? Ona ne sorardınız?

Atatürk! Bu soruya verilecek tek cevap bu sanırım. Ne güzel olurdu bir kahve eşliğinde onunla sohbet etmek. Bir öğretmen olarak, “Çocuklar senin vizyonuna nasıl sahip olabilirler? Senin sevgini veriyoruz ama onlara çalışma ve mücadele bilicini nasıl kazandırabiliriz?” diye sorabilmek ve cevaplarını alabilmek isterdim.   

Geçmiş ya da gelecekte herhangi bir olaya şahitlik edebilecek olsanız, hangi olayı seçerdiniz?

Işınlanmak… Aşırı merak ediyorum ve gelecekte bu olayı ilk yaşayan kişi olmayı çok isterim. Umarım yanlış yere ışınlanıp orada da beni unutmazlar:)

Sonsuza kadar yaşlanmayacak olsanız, hangi yaşta kalmayı tercih ederdiniz? Neden?

30’lu yaşlarda kalmayı tercih ederdim. Kendi kişisel serüvenimde bazı şeyleri tamamladığımı hissediyorum. Hem kendi hayatımı kazandığım ve bir vizyon sahibi olacak kadar deneyimli hem de daha da gelişebilecek, deneyimleyebilecek ve keşfedecek kadar yaşlı olmadığımı düşündüğüm bir dönem benim için.

İnsanlığın üzerinde düşünüp düzeltmesi gereken bu dünyadaki en büyük sorun nedir?

Açgözlülük! Maalesef bunu hayatımızın her döneminde yaşayarak görüyoruz. Maddi açgözlülük yaşadığımız kadar duygusal açlık da insan ilişkilerimize zarar veriyor. Dilerim herkes kasesine, hakkı kadar yemek koymayı öğrenir. Yoksa bizi bu açgözlülük bitirecek.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller