Yükleniyor...

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

15 Eylül 2021

İstanbul Sözleşmesi’nin uluslararası hukukta kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcılığa ve yaptırım gücüne sahip ilk sözleşme olduğunu anımsatan MB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Aşnük, “Bizler ülke olarak bu sözleşmeden bırakın çekilmeyi, ona dört elle sarılarak sahip çıkmalıyız ki gelecek nesillere şiddetin olmadığı huzurlu bir toplum inşa edelim” dedi.

Kadına yönelik şiddetin toplum ya da kültür tarafından belirlenen cinsiyet rolleriyle algılandığını biliyoruz ve bu anlamda verilen eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu yüzden çocuk yaşlarda verilen doğru eğitim oldukça etkilidir. Onlara ilkokul çağlarından başlayarak kadın ve erkeğin eşit şartlarda yaşayabilecekleri ve cinsiyet ayrımcılığı yapmadan hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan bir eğitim anlayışı benimsenmelidir.

 İstanbul sözleşmesine sahip çıkmalıyız

 Ülke olarak kadına şiddetin önüne maalesef geçemiyoruz. Buna son verecek kadar önemli olan İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesi demek, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadelenin hukuki yaptırımı demektir. Bu sözleşme;  uluslararası hukukta kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcılığa ve yaptırım gücüne sahip ilk sözleşmedir. Ve bizler de ülke olarak bu sözleşmeden bırakın çekilmeyi, ona dört elle sarılarak sahip çıkmalıyız ki gelecek nesillere şiddetin olmadığı huzurlu bir toplum inşa edelim.

Sosyal Medyada Paylaş