Yükleniyor...

Kendinizi sevin ve kendinize iyi bakın

10 Eylül 2024

Süper bir gücü olsa bunu çaresiz hastalıkları olanları iyileştirmek için kullanmak isteyeceğini söyleyen Pınar Barılı Benli, sevgi ve merhametin tüm dünyaya iyilik getireceğine inandığını anlatıyor. Benli, “100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?” sorumuzu ise, “Zamanın kıymetini bilin, sevdiklerinizle doya doya zaman geçirin. Daha da önemlisi kendinizi sevin ve kendinize iyi bakın” diye yanıtlıyor.

Şimdiye kadar aldığınız en iyi tavsiye nedir? Kimden?

Dedem askerdi. Kendisi bizim her zaman disiplinli, istikrarlı ve çok yönlü olmamızı isterdi. Çocuk balesi ve çocuk korosunun seçmelerine katılacağım zaman, ‘ya kazanamazsam’ dediğimde, ‘isteyince ve çabalayınca başaramayacağın hiçbir şey yoktur’ demişti. Gerçekten de bu çok doğru. 

100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?

Hayatta olmak ve yaşamak çok güzel. Savaşmayın, tüm canlıları sevin, her görüşe, her farklılığa saygı duyun. Her zaman ikinci bir şans olduğunu ve mucizelerin var olduğunu unutmayın ve en önemlisi zamanın kıymetini bilin, sevdiklerinizle doya doya zaman geçirin. Daha da önemlisi kendinizi sevin ve kendinize iyi bakın.

Dünyanın 8. harikasını siz seçecek olsaydınız, bu ne olurdu?

Eşimle birlikte dünyayı gezmeyi çok istiyoruz. Ancak şu anda tüm dünyayı görmediğim için adil bir seçim olmayacak:) Ama gördüklerim arasında Efes Antik Kent’ini seçerdim. Muhteşem tarihi dokusunun yanı sıra Efes Antik Kent’i Amazon kadınları ve tanrıçaların kenti olarak biliniyor, bu da kadınların her dönemde çok güçlü ve yaratıcı olduğunu gösteriyor. Beni etkileyen taraflarından bir tanesi de bu…

Süper gücünüz olsa, ne olmasını isterdiniz?

Çaresiz hastalıkları olanları iyileştirmeyi isterdim.

Eğer sihirli bir küre merak ettiğiniz her şeyi cevaplıyor olsaydı, öğrenmek isteyeceğiniz tek şey ne olurdu?

Nasıl bir anne olurdum? Çocuğum sağlıklı, mutlu ve güvenli bir hayat sürecek mi? Bunları öğrenmek isterdim. Çok evhamlı ve mükemmeliyetçi bir karakterim var, bu sebeple çocuk sahibi olmakla ilgili korkularım var. Neyse ki eşim ve ben aynı düşüncedeyiz. Belki bu küre kararımızı değiştirmemize sebep olurdu:)

‘Keşke şu dönemde yaşasaydım’ dediğiniz bir zaman dili var mı? Ya da böyle bir hakkınız olsa hangi dönemi seçerdiniz?

XVIII. yüzyıl 'Romantik Dönem Rokoko' akımının olduğu zamanda yaşamak isterdim. Açıklamak gerekirse hafif, zarif ve nazik bir tarz. Sanatla iç içe bir yaşam yanı sıra ev dekorasyonu, tablolar, sofra takımları, çay fincanları, koltuklar, perdeler, duvarların üzerine yapılan resimler ve kabartma sanatı, heykeller, bahçe peyzajları ve tabii ki kostümler, şapkalar… Hepsi ince ve zarif bir ruhun yansıması gibi… Bu dönem bana çok hitap ediyor.

Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? Ona ne sorardınız?

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’le karşılaşmak isterdim. Ona sonsuz saygı duyduğumu söylemek ve sarılıp teşekkür etmek isterdim.

Geçmiş ya da gelecekte herhangi bir olaya şahitlik edebilecek olsanız, hangi olayı seçerdiniz?

Gelecekte sanata ve sanatçıya değer veren bir toplum olduğumuza, sanatın ve sanatçının el üstünde tutulduğuna şahit olmak isterdim.

Sonsuza kadar yaşlanmayacak olsanız, hangi yaşta kalmayı tercih ederdiniz? Neden?

38 yaşımdayım, genelde karakter olarak çok değişimler geçirmeyen, sabit bir yapım olduğu söyleyebilirim ancak tercih yapacak olursam şu anki yaşımda kalmayı isterdim. Mutlu, sağlıklı bir yaşam, oturmuş bir karakter, işinde verimlilik ve başarı, sevdiklerimin hayatta olması ve son olarak en güzeli eş ruhuma denk gelip onunla evli olmak…

İnsanlığın üzerinde düşünüp düzeltmesi gereken bu dünyadaki en büyük sorun nedir?

Merhametsiz ve sevgisiz insanlar her zaman beni çok korkutur. Bence sevgi ve merhamet tüm dünyaya iyilik getirebilir. Bunun üzerinde düşünülüp düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller