Yükleniyor...

Koleksiyonerlikle başlayan bir hikâye: GALLERY ANTIKS

15 Mayıs 2023

HER BİR PARÇASINDA FARKLI YAŞAMLARDAN İZLER BARINDIRAN VE BİRÇOK HİKÂYEYE EV SAHİPİIĞİ YAPAN GALLERY ANTIKS, GEÇMİŞİ GÜNÜMÜZE TAŞIYAN NADİDE, ZARİF VE HER BİRİ BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İŞÇİLİKTE ANTİKALARI İLE GÖZ DOLDURUYOR. HAYALLERİ OLAN GALLERY ANTIKS’İ ANNESİ ENİSE YÜKSEL İLE HENÜZ BİR YIL ÖNCE HAYATA GEÇİRDİKLERİNİ İFADE EDEN İÇ MİMAR İSMAIL YÜKSEL, BU KADAR KISA SÜREDE ANTİKA SEVERLERİN TERCİH ETTİĞİ BİR MARKA OLMAKTAN DUYDUKLARI MEMNUNIYETİ DİLE GETİRİYOR.

Aynı zamanda iç mimar olan ve Gallery Antiks çatısı altında iç mimarlık hizmeti de verdiklerini belirten İsmail Yüksel, “Mağazamızda nadide değeri olan antikalar haricinde iç mimarlık hizmeti de sunarak siz değerli müşterilerimize hizmet vermekten onur duyuyoruz” dedi.

ANTIKA, TARIHE YAZILMIŞ INCI TANESIDIR

En az 100 yıllık yapıtların ya da eşyaların antika olarak kabul edilebileceğini belirten İsmail Yüksel, “Bu yapıtların ya da eşyaların birçok dönemsel olaya tanıklık ettiğini düşünecek olursak antikayı, tarihe yazılmış inci tanesi şeklinde nitelendirmek yanlış olmayacaktır… Bu nedenle antikayı belirli bir dönemde üretilmiş, o dönemin karakteristik özelliklerini taşıyan sanatsal niteliklere sahip ender bulunan her çeşit değerli mal ve objeye verilen isim olarak tanımlayabiliriz” dedi.

ANTIKA YAPILDIĞI YER VE ZAMAN KANITLANDIĞINDA DEĞER KAZANIR

Bir yapıtın ya da eşyanın yalnızca geçmişten günümüze taşınmış olmasının onu antika kabul etmek için yeterli olmayacağını söyleyen Yüksel, “Burada dikkat edilecek en önemli husus antika bir eşyanın üretildiği dönemde de yüksek bir değere sahip olmasıdır. Bir antika ancak yapıldığı yer ve zaman kanıtlandığında değer kazanır. Değil midir ki elmas nasıl ustasının elinde kıymetli, başkasının elinde parlak bir taştan ibarettir, antika da meydana getirildiği yer ve zamanın yani hikayesinin antika ustası tarafından bilinmesi ile kıymetlenir. Genellikle birçok antika parçanın herhangi bir yerinde hangi fabrikada üretildiği ya da hangi ustanın elinden çıktığını belirten bir işaret olur. Hikâyesini anlatan bir işaret olmasa bile uzmanlar kullanılan malzemeye, modele, renklere ve yapımındaki ustalığa bakarak bir parçanın nerede yapıldığını anlayabilirler. Örneğin; yumurta kabuğu inceliğindeki bir fincan bir başkası için malzemenin yeterli kullanılmaması anlamına gelebilecekken uzmanı için çok şey ifade ediyordur. Tam da bu nokta da antikacıyı; bu alanda uzman olduğu varsayılan ve bu eşyaların ticaretini yapan kişi olarak tanımlamak doğru olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Hayallerimizin hayat bulduğu bu mağazadaki tüm ürünlerimizi yurt dışından bir nakışı işleyen usta gibi titizlikle tedarik etmekteyiz. Fransa ve Almanya’da tedarikçilerimiz var, onlarla çalışıyoruz. Ürün seçimlerinde damga, tarih ve ürünün kondisyonuna çok dikkat ediyoruz. "

BIRINCI YILI GERIDE BIRAKTIK

Antika ve koleksiyonculuk birbirini tamamladığını anlatan Yüksel, “Antika meraklıları zaman içerisinde hoşlandıkları objeleri biriktirmeye ve onları sınıflandırmaya başlarlar. Böylece koleksiyonerliğe adımlarını atmış olurlar. Her antikanın bir hikayesi olduğunu söylediğimiz gibi Gallery Antiks’in hikâyesi de koleksiyonerlik ile başlamıştır. Antika düşkünü biri olarak en büyük arzumuz, bir köprü vazifesi görerek eşsiz antikaları uygun fiyatlarla yeni sahiplerine ulaştırmaktı. Bu arzu ile çıkmış olduğumuz yolculuğumuzda firmamız Gallery Antiks, sevgili dostlarımız ve kıymetli müşterilerimizin desteği ile birinci yılını geride bıraktı. Bu denli eşsiz bir mağaza açmak uzun zamandır gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir hayaldi. Hoş bir sada bırakabildiğimiz nice yıllar siz değerli müşterilerimize hizmet verebilmek dileğiyle” diye konuştu.

ANTIKALARIMIZI YURT DIŞINDAN TEMIN EDIYORUZ

Mağazalarındaki antikaları Fransa ve Almanya’dan temin ettiklerini söyleyen Yüksel, “Hayallerimizin hayat bulduğu bu mağazadaki tüm ürünlerimizi yurt dışından bir nakışı işleyen usta gibi titizlikle tedarik etmekteyiz. Fransa ve Almanya’da tedarikçilerimiz var, onlarla çalışıyoruz. Ürün seçimlerinde damga, tarih ve ürünün kondisyonuna çok dikkat ediyoruz. Ürünlerimizin çok nadir, kaliteli ve VİP ürünler olması tercih sebebi diyebiliriz. Ve bu ürünler zaman geçtikçe değerlenen, değerine değer katan ürünlerdir” dedi.

ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ ÇOK GENIŞ

Dünya çapında ünlü antika ürünleri müşterilerinin beğenisine sunduklarını söyleyen Yüksel, “Antika severlerin yakından bildiği Vienna, Rosenthal, Sevres, Dresden, Meissen, Limoges, Porcelaine De Paris, Baveria gibi dünyaca ünlü markalar ve Fransız opalinler mağazamızda mevcut. Her zevke uygun aksesuarlar, tablolar, saatler, fincanlar, vazolar, avizeler, koltuklar, masalar, sehpalar, vitrinler gibi her çeşit ürünümüz bulunmaktadır” diye konuştu.

ANTIKACIYA GÜVEN ESASTIR

“Müşterilerimizin bize güven duyması bizim firma olarak en önemli düsturumuz” diyen Yüksel, “Müşterilerimize sattığımız her ürünün özelliklerini kendilerine tüm detaylarıyla anlatırız. Örneğin ürünün boyasında hafif bir silinme vardır ya da kondisyonunda ufak bir sıkıntı vardır ancak dönemi eskidir. Bu durum o antikanın değerinden asla kaybettirmez. Hatta yurt dışındaki birçok koleksiyoner kırık, çatlak ürünleri toplarlar. Bizde görselliğe daha çok önem veriliyor” dedi. Mağazadaki her bir ürünün gerçek antika olmasına büyük özen gösterdiklerini anlatan İsmail Yüksel, “Günümüzde çok yoğun bir şekilde replika üretim var. Eski tabaklar alınıyor, üzerleri boyanıyor ve antika diye satılıyor. En önemli ilkemiz antika değeri olmayan replika ürünleri bünyemizde bulundurmamak” diye konuştu.

GAZIANTEP’TE ANTIKA SEVILIYOR

Gaziantep’te antikaya büyük bir ilgi olduğunu belirten Yüksel, “Antika Gaziantep’te her yaş grubu tarafından çok seviliyor. Özellikle gençlerde aşırı bir merak söz konusu… Özellikle yemek takımları, fincanlar ve ev aksesuarlarında bayağı bir ilgileri var” dedi. 

“Her antikanın bir hikayesi olduğunu söylediğimiz gibi Gallery Antiks’in hikâyesi de koleksiyonerlik ile başlamıştır. Antika düşkünü biri olarak en büyük arzumuz, bir köprü vazifesi görerek eşsiz antikaları uygun fiyatlarla yeni sahiplerine ulaştırmaktı. Bu arzu ile çıkmış olduğumuz yolculuğumuzda firmamız Gallery Antiks, sevgili dostlarımız ve kıymetli müşterilerimizin desteği ile birinci yılını geride bıraktı."

“Antika severlerin yakından bildiği Vienna, Rosenthal, Sevres, Dresden, Meissen, Limoges, Porcelaine De Paris, Baveria gibi dünyaca ünlü markalar ve Fransız opalinler mağazamızda mevcut. Her zevke uygun aksesuarlar, tablolar, saatler, fincanlar, vazolar, avizeler, koltuklar, masalar, sehpalar, vitrinler gibi her çeşit ürünümüz bulunmaktadır"

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT