Yükleniyor...

Markamızı büyütmenin gururunu yaşıyoruz

30 Nisan 2024

İki kadın girişimcinin moda tutkusuyla hayata geçen bir marka Sterlicya.henna… Eğitimlerini çok farklı alanlarda tamamlayan, farklı sektörlerde çalışan Asena Çolak ve Neslihan Aslan Özeren’in lisede başlayan arkadaşlıkları Sterliçya.henna ile iş ortaklığına dönüşür. İki girişimci kadının büyük özverilerle hayata geçirdiği marka bugün yalnızca Gaziantep değil bölge illerden gelinlerin de düğün öncesinde ilk uğrak yeri durumda.

Haydi gelin kısa sürede hem tercih edilen hem de ilgiyle takip edilen bir marka haline getirdikleri Sterliçya.henna’nın başarı hikayesini Asena Çolak ve Neslihan Aslan Özeren’den öğrenelim…

Sizi tanıyabilir miyiz?

Asena Çolak: 1993 Gaziantep doğumluyum. Ankara Turgut Özal Üniversitesi Patoloji mezunuyum. Mezun olup memleketime geldikten sonra ağız ve diş sağlığı polikliniği açtım, sonrasında yaşanan talihsiz deneyimler sonucunda azmedip diş hekimliğini kazandım ve eğitimimi tamamladım. Eğitimler tabii bununla sınırlı kalmadı, sağlık kurumları işletmeciliği okudum. Şu anda da adalet okumaktayım. Bu kadar farklı alanlarda eğitim almışken, ‘neden moda sektörü’ diye soracak olursanız hep hayalim olan bir alandı. İnsanlar tarafından her zaman giyimi konuşulan, fikir alınan kişiydim. ‘Neden ikinci bir iş olarak yapmayayım’ diye düşünürken çok yakın arkadaşım Neslihan’a bu fikrimden bahsettim, ‘gel ortak olalım, bu işi yapalım’ dedim. Bu bir nevi göle maya çalmaktı, açıkçası da tuttu. Zaten insanların sevdiği işlerde başarılı olacağını savunan biriyimdir her zaman. Nitekim öyle de oldu, çok kısa sürede tasarımlarımızla tanınmak, takdir görmek bizi inanılmaz motive ediyor. Aynı zamanda hemcinslerimizden duyduğumuz övgü dolu sözler, kadınlara örnek olmak, yol göstermek inanılmaz gurur verici.

Hayatım boyunca her zaman kadınların kendi ayakları üzerinde durması, kimseye boyun eğmemesi gerektiğini savunan biri olarak bugün geldiğim bu noktada yaptığım işlerle, kendimle gurur duyuyorum. Ve tüm hemcinslerime, ‘hayal etmekten, risk almaktan korkmayın’ mesajı vermek istiyorum. Çünkü siz çok güçlüsünüz, başarırsınız. Biz her zaman sizlere desteğiz. Ve tabii ki unutmadan, çıktığım her yolda beni destekleyen harika bir ailem vardı her zaman. Buradan onlara çok teşekkür etmek istiyorum, bu kadar başarılı olduysam kesinlikle ilk etapta onlar sayesinde. Aynı zamanda ortağım Neslihan’a da çok teşekkür etmek istiyorum, her konuda beni destekleyip, ‘tamam’ dediği için, harika bir partner olduğumuz için, birlikte çok daha iyi yerlere geleceğimizi bildiğim için kocaman bir iyi ki…

Neslihan Aslan Özeren: 1993’te Gaziantep’te doğdum. İlkokuldan liseye kadar öğrenimimi Gaziantep’te tamamladım. Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü lisans mezunuyum. 2 buçuk yıllık evliyim ve Eva isimli 1 yaşında kızım var. İş hayatıma 2015 yılında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde özel bir şirkette finans yöneticisi olarak başladım. 2020 yılı başlarında ise finanstan moda sektörüne radikal bir geçiş yaptım. Geriye dönüp bakınca hep iyi ki diyorum. Modaya, giyim kuşama olan merakım beni bu sektöre çekti.

Liseden bu yana çok yakın arkadaşım, kardeşim dediğim Asena ile bu yola çıktık. Kendimize inanarak açtığımız mağazamızı, markamızı büyütmenin haklı gururunu yaşıyorum ve insanların en mutlu günlerine şahit olmaktan büyük keyif duyuyorum. Güzel şeyler zaman alır, yeter ki kendinize hep inanın, korkmayın. Hayallerinizi ertelemeyin, peşinden koşun. Kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum çünkü hayallerimi önemseyen, kararlarıma saygılı bir eşim, beni her adımımda destekleyen bir ailem ve çok sevdiğim bir ortağım var. Onlara buradan çok teşekkür ediyorum, iyi ki varlar. Hayata şükür ve teşekkür doluyum. Çünkü teşekkür; ettikçe çoğalan bir şey… Günün sonunda hep şükredecek bir şeylerimiz olsun, olsun ki çoğalsın ve herkes bir gün hayalleriyle baş başa kalsın.

Markanız bünyesinde sunduğunuz hizmetlerden bahseder misiniz?

Ağırlıklı olarak kına giriş kıyafeti, Hint kaftan ve after parti kıyafetlerimiz mevcut. Kınacı (henna) olarak sektöre girdiğimizde tarzımız, kumaş ve dikim kalitemiz çok beğenildiğinden müşterilerimizin talebi üzerine gelinlik dikimine de girdik. Çok güzel geri dönüşler aldık. Özet olarak ağırlıklı olarak kınalara hitap etsek de gelinlik sektöründe de fena değiliz diyebiliriz:).

Kişiye özel tasarım ürünler yapıyorsunuz. Bu süreçten bahseder misiniz?

Kişiye özel tasarım ürünler aslında bizim en sevdiğimiz alan. Müşterinin hayalini dinleyip, proporsiyonunu göz önünde bulundurup, ten ve saç rengine kadar inceleyip, doğru vücut ölçüsüne göre tasarımlar yapıyoruz. Kişinin ten rengine göre de renk seçimleri yapınca ortaya kusursuz tasarımlar çıkıyor. Hal böyle olunca hem müşteri hem biz mutlu oluyoruz.

Çok dikkat çeken tasarımlarınız var. Ürünlerinizin genel özelliklerinden bahseder misiniz?

Evet, aslında Gaziantep ve Güneydoğuya göre farklı tasarımlarımız var. Bu, biraz da bizim içimizden gelen bir şey. Biz kendi reel hayatımızda da herkeste olan şeylerden hoşlanmayan yapıya sahibiz. Bu kadar dikkat çekmemizin, ilgi görmemizin sebebi de bu aslında; ikonik tasarımları imza atmamız, farklı renkler çalışmamız ve risk almamız. Ürünlerimizden bahsedecek olursak çağa ayak uyduran, kına kıyafetlerinde kırmızı, bordo algısını yıkmaya çalışan, bol otrişler kullanan ve turuncu, fuşya, fıstık yeşili gibi farklı renk tonlara yer veren bir markayız. Aslında biraz ismimizi de yansıtıyoruz. Çok merak edilen konuya da buradan değinmek isteriz, Sterliçya isminin anlamı cennet kuşu çiçeği demek. Oldukça renkli, turuncu, yeşil, sarı tonlu rengarenk bir çiçek. Bundandır ki açıldığımız ilk yıldan bu yana hep turuncu, farklı bir koleksiyonumuz var…

Size tasarım ve hazırlık aşaması için ne kadar süre önce başvurmalılar?

Eğer size özel bir tasarım olmasını istiyorsanız mutlaka bize 2 ay öncesinde gelmenizi isteriz ki rahat prova alabilelim. Her şey hem sizin hem de bizim içimize sinerek olsun. Ayrıca showroomdaki tüm ürünlerimiz kendi tasarımımız olup kiralık da verilmektedir. Ürünlerdeki tercihiniz ve tarihiniz belli olunca hemen bizi ziyaret etmenizi istiyoruz çünkü her tasarımımızdan tek renk, tek model bulunmaktadır. Geç kaldığınız taktirde beğendiğiniz ürünü maalesef ki size sunamıyoruz. Açıkçası 5-6 ay önceden bize güvenip gelen gelinlerimiz var, bu da bizi çok mutlu ediyor.

Gaziantep dışına da hizmet veriyor musunuz?

Tabii ki Gaziantep dışında da gelinlerimiz var. Mesela bize Cumartesi günü mutlaka Şanlıurfa, Adana, Kilis, Mardin, Diyarbakır gibi çevre illerden ziyarete gelen gelinlerimiz oluyor. Bunun dışında da buraya gelmeden, instagram üzerinden ürün beğenip rezervasyonunu yaptıran Türkiye’nin tüm illerinden gelinimiz var. Bu gelinlerimize de kargo yoluyla gönderim sağlıyoruz ve çok şükür ki bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadık. Buradan sizin aracılığınızla bize güvenen, ailemize katılan ve her yıl ailenin başka bir ferdi için bizi tercih eden tüm müşterilerimize ve takipçilerimize çok teşekkür ederiz.

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller