Yükleniyor...

Mekânların yaşanabilir olması önemli

15 Şubat 2019

Tarzını ‘modern’ olarak tanımlıyor mimar Melda Sözmen… Tasarladığı mekanların her köşesinin yaşanabilir ve işlevsel olmasına dikkat ettiğini söyleyen Sözmen, dekorasyonda yeşil yapraklı büyük bitkilerin mekâna sıcaklık ve yaşanılırlık kattığını ifade ediyor. Melda Hanım, şu aralar büyükbabasından hatıra müzik dolabının yanında eski plakları dinleyerek vakit geçirmeyi sevdiğini de sözlerine ekliyor.

Dekorasyonda tarzınız nedir? Evinizi dizayn ederken nasıl olmasına dikkat ettiniz?

Dekorasyonda tarzım modernizm diyebilirim, endüstriyel tasarım da oldukça ilgimi çekmekte. Yaşadığınız evi bir bütün olarak düşündüğünüzde her köşesinin yaşanabilir ve işlevsel olması benim için çok önemlidir.

 

Evinizde vazgeçilmez köşeniz?

Evimde çokça keyif köşem vardır. Şu ara en çok büyükbabamdan hatıra müzik dolabı yanında eski plakları dinleyerek vakit geçirmeyi seviyorum.

 

Dekorasyonda tercih ettiğiniz renkler?

Koyu renkleri; antrasit, gri, siyah, ahşap tonlarını ve aydınlığı dengelemek adına, beyazı da mekân tasarımlarımda sıklıkça kullanırım.

 

Dekorasyonda vazgeçemediğiniz aksesuar, objeler?

Dekorasyonda yeşil yapraklı büyük bitkiler mekâna sıcaklık ve yaşanılırlık katar.

 

Evinizde ‘asla kullanmam’ dediğiniz dekorasyon öğeleri?

Fazla hareketli zorlama tavanlar, ağır klasik perdeler, tek seferde alınmış birbiriyle oldukça ilintili objeler, tasarladığım mekanlarda asla kullanmayacağım öğelerdir.

 

 

KUTU:

Melda Sözmen, tasarımlarında kendine has üslubu ve özgün tarzı ile dikkat çekiyor, modern çalışmalara imza atıyor. Tarzını ‘Doğal, yalın ve fonksiyonel’ olarak tanımlıyor, evlerde ve işyerlerinde rahatlığın ve fonksiyonelliğin artması gerektiğini düşünüyor… Mükemmeliyetçi yapısıyla dikkat çeken Sözmen, üretmeyi seviyor, ekip çalışmasına önem veriyor…

 

 

Sosyal Medyada Paylaş