Yükleniyor...

Müşteri memnuniyeti her şeyden önemli

22 Aralık 2023

Kuyumculuğa çıraklıkla başlayan, sonrasında sektörün her kademesinde çalışan ve edindiği tecrübeyle 2017 yılında kendi adını taşıyan mağazası Cevdet Mücevherat’ı açan Cevdet Yılan ile sektöre giriş hikayesini, ürün portföyünü ve 2024 mücevher trendlerini konuştuk.

Genç yaşına rağmen meslekte 24 yıllık bir tecrübeye sahip olan Cevdet Yılan, çalışma prensibinin ‘müşteri memnuniyeti ve güven’ üzerine kurulu olduğunu belirtiyor.  Ema Collection’ın büyük ilgi gören ‘Çağla Şikel’ koleksiyonunun tüm ürünlerini mağazada satışa sunduklarını söyleyen Cevdet Yılan, kuyumculuk sektöründeki yenilikleri, güncel gelişmeleri takip ettiklerini ve müşterilerini sunduklarını anlatıyor. 

MESLEĞİN HER KADEMESİNDE ÇALIŞTIM 

Kuyumculuk sektörünün her alanında çalıştığını belirten Cevdet Yılan, 2017 yılından itibaren kendi ismini taşıyan mağazasıyla Gazi Muhtar Paşa’da hizmet veriyor.  

“Öncelikle yalnızca kendi mesleğimiz olan kuyumculukta değil her meslekte tecrübenin önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum” diyen Cevdet Yılan, “Ben Gaziantepliyim, 1984 doğumluyum. Evli, iki çocuk babasıyım. Sanayici bir ailenin oğluyum ancak çalışmak için baba mesleğimiz olan halı dokuma sektörünü seçmedim. 1999 yılında, yani ben henüz 15 yaşındayken babam beni kuyumculuğun atölye kısmı olan imalathaneye gönderdi. Ve yaklaşık 11 yıl orada çıraklık, kalfalık ve sonrasında ustalık yaparak işin mutfağına hakim oldum. Sonrasında belli bir tecrübe kazanınca farklı şehirlerden iş teklifi almaya başladım. Bunlardan Adıyaman’daki teklifi değerlendirerek üç yıl da orada kuyumculuk yaptım. Sonra mesleğin üretim kısmında yeterli bilgiye hakim olduğumu düşünerek vitrin kısmında çalışmaya başladım. Bilinen, tanınan mücevher mağazalarında uzun süre satış personeli, mağaza müdürü gibi farklı departmanlarda yedi yıl çalıştıktan sonra kendi iş yerimi açmaya karar verdim. Kendime ait mağazamı 2017 yılında Gazi Muhtar Paşa Bulvarı‘nda açtım. Sektörde çok daha uzun yıllarım geçti ancak 6 yıldır kendi mağazamda faaliyet göstermeye devam ediyorum.”  

TRENDLERİ TAKİP EDİYORUZ 

Kuyumculuk sektöründeki yenilikleri, güncel gelişmeleri takip ettiğini belirten Cevdet Yılan, “Ben elimden geldiği kadarıyla son trendleri yakalamaya çalışıp, herkesin beğendiği ve takip ettiği ürünleri mağazamızda bulundurmaya çalışıyorum. Zaten misafirlerimiz buraya geldiğinde ürünlerimizin çeşitliliğimizden ve yeniliklerimizden mutlu olduklarını sürekli dile getiriyorlar. Mağazamızda hiçbir yerde bulamadığınız ürünleri bulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.  

KİŞİYE ÖZEL ÜRETİM YAPIYORUZ 

Müşterilerinin isteklerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Cevdet Yılan, “Kişiye özel tasarım yapıyoruz. Üretici olduğum için müşterinin ne istediğini az çok tahmin edebiliyorum ve zevkleri doğrultusunda alternatif ürünler sunuyor, üretim aşamasında nelerin nasıl kullanacağını tahmin ediyorum. Böylelikle müşteriye daha kolay yardımcı olabildiğimizi düşünüyorum. Ayrıca görebildiğim her şeyi üretiyorum, kısacası siz hayal edin ben yapayım:)” diye konuştu. 

2024 PIRLANTA YILI OLACAK 

Son yıllarda pırlantaya ilgi ve talebin arttığını söyleyen Cevdet Yılan, “Bence kuyumculuk sektöründe 2024 yılının pırlanta yılı olacağını düşünüyorum. Son zamanlarda pırlantaya olan rağbet daha da arttı çünkü pırlanta satışlarımızda eskiden olduğu gibi müşteri yüzde 40-50 değil en fazla yüzde 20 zarar ediyor. O yüzden de tercihleri bu yönde oluyor. Aslında bir nevi yatırım gibi de düşünülebilir diye tahmin ediyor ve öyle olmasını umut ediyorum” dedi.  

TREND OLAN ÜRÜNLER 

Cevdet Yılan, “Önümüzdeki sene kadınların üzerinde hangi takı ve mücevherleri görebileceğiz?” sorumuzu şöyle cevaplıyor: “Bu yıl ve önümüzdeki yıl yine şu an retro olan gurbet kolyeler, bileklikler ve bunun takımları yeniden gündemde olacak. Biz de bu tarz ürünleri üreten iyi bir markanın satış noktası olduk. Ema Gold’un tüm ürünlerini mağazamızdan temin edebilirsiniz. Firmanın tüm koleksiyonuna eksiksiz olarak sahibiz, zaten takip edenler yakından bilir.”   

HEM MODERN HEM KLASİK İLGİ GÖRÜYOR 

Trendler değişse de hem modern hem de geleneksel tasarımların her zaman ilgi gördüğünü belirten Cevdet Yılan, “Her iki tasarım da ilgi görüyor. Hem yeni çizgiler, yeni üretim yapılan şeyler, tanıtımı yurt dışında yapılan takılar… Bunun dışında eskiden bugüne gelen ve hala tercih edilen takılar oluyor. Bu iki müşteri portföyü de hala mevcut, ikisine de ürün sunmak bizi mutlu ediyor” diye konuştu.   

GÜVENİLEN BİR MARKAYIZ 

Kuyumculuk sektöründe güven faktörünün her meslekte olduğu gibi büyük önem taşıdığını dile getiren Cevdet Yılan, “Bizim işte özellikle güven çok önemli, insanlar bizi tercih ediyorsa bu bize güvendikleri için. Benim en çok dikkat çekmek istediğim önemli hususlardan bir tanesi de budur. Müşteri bu mağazaya girdikten sonra buradan mutlu ayrılmalı. Üstelik satış sonrası aynı servisi alabileceğini, aynı memnuniyetle kalabileceği bilerek mağazamızdan ayrılması beni en çok mutlu eden şeylerden bir tanesi” dedi. 

ÇOK ÖZEL ÜRÜNLERİMİZ VAR 

Cevdet Yılan, her kadının mutlaka sahip olması gereken zamansız parçaları şöyle anlattı: ”Son yıllarda yeniden retro olan, bana göre de her kadının mutlaka bir tane gurmet kolye, zincir ve bilekliğe sahip olması gerekiyor. Şu anda bu işi layıkıyla yaptığını düşündüğüm Ema Collection’ın ‘Çağla Şikel’ koleksiyon grubunu da mağazamıza getirdik. Bu koleksiyonun tüm parçaları mağazamızda eksiksiz olarak mevcut. Aynı zamanda da bu firmanın satış noktasıyız. Buradan tüm misafirlerimize de bilgi vermek isterim” diye konuştu.  

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ 

Mesleğiyle alakalı hayalini şöyle paylaşıyor Cevdet Yılan, “İçinde bulunduğumuz sektör ile alakalı olarak en büyük hayalim, bu işi çizgimizi bozmadan, tek bir müşterimizin dahi, ‘acaba ben doğru yerde miyim’ diye düşündürmeden, gönül rahatlığıyla alışveriş yapması ve buradan mutlu ayrılması. Benden sonraki gelecek nesillere, çocuklarımın bir yer bırakarak onların da işlerinin devam etmesi beni mutlu eder” dedi. 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT