Yükleniyor...

Mutlak filmi antik kentte “En İyi Film” seçildi

02 Eylül 2024

Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Volkan Karataş’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı orta metraj filmi ‘Mutlak’ Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen 4.Aizanoi Film Festivalinden “En İyi Film Ödülü”nü kazandı.

UNESCO Kültür Mirası Aday Listesi’nde bulunan Aizanoi Antik Kenti’nde düzenlenen festivalde Çevre Etiği ve Doğa Felsefesi kategorisinde En İyi Film birincilik ödülünün kazananı Volkan Karataş imzalı ‘Mutlak’ oldu. Başrollerinde usta sanatçı Halil Ergün ve Boğaç Aksoy’un yer aldığı Mutlak, dünyanın çoraklıkla savaştığı bir dönemde, doğayı yeniden yeşertmek için araştırmalar yapan bir kâşifin gençlik ve yaşlılık dönemini anlatıyor. Kalker madeninde dört mevsimde çekilen film, Cannes ve Berlin Film Festivallerinin film marketlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası pek çok festival seçkisinde yer almayı başardı.

Kurgusu ve ses tasarımı akademik başarılara sahip olan Mehmet Can Yüksel tarafından yapılan filmin final müziği, mix & mastering’i No Más tarafından yapılırken, Tema Müziği farklı tarzlarda yazdığı ve bestelediği şarkılar, film ve dizi müzikleriyle kariyeri boyunca birçok ödül kazanan Gökhan Kırdar imzası taşıyor.

Sosyal Medyada Paylaş
Ekli Görseller