Yükleniyor...

Özel SANKO Okulları Cumhuriyetin 100. yılını dolu dolu kutladı

20 Kasım 2023

Özel SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “Cumhuriyetin 100. yılını okulumuzda öğrencilerimizle, velilerimizle ve çalışanlarımızla birlikte cumhuriyete yakışır şekilde dolu dolu kutladık” dedi.

Özel SANKO Okulları’nın kurulduğu ilk günden itibaren sahip olduğu vizyon çerçevesinde Atatürk ilkelerini, milli ve manevi değerleri, cumhuriyetin temel kazanımlarını kendine ilke edindiğini ve bu kazanımlar ışığında öğrenci yetiştirdiğini ifade eden Özel SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “Biz yetiştirdiğimiz her bir öğrencinin vatanını, milletini, bayrağını seven, gerektiğinde vatanı için fedakarlıkta bulunmayı göze alan, ülkenin nasıl kurulduğunun bilincinde olan, aynı zamanda cumhuriyet kazanımlarını gelecek kuşaklara aktarmak için de çalışan, Atatürk sevgisiyle dolu öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bütün gayretimiz, çabamız bu doğrultuda” diye konuştu.

100. YILIMIZI COŞKUYLA KUTLADIĞIMIZ ÇOK DEĞERLİ FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRDİK

“Hepimiz biliyoruz ki özgür ve bağımsız bir ülkeysek bu Atatürk’ün 1919 yılında başlattığı ve 1923 yılında Cumhuriyet ile taçlandırdığı, milli mücadeleyle kazandığımız bağımsızlığının sonucu” diyen Asyalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atatürk ilke ve inkılapları sayesinde yüzümüzü modern dünyaya döndük. Öğrencilerimizle birlikte güçlü kutlamalar yapabilmek için, 2023 yılının ilk gününden itibaren Cumhuriyetin 100. yılı çalışmalarına başladık. Yıl içine yayılan etkinlikler çerçevesinde Atatürk ve cumhuriyet kazanımlarını ön plana çıkartan, vurgulayan ve bize 100 yıl sonra tekrar yaşatan bir çok çalışma yaptık. İlkokul öğrencilerimize yönelik Atatürk ve Cumhuriyet temalı resim, ortaokul öğrencilerine yönelik kompozisyon ve lise öğrencilerimize yönelik de slogan ve afiş tasarım yarışması gerçekleştirdik. Ders içi etkinlikler, yarışmalar, spor turnuvaları, geziler, SANKO Talks buluşmaları, bahçe töreni, resmî tören, panel ve senfoni orkestrası konseri 100. yılımızı taçlandıran çok değerli faaliyetlerimizden bazılarıydı.”

2023 YILI BAŞINDA YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK

Özel SANKO okulları olarak Cumhuriyetin 100. yılı törenleri için hazırlıklara bu senenin başında başladıklarını söyleyen Asyalı, “Senenin başında 29 Ekim 2023 günü gerçekleştireceğimiz törenlerin ve etkinliklerin yol haritasını belirledik. İlk etapta amacımız bu etkinlikleri ders içinde çocuklarımız için faaliyet alanına dönüştürmekti. Cumhuriyetle ilgili resimler, kompozisyon çalışmaları ve ders içeriklerimizi kurguladık ve tüm öğretmenlerimizin de sürece dâhil olmasıyla planladığımız gibi gerçekleştirdik. Benim bu noktada en çok önemsediğim, Cumhuriyetin 100. yılını sınıf içinde kutlamaya yönelik hazırlanan ders içerikleriydi. Bu çalışmalarımızı sınavlarımıza, ödevlerimize, ders içi etkinliklerimize entegre ettik. Çocukların cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirdiği boyutu buydu” diye konuştu.

SANKO TALKS ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR ETKİNLİK

Özel SANKO Okulları olarak gerçekleştirdikleri en önemli etkinliklerimizden birinin de yıl içine dört defa düzenlenen SANKO Talks buluşmaları olduğunu ifade eden Asyalı, “Cumhuriyet temalı, Atatürk temalı, 19 Mayıs temalı, 23 Nisan temalı etkinlikler bunlar. Geçen sene 19 Mayıs’tan itibaren SANKO Talks kapsamında bir dizi etkinlik yaptık. 29 Ekim’de de Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında SANKO Talks’un dördüncüsünü gerçekleştirdik. Gönüllü olan ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız, yöneticilerimiz Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili konuşma hazırladılar, sahneye çıkarak serbest kürsü şeklinde duygu ve düşüncelerini bizimle paylaştılar” ifadelerini kullandı.

BAHÇEDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ TÖRENE BİN 300 ÖĞRENCİMİZ KATILDI

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla okul bahçesinde bir tören gerçekleştirdiklerini anlatan Asyalı, şunları söyledi: “Kutlamalar kapsamında yaptığımız önemli etkinliklerden biri de 25 Ekim tarihinde okul bahçesinde, anaokulundan lise son sınıfa kadar bin 300 öğrencimiz ve yaklaşık 250 çalışanımızın katıldığı bahçe töreniydi. Töreni hafta içi yapmamızdaki amacımız tüm öğrencilerimizin cumhuriyet coşkusunu ve heyecanını yaşamasıydı. Geniş katılımla gerçekleştirdiğimiz bu törende 100 öğrencimiz çim saha üzerinde zeybek gösterisi yaptı. Bandomuz marşlar çaldı, bayrak kortejimiz oldu. Tüm öğrencilerimiz ve çalışanlarımız o gün kırmızı-beyaz giyindiler.” 

2 BİN 500 KİŞİNİN KATILDIĞI ÇOK BÜYÜK BİR TÖREN GERÇEKLEŞTİRDİK

29 Ekim 2023 Pazar günü resmî töreni gerçekleştirdiklerini belirten Asyalı, törenin konsepti hakkında şunları söyledi: “Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Bandırma gemisine binerek başlattığı milli mücadele ve ardından cumhuriyetin ilanıyla son bulan süreci halk oyunlarıyla, danslarla, şarkılarla ve marşlarla sembolize etmek istedik. Büyük kutlama töreninde yaklaşık 450 öğrencimiz görev aldı. Ankara yöresi için Seymenler, Karadeniz için Horon, Antep’teki direnişi anlatan Antep yöresi oyunları, ardından Cumhuriyetin modernleşmesini sembolize eden vals ve zeybek gösterisiyle büyük törenimizi kurguladık. İlkokul öğrencilerimiz de jimnastik ve dans gösterileriyle törenlerimize renk kattılar. En küçük öğrencimizden en büyük öğrencimize kadar törende görev aldılar. Öğrencilerimizle, velilerimizle, öğretmenlerimizle, çalışanlarımızla ve hatta eski mezunlarımızla birlikte 2 bin 500 kişinin katıldığı çok büyük bir tören gerçekleştirdik. Bu tören bizim için çok kıymetliydi. Bu törenlerde en önemsediğim nokta bu coşkulu etkinliklere katılan her bir öğrencimize önemli bir anı bırakacak olması. Öğrencilerimiz ileriki yıllardaki kutlamalarda kendi çocuklarına cumhuriyetin 100. yılı etkinliklerini gururla anlatsın istiyoruz.”

CUMHURİYET COŞKUSUNU SENFONİ KONSERİYLE TAÇLANDIRDIK

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında 2 Kasım tarihinde Çukurova Symphonic Project ile okulun koro ve orkestrasının Şehitkamil Kültür Merkezinde bir konser gerçekleştirdiğini belirten Asyalı, “Koroda yer alan 30 öğrencimiz ve orkestrada yer alan 10 öğrencimiz bir senfoni orkestrası ile birlikte bir performans sergilediler. Öğrencilerimizin cumhuriyetimizin 100. yılında bir senfoni orkestrasıyla sahne almaları, profesyonel sanatçılara eşlik etmeleri çok önemliydi. Bu konser öğrencilerimiz için çok değerli bir anı ve tecrübeydi. Cumhuriyet coşkusunu konuklarımızla birlikte konserde tekrar yaşadık” şeklinde konuştu.

GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ PANEL DE ETKİNLİKLERİMİZE DEĞER KATTI

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 16 Ekim tarihinde Prof. Dr. Timuçin Ertan ve Prof. Dr. Hale Şıvgın’ın konuşmacı olduğu bir panel gerçekleştirdiklerini belirten Asyalı, “Panelde öğrencilerimiz alanında yetkin iki tarih profesöründen cumhuriyetin nasıl doğduğunu, cumhuriyetin kazanımlarının ne kadar kıymetli olduğunu dinleme, öğrenme şansını buldular” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT