Yükleniyor...

Prof. Dr. Yaşar Çokkeser: 'Estetik, yaşam kalitesini arttırıyor'

01 Aralık 2022

“Sağlıklı güzellik, daha güzel daha uyumlu kendim’’ mottosuyla; iple askılama, göz kapağı estetiği, burun ve yüz germe ameliyatlarını hastalarının ihtiyaçlarına göre sunduklarını kaydeden KBB Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çokkeser ile kliniklerinde uyguladıkları estetik uygulamalarını konuştuk.

Prof. Dr. Yaşar Çokkeser, hastaların hem cerrahi ve tıbbi teknolojinin gelişmesi hem de artan tecrübe ile birlikte kendine daha çok yakışan, daha gençleştirecek ve güzelleştirecek minimal uygulamalara ilgi gösterdiğini anlattı.

İPLE ASKILAMA YÖNTEMİYLE GENÇLEŞİN, GÜZELLEŞİN

Çeşitli minimalist yöntemlerle dokuların kendini yenilemesini, gençleşmesini uyarmaya yönelik birçok uygulama geliştirildiğini belirten Prof. Dr. Çokkeser, “Bu uygulamalardan biri olan iple askılama; dokuların kendini içten yenilemesini sağlarken, yüzün yaşlanma özelliklerinden olan sarkan yumuşak dokuları yukarı doğru askılayarak zamanın olumsuz etkilerini de ortadan kaldırmaktadır” dedi.

Askılamada kullanılan iplerin cerrahide kullanılan dokularla uyumlu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çokkeser, “Bu ipler, vücudumuzda eriyen iplerin kalınlaştırılıp üzerine dokuları yukarıya asan dişler eklendiğinde harikalar yaratan biyolojik materyallerdir. Erirken dokuların uyarılmasını sağlayarak dokunun sıkılaşmasını, canlanmasını, gençleşmesini, bir miktar da yağ erimesi sağlar. Yani gençleşme için istediğimiz pek çok etkiyi harika bir şekilde sunmaktadır” diye konuştu.

İPLE ASKILAMA, CERRAHİSİZ BİR UYGULAMA

Prof. Dr. Çokkeser, “İple askılama uygulaması kliniğimizde ayakta yapılmakta, hastalarımız kısa bir dinlenmeden sonra sosyal yaşamına dönebilmektedir. Koruyucu olarak kısa süreli antibiyotik ve ağrı kesici kullanılmaktadır. Hemen başlayan etkiler, iplerin erirken yaptığı etkilerin devamıyla her geçen gün daha da artarak doğal, cerrahisiz bir gençleşme ve yenilenme sunmaktadır. İple uygulamanın her işte olduğu gibi incelikleri ve sanatsal yönü vardır, usta ellerde harika sonuçlar alınmaktadır. Uygulama, ihtiyaç olan her yaşta yapılabilir. Yaşlanma belirtileri çok ilerlemiş bir yüzde birkaç uygulama daha bariz etki oluşturur” açıklamasında bulundu.

BURUN ESTETİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

İple askılamanın yanı sıra burun estetiği uygulamasının da yoğun ilgi gördüğünü belirten Prof. Dr. Çokkeser, burun estetiğinin önemine dair şunları anlattı: “Bu operasyon ile birlikte burnun fonksiyonunu düzeltiyoruz. Burun, yüzdeki konumu ve yapısı itibariyle hem darbe ve travmalara açık hem de yüzümüzün uyumunda önemli bir organımızdır. Duygularımızın çoğu gözler ve çevresindeki kaslarımız ile aktarılır. Burnumuzun dikkati göze yönlendirecek şekilde düzgün olması dikkatleri burundan göze yönlendirir. Burnumuzun önemli bir fonksiyonu da akciğerimizin çalışmasını kontrol eden refleks mekanizmaları kontrol etmesidir, yani burundan alınmayan nefes ciğerlerimiz tarafından verimli kullanılamaz. Özellikle geceleri burun içindeki yumuşak dokularda kan göllenmesi ile burundaki az darlıkta bile burun solunumu azalıyor veya burundan nefes alma duruyorsa kaliteli bir uyku ve uykuda vücudun oksijenlenmesi iyi olmayacaktır. Bu da kişinin zihinsel ve fiziksel olarak dinlenememiş kalkmasına neden olacaktır. Burnu ameliyat sonrası iyi çalışan hastalarımızda gözlerde açılma ve ışıltı, yüzde aydınlanma görülmektedir.”

İYİLEŞME SÜRECİ KISADIR

Burun ameliyatlarından iyileşme sürecinin ağrısız geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Çokkeser, “Çoğunlukla morluk olmadan hafif bir şişlikle yaklaşık 7-10 gün içinde iyileşme görülür. Bu cerrahilerde tecrübe ve estetik anlayış önemlidir” dedi.

AMELİYATSIZ ESTETİK UYGULAMALARI DA VAR

Cerrahi dışında da estetik uygulamaların olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çokkeser, “Botoksla dinamik kırışıklıklar, dolgularla kalıcı izler düzeltildiği gibi dolgu ile asimetrileri dengeleyerek, eksik olan bölümlere hacim vererek yüz uyumu temin edilir. Dudak, çene, elmacık, şakak, gözaltı, alın dolgulama ile uyumlu, alımlı, güçlü ifadeli yüz ortaya çıkar. Yüzümüzün her bir noktasında zengin damar sinir ağı olduğundan, bu işlemlerin tecrübeli bir hekim tarafından uygulanması önemlidir” diye konuştu.

HAYAT KALİTESİNİ OLUMLU ETKİLER

Yapılan estetik işlemlerin yaşam kalitesine özgüven artışı ve mutluluk olarak yansıdığını belirten Prof. Dr. Çokkeser, “Hem fonksiyonel hem de estetik olarak uyumlu, olumlu değişim yaşantımıza pozitif yansır” ifadelerini kullandı.

Hastaların isteğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çokkeser, “Hastalarımızın isteklerini dikkatle dinledikten sonra kendi profesyonel değerlendirmelerimizi de sunarak onların estetik algılarını örneklerle tecrübelendirmeye çalışırız. Çoğu zaman ortak bir karar ile estetik işlem yapılır, bazen uygun olmayacağını düşündüğümüz istekleri yerine getiremediğimiz de oluyor” dedi.

ESTETİKTE DE MODA VAR

Estetikte de moda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çokkeser, “Ancak herkesin tek tip olmasından ziyade yüze uyumlu, minimalist, hafif işlemler ile yüzün güzelliğini, kendi doğallığıyla öne çıkarmak en başarılı estetik felsefesidir” diye konuştu.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller