Yükleniyor...

Ruhuma uyan kıyafetler giyerim

15 Şubat 2022

Kendisini enerjik hissettiren kıyafetleri tercih ettiğini söyleyen Berat Özyaşar, kıyafetlerin özellikle renk olarak birbiriyle uyumlu olmasına dikkat ettiğini söylüyor. Her kadın gibi ayakkabı ve çanta tutkusu olduğunu ifade eden Berat Hanım, sık sık ayakkabı ve çanta alışverişi yaptığını da söylemeden geçmiyor.

Size göre moda nedir?

Kişiyi yansıtır bence moda. Kendini neyin içinde özgür, güzel ve rahat hissediyorsan moda odur. Ruhumu yansıtan, içinde enerjik hissettiğim her parça modadır benim için.

Trendleri mutlaka takip eder misiniz?
Hem işim gereği hem de çok keyif aldığım için trendleri mutlaka takip ederim ama uygulama konusuna gelince orada seçici davranırım diyebilirim. Trend ne ise onu mutlaka giyerim diyemem. Kendime yakışan, tarzıma uyan, ruhuma uyan parçaları seçerim hep.

Tarzınızı bir cümleyle özetleseniz nasıl tanımlarsınız?
Kesinlikle rengarenk ve capcanlı!

Gardırobunuzun olmazsa olmaz 3 parçası nedir?
Alt-üst takımlarım, siyah taytım ve şapkalarım yaz-kış olmazsa olmazlarım arasındadır.

Stil kalmak adına ilham aldığınız kişi ya da kişiler kimler?
Leonie Hanne ve Rachel Araz var, tarzına bayıldığım kişiler arasında en önde gelen. Tarzları tam benlik; rengarenk ve cıvıl cıvıl.

Günlük kurtarıcı banko kombininiz nedir?
Renkli triko takımlar, etekli takımlar, pantolonlu veya şortu takımlar kısaca
alt-üst takımlar en büyük kurtarıcım. Hem kombinlemekle uğraşmıyorum hem de anında hazır hale geliyorum.

Her sene mutlaka aldığınız 1 parça var mı? Aynı model bir jean ya da beyaz bir tişört vs…
Sanırım kalın askılı, kare yaka bluz. İstisnasız her sene aynı modelin değişik renklerini alıyorum. Kombinlerken de zorlanmıyorum, hem de istediğim renkle istediğim moda bürünebiliyorum.

Renk uyumu sizin için önemli mi? Takıntılı olduğunuz bir renk ya da renk kombini var mı?
Kesinlikle renk uyumu küçüklüğümden beri hep önemlidir benim için. Ne giyiyorsam illa birbiriyle bir uyum içinde olmasına dikkat ederim, diğer türlü içime sinmez rahat edemem. Takıntılı olduğum bir renk yok tüm renklere bayılıyorum ama en çok tercih ettiğim renkler yeşil ve mavi oluyor genelde. O renkte bir şeyler görünce dayanamayıp alabiliyorum çoğu zaman.

‘Asla giymem’ dediğiniz bir kıyafet var mı?
İstediği kadar moda olsun asla şalvar pantolon giymem, giyemem. Giysem de yakışmaz ki :)

Gardırobunuzda en çok yatırım yaptığınız parça hangisi? Ayakkabı, çanta ya da kıyafet vs…
En çok yatırım yaptığım parçalar şüphesiz ayakkabılarım ve çantalarım. Hatta genelde önce kıyafet alınır sonra ayakkabı-çanta ile kombin yapılır ama bende tam tersi. Önce ayakkabıya ya da çantaya aşık olurum, onu alırım ve sonra ona uyumlu kıyafetleri alır, kombinimi tamamlarım. Çok çok çok seviyorum ne yapayım, dayanamıyorum :)

Sosyal Medyada Paylaş