Yükleniyor...

Tarihi dokular beni çok etkiliyor

24 Haziran 2024

Gaziantep’in tarihi dokularının kendisini çok etkilediğini söyleyen İstanbul doğumlu Duygu Koçer, Bakırcılar Çarşısında gezmekten keyif aldığını belirtiyor. Duygu Hanım, Gaziantep gastronomisinin Unesco yaratıcı şehirler ağında olmasının ise gurur verici olduğunu ifade ediyor.

Gaziantep’in en güzel zamanlarının sonbahar olduğunu ifade eden Duygu Hanım, Erikçe Ormanında yürüyüş yapmaktan mutlu olduğunu söylüyor.

En sevdiğiniz Gaziantep lezzetleri neler?

En sevdiğim Gaziantep lezzetleri şiveydiz, yoğurtlu patates, ciğer kavurma ve keme kebabı.

Gaziantep’te gitmekten en keyif aldığınız mekân?

Tarihi dokular beni çok etkiliyor. Bakırcılar Çarşısına gitmeyi, eski Gaziantep sokaklarını gezmeyi seviyorum ve kendimi hala oralarda turist gibi hissediyorum. Hışvahan da her gittiğimde lezzetleri ve tarihe tanıklık eden yapısı ile beni cezbediyor.

Gaziantep’te vakit geçirmekten mutluluk duyduğunuz park/doğal yaşam alanı hangisi?

Hafta sonları sabahın erken saatlerinde Erikçe Ormanında yürüyüş yapmak beni mutlu ediyor. Bahar aylarında da Kavaklık çok keyifli oluyor, özellikle lale zamanı.

Şehir dışında yaşayan bir sevdiğinize Gaziantep’ten hediye göndermek isteseniz bu ne olur?

Tabii ki baklava göndermeyi tercih ediyorum.

Gaziantep’te hangi mevsim daha güzel? Neden?

Bence Gaziantep’te en güzel mevsim sonbahar... Yaz sıcağından sonra hafif serinlik iyi geliyor ve güz renkleri bu şehre çok yakışıyor.

En güzel yaptığınız Gaziantep yemeği hangisi?

Yoğurtlu patates ve zeytinyağlı kuru dolmayı güzel yaparım.

Gaziantep’te en sevdiğiniz tarihi yapı/müze/eser? 

25 Aralık Panorama Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi, Emine Göğüs Mutfak Müzesi.

Gaziantep’i 3 özelliği ile anlatmak isteseniz bunlar neler olur?

Gaziantep bir gastronomi şehri ve yemekleri ilk sırada geliyor. Unesco Yaratıcı Şehirler ağında gastronomi alanında ülkemizi temsil ediyor oluşu gurur verici. Tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapan bir kent olduğu için de tarihi açıdan önemli bir yere sahip. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en merak edilen şehri Gaziantep.

Gaziantep geleneklerine dair aile büyüklerinizden ya da çevrenizden duyduklarınız arasında sizin beğendikleriniz/benimsedikleriniz var mı?

Gaziantep’te gelin görme diye bir gelenek var. Evlendikten sonra öğrenmiştim nasıl olduğunu, ‘çok benimsedim’ diyemesem de gelenek ve göreneklere saygı duyarım. Ben de yapmıştım ve keyifliydi.

Elinizde sihirli bir değnek olsa Gaziantep için ne yapardınız?

Elimde sihirli bir değnek olsa Gaziantep’i deniz kıyısına taşırdım:)

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller