Yükleniyor...

Tatillerin kokusunu taşımayı seviyorum

10 Ağustos 2023

Yaz tatillerinden ziyade kış tatillerini daha çok sevdiğini ve tercih ettiğini söyleyen Beste Serin için Uludağ vazgeçilmez bir tatil beldesi. Tatil planları arasına Prag’ı eklediğini ifade eden Beste Serin, dolu dolu geçen tatillerini, bavulunun olmazsa olmazlarını, tatilin kendisi için ne ifade ettiğini bizimle paylaştı.

Tatil tanımınız nedir? Ne tarz bir tatil seviyorsunuz?

Tatil benim için enerjimi tazelediğim, kendimi topladığım, bol düşünüp, çokça eğlendiğim ve günlük hayatımda bu yeniliği yansıtmanın heyecanını yaşadığım haklı gururu temsil ediyor. Ben soğuk havaları seven bir insanım. Deniz, kum ve güneşten daha çok karlı ve soğuk zamanları tercih ediyorum. Son 3 senedir günübirlik bile olsa Uludağ’a gitmek bana çok iyi geliyor. Geceleri ateş başında yapılan etkinlikler, kar manzarasında içilen kahveler, festivaller beni oraya gitmeye itiyor her seferinde.

 

Tatil bavulunuzun olmazsa olmazları nelerdir?

Tatil bavulumun olmazsa olmazları arasında kaş tarağım var. Kaş takıntım olduğu için komik gibi gelse de çok net olarak ilk sıraya kaş tarağını koyarım. Kozmetik ürünlerim ve kişisel bakım ürünlerim de tabii ki olmazsa olmazlarım arasında. Yaz ve kış ayları fark etmeksizin güneş gözlüğümü de alırım. Her ihtimale karşı, garantici olduğumdan ve anneden kalan bir özellik olsa gerek ilaç poşeti yapar yanıma alırım. Benim olmazsa olmazlarım bunlar.

 

Gelecek planlarınıza dahil ettiğiniz bir yer var mı? Bu yıl nereye gitmeyi planlıyorsunuz?

Kesinlikle gitmek istediğim yerler arasında ilk sırada Prag geliyor. Oranın tarihi, yemekleri, yapıları benim çok hoşuma gidiyor. Prag Kalesi, Astronomik Saat gidip görmek istediğim yerler arasında. Ayrıca fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi seven biri olarak Prag’ı bunun için fazlasıyla uygun bir yer olarak düşünüyorum.

Bu yıla baktığımda harika yaz tatili geçirdim ve geçiriyorum. Çalışmış olmanın verdiği yoğunluk ve kısa tatil kaçamakları yapmayı seviyorum. Spontane planlar yapmayı seven biri olarak ilk önce Bodrum’a gittim, yaklaşık 10 gün kaldım. Güneşin tadını çıkarmak ve çok sıcaklara kalmadan güzel bir tatil yapmak bana çok iyi geldi. Sonrasında benim için dinlenme anlamı taşıyan, canım güzeller güzeli şehir İstanbul’a gittim. Güzel bir Adalar ve İstanbul turunun ardından dönüş yaptım. Dediğim gibi plan yapmayı çok sevmem ama spontane tatil planlarına da asla yok demem.

 

En sevdiğiniz/tercih ettiğiniz tatil yöresi neresi? Bugüne kadar sizi en çok etkileyen tatiliniz?

Nisan-Mayıs aylarında Marmaris’e gerçekten hayranım. Oranın sakinliği, huzuru, havası beni olumlu yönde çok etkiliyor. Yaklaşık 10 sene profesyonel olarak yüzücülük yaptım. Bu süreçte katıldığımız her Türkiye Şampiyonası Nisan aylarında Marmaris’te olurdu. O mevsimde oranın havası, denizi, insanları beni çok etkilemişti. Sahilinde dolaşırken bir yanda balıkçıların kokusu bir yandan takıcıların oraya renk katması benim çok hoşuma gitmişti. Marmaris’in tam dinlenme tatili yapılacak bir bölge olduğunu düşünüyorum.

Yurt içi tatil her zaman bana daha iyi gibi geliyor. Gittiğimiz yerlerin esnafıyla sohbet etmek, insanlarını tanımak harika bir şey. İnsan tanımayı seven biri olarak hiç çekinmeden sohbet etmek, bir çay ikramı her zaman daha sıcak geliyor bana.

 

Tatilde ‘asla yapmadan dönmem’ dediğiniz neler var?

Tatilde asla yapmadan dönmem dediğim şey gittiğim yerlerden bana orayı hatırlatacak bir şeyler almak. Yıllar sonra baktığımda bile o güzel zamanları hatırlatacak olması bana büyük bir motivasyon kazandırır.

Bir totemim var 7-8 yaşımdan beri. Çok eğlendiğim, iyi zamanlar geçirdiğim yerlerin kokusunu anımsatacak bir şeyler mutlaka alırım. Koku hafızası dediğimiz şey aslında kokuların bizi yaşadığımız anılara, o anlara götürmesi…Daha net, daha duygusal, daha yoğun yaşamamızı sağlıyor. Bu yüzden yaptığım şey beni çok etkiler ve güzellikle anımsarım.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller