Yükleniyor...

Tatlılarım meşhurdur

15 Kasım 2018

Gaziantep mutfağını, “Tek kelimeyle eşsiz” diye tanımlayan Duygu Koçer, tüm yemeklerinin çok beğenildiği ancak özellikle tatlılarının çok sevildiğini söylüyor. Sofra düzenine hassasiyet gösterdiğini belirten Duygu Hanım, mutfak alışverişinde ise titiz olduğunu ifade ediyor.

En çok yaptığınız yemekler neler? Çevrenizde en çok hangi yemeğiniz seviliyor?

Zeytinyağlı yemekleri çok sık yaparım. Aslında her yemeğim çok beğeni alır ama tatlılarım çok meşhurdur. Özellikle limonlu cheesecake…

Sofranızın olmazsa olmazları nelerdir? Sofrada en çok neye dikkat edersiniz?

Soframda mutlaka bir çiçek olmalı. Mevsimine göre aldığım çiçeklerin yemeğimize eşlik etmesini çok seviyorum. Sofrada en dikkat ettiğim şey tertemiz bir örtü veya Amerikan servisler… Ve onlarla uyumlu peçeteler.

Mutfak alışverişinizin vazgeçilmezleri nelerdir? Ne almadan dönmezsiniz?

Mutfak alışverişimi her zaman aynı market ve manavdan yaparım. Her ürünü inceleyip içeriğini okurum. Meyve ve çikolata almadan da çıkmam.

İlk yaptığınız/öğrendiğiniz yemek neydi? Bir anınız var mı?

Her zaman tatlılara daha fazla ilgim vardı. İlk yaptığım şey ıslak kek olmuştu, henüz çok küçük yaşlarda. Yediğim yemeklerin, tatlıların tatlarına göre gizli gizli mutfağa girer, tarif bilmeden kendi kendime yapardım ve herkesten tek tek yorum isterdim.

Gaziantep mutfağı hakkında neler söylemek istersiniz?

Gaziantep mutfağı tek kelimeyle eşsiz bir mutfak... Farklı medeniyetlere, kültürlere ev sahipliği yapmış. Bu topraklardaki yemek çeşitliliği ve lezzeti başka hiç bir yerde yoktur sanırım.

Sosyal Medyada Paylaş