Yükleniyor...

Uyumsuzluğun uyumu yakalanabilir…

17 Kasım 2022

‘Divan Sohbetleri Eğitim’ bölümümüzün ilk konuğu Psikoterapist, Uzman Pedagog, Aile Terapisti, yazarımız Serap Melek Kılıç. Sosyal medyada ‘pedagoganne’ olarak tanıdığımız Serap Melek Kılıç ile 10 soruda ‘Ebeveynlikte doğru bilinen yanlışlar’ konusunu ele aldık.

1-Son zamanların trendlerinden bahsedecek olursak, bu senenin hitleri neler?

Sorularınıza kendi tercihlerime ve zevklerime göre cevap vermek istiyorum. Benim için kısa bluz, crop top, orta bel jean hit parçalar. Dünya markalarında da artık tam yüksek bel yok, ya düşük ya orta bel Jean tercih ediliyor. Karıştırarak giymek de çok trend… Farklı desenlerde alt ve üstleri karıştırmak ya da düz bir şeyler giyip aksesuarla kıyafeti patlatmak. Kış ayları için çok uzun trençkotlar bence çok hit. Eskiden kısa olanları giyerdik ama artık uzunlar moda.

2-‘Yatırım dolabı’ kavramı için neler söylersiniz?

‘Yatırım dolabı’ kavramı sürdürülebilirliğe kadar uzanıyor. Benim son 4-5 yıldır felsefem haline geldi, “Az alalım, öz alalım. Her şeye para vermeyelim, hızlı modaya ayak uydurmayalım.” Dolayısıyla yatırım dolabı kavramı burada devreye giriyor, herkesin dolabında olması gereken ana parçaları ifade ediyor. Bana göre bu parçalar; beyaz gömlek, kaşe bir kaban, kaşmir kazak, siyah mini bir elbise ve trençkot, bot, jean… Bunların iyisinden birer tane almak yeterli bana göre, farklı şeylerle kombinlenerek seneler boyu giyilebilir.

3-Kombin yaparken renk desen uyumu şart mı?

Benim için ne renk ne de desen uyumu önemli. Kombinlerde uyumsuzluğun uyumu da yakalanabilir. Sabah dolabın karşısına geçtiğimde canım ne istiyorsa onu alır giyerim. Uyup uymadığına bakmam.

4-Altın ve gümüş aynı anda takılır mı?

Bence takılır, ben takıyorum. Eskiden kemerin tokasının rengi ile çantamızın zincirini bile uydurmaya çalışırdık şimdi öyle bir şey kalmadı. Artık herkes ikisini bir arada kullanıyor, kullanmalı da…

5-Basic ayakkabı dolabında neler olmalı?

Kış ayları için son 3 senedir hafif kısa, kare ya da yumurta topuklu botlar trend. Bunlar hem şık oluyor hem de günlük hayatın koşturmacasında oldukça rahat. Eğer siyahsa genelde kombinleriniz botun da siyah olmasında fayda var. Son birkaç yıldır postallar kurtarıcı bir parça. Etek altında bile giyildiği için hem gündelik hayatta hem işe giderken kullanılabiliyor. Dünya markalarının da koleksiyonlarında mevcut. Bir de tek bant ayakkabılar oldukça hit. Topuklusu ya da topuksuzu fark etmez, tek bant olunca müthiş bir kurtarıcı. Hem zarif hem şık, tam bir kurtarıcı.

6-Dolapta giyecek hiçbir şey bulamazsak ne yapalım?

Farklı yakalarda beyaz tişört ve kot pantolon herkesin dolabında vardır. İkisini tişörtü pantolonun içinde kalacak şekilde giyebilir, tokalı bir kemer ve aksesuarla göz alıcı bir vuruş yapabiliriz. Bir kadının dolabında ilgi çeken takıları olmalı, çok sade kıyafetleri bile aksesuarla şık hale getirebiliriz.

7-Stilimizi tamamlamak adına saç tüyoların neler?

Saç, şıklığın önemli bir parçası. Çok göz alıcı kıyafetler bile giyseniz saçlarınız özensiz ve göz alıcı olmazsa o kıyafetiniz sönük kalabiliyor. Saçımız çok kabarıyorsa keratinle onu baskılayabiliriz. Elbette aktif hayat içerisinde her an kuaföre gidip fön çektirmek mümkün olmayabiliyor ancak saçlarımıza keratin gibi alternatif yöntemlerle daha iyi bir görünüm kazandırabiliriz. Gün içinde hiçbir şey yapamıyorsak bile tarayıp toplayabiliriz. Saçların doğal hali her zaman tercih sebebidir, önemli olan sağlıklı olması, doğal ve bakımlı görünmesi.

8-Ofis sitilinin olmazsa olmazları neler?

Kalem etek, cigarette pantolon, blazer ceket herkesin dolabında olmalı. Blazer ceketin beline takılacak bir kemer kot pantolonla kombinlendiğinde dahi hareketlendirecektir.

9-Abiye seçiminde en önemli unsurlar neler?

Son zamanlarda artık ağır abiyeler çok tercih edilmiyor, bu konuda Türk tasarımcılar çok başarılı. Özellikle mini elbiseler tercih ediliyor. Cut off parçalar çok gözde. Elbisenin ya da kıyafetin farklı yerlerinde kullanılıyor artık o kesikler.

Ben bir düğünde plaj kıyafeti giymiştim. İçine tül mini bir elbiseyle birlikte. Beline de kemer takmıştım. Ancak orada önemli detay plaj kıyafetinin kumaşıydı. O kumaş bir koton veya penye olsa kurtarmazdı. Çok kaliteli bir kumaştı.

10-Pandemi trendlerde neleri değiştirdi?

Pandemi dönemi giyimi iyice sporlaştırdı, o spor tarzı sonrasında evden dışarı da çıkardık. O sadeliğe, rahatlığa herkesin ihtiyacı varmış. Son dönemde tabi pırıl pırıl, payetli, topuklu gösterişli giyinmeyi özlediğimizi fark ettik. Düğünler, davetler başlamasıyla birlikte daha şık giyinmeye başladık ancak bir tarafımızda hala o rahat ve spor giysileri terk edemedik. Hemen hemen her markanın eşofman koleksiyonları oluştu.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT