Yükleniyor...

Uzak Doğu lezzetleri Sushinami’de

15 Eylül 2022

Uzak Doğu zengin mutfağının seçkin lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Sushinami, gastronomi şehri Gaziantep’te eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor. Sushinami’nin Gaziantep’te güzel karşılandığını belirten Aslı Mermer, gördükleri ilgiden memnun olduklarını anlatıyor.

Uzak Doğu zengin mutfağının seçkin lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Sushinami, gastronomi şehri Gaziantep’te eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor. Sushinami’nin Gaziantep’te güzel karşılandığını belirten Aslı Mermer, gördükleri ilgiden memnun olduklarını anlatıyor.

ALMER Organizasyon ile yıllarca eşi Levent Mermer ile başarılı ve güzel organizasyonlara imza atan Aslı Mermer ile Sushinami yolculuğunu, iş ve özel hayatını konuştuk. Keyifle okumalar…

Aslı Hanım kendinizden bahseder misiniz?

1979 Gaziantep doğumluyum. İlköğretim ve lise eğitimimi Gaziantep’te tamamladıktan sonra 1999 yılında İstanbul Haliç Üniversitesinde İşletme Fakültesine başladım, 2002 yılında mezun olunca Gaziantep’e döndüm ve iş hayatına başladım. 2003 yılında evlendim. Beren, Kayra ve Fatih Efe adlarında üç çocuğum var.

Yıllardır ALMER Organizasyon çatısı altında Gaziantep’te başarılı organizasyonlara imza atıyorsunuz. ALMER kaç yıldır sektörde, hangi hizmetleri veriyorsunuz. Bahsedebilir misiniz?

Bu sektöre girişimiz çok tesadüf oldu. 2005 yılında organizasyonla tanıştık. 2006 yılında kendi markamız olan ALMER Organizasyonu kurduk ve 17 senede çok güzel organizasyonlara imza attık. Organizasyon işi çok kapsamlı bir alan; açılış, kokteyl, lansman, nişan, düğün ve birçok organizasyonu büyük bir özveri ile gerçekleştiriyoruz.

Sushinami ile gastronomi alanında hizmet vermeye başladınız. Neden Uzak Doğu mutfağı, var mı bir hikâyesi?

17 yıldır hizmet sektörünün içerisinde olmak bize birçok fırsat sağladı. Gaziantep’in yerli ailelerinin çocukları olmak bizim en büyük şansımızdı. Yaşadığımız şehre faydalı olabilmek içim eşim de ben de çok çalışıyoruz. Girişimcilik; yaşadığınız zamanda yaşadığınız yeri sentezleyebilmeyi, yaşadığınız yere farklılıklar getirebilmeyi de gerçekleştirebilmektir. Geleneklerimize bağlı kalarak zamanın gerisinde de kalmadan çağa ayak uydurmak gerekir. Sanayi ve mutfağı ile Türkiye’de ilk sıralarda yer alan şehrimizin dönemi takip etmesine katkımız olabileceğini düşündüğümüz için yeni jenerasyonun tercihleriyle yola çıkarak Uzak Doğu mutfağını Gaziantep’e getirdik.

Peki, mutfağıyla ünlü Gaziantep’te Uzakdoğu mutfağı nasıl karşılandı. Memnun musunuz?

Hepimiz damak tadımıza çok düşkünüz, lezzet bizim için çok önemli. Halamız Özden Mermer Özsabuncuoğlu’nun yazmış olduğu yemek kitabının UNESCO ‘Gastronomi kitapları’ kategorisinde dünya ikincisi olması yemek sektörü konusundaki yol göstericilerimizden biri oldu. Sushinami ile görüşmelere başladığımız zaman Gaziantep’te güzel karşılaşacağına inandık ve öyle de oldu, inançlarımız da bizi hiç şaşırtmadı. Gençler ve aileleri severek restoranımıza geliyorlar.

En çok tercih edilen lezzetler hangileri?

İlk başta sushi yemeye geliyorlardı ve ‘kesinlikle yiyemem’ diyen birçok insanın önyargısını kırdık. Sushinami’nin zengin mutfağının diğer lezzetlerini de önermeye başladık. Misafirlerimizle aramızda kurduğumuz güvenden dolayı Uzak Doğu mutfağımızda çıkan et, tavuk, balık, ördek, pilav, noodlelarımız da şu an çok rağbet görüyor. Yemeklerden sonra önerdiğimiz tatlılarımız kızarmış dondurma ve balda kızarmış cevizimiz de oldukça beğeniliyor.

Ev, iş ve sosyal hayat arasındaki dengeyi nasıl kuruyorsunuz?

Çocuklar olmadan çalışma hayatı farklıydı tabii. 2005 yılında kendi işimizi kurunca işimiz bize uğurlu geldi ve ilk çocuğumuzu 2006 yılında kucağımıza aldık. Bu benim biraz ara vermeme neden oldu ve arkasından gelen diğer iki güzel hediyeyle de organizasyon işine çocuklarımızı büyütene kadar ara verdim. Tabii bu dönemde Levent çok başarılı işler yaptı. Çocuklarımızı büyütüp büyüklerin tabiriyle kendilerini kurtarmaya başlayınca tekrar işlerimizin başına döndüm. Sosyal hayatımızda sağlam dostluklar kurduğumuz için ve bu durumumuza onlar da alıştıkları için gayet iyi davam ediyor. Ev ve iş sisteme oturdu. Tabii anne rolü benim için çok önemli, elimden geldiği kadar önceliğim çocuklarım çünkü ben onların başındayken arkamda sağlam duran bir eşim ve çok başarılı bir ekibim var.

Neler yapmaktan keyif alırsınız? Dinlenme anlayışınızı bizimle paylaşır mısınız?

En çok yapmaktan keyif aldığım şey ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmek. Dinlenme gibi bir lüksüm yok galiba evde olduğum zaman hep uğraşacak bir şeyler bulurum. Sevdiğim insanların yanında olmak benim için en güzel motivasyon sebebi.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller